Betöltés

Egy ingyenes szolgáltatás, hogy ne késs el a hitelkártya törlesztéssel!

szerző: Bankmonitor.hu
2013-11-28

Miután megtaláltuk a szokásainkhoz leginkább igazodó hitelkártyát, a következő lépés, hogy megnézzük, milyen módon és milyen díj mellett tudjuk majd törleszteni a kihasznált keretet. Ugyanis nem megyünk sokra a legkedvezőbb pénzvisszatérítéssel sem, ha a késedelmi kamatok és díjak megkeserítik az életünket, mert nem fizettük vissza időben legalább a minimálisan meghatározott összeget! Már csak azért sem, mert a pénzvisszatérítésnek és a helyes hitelkártya használatnak elengedhetetlen feltétele a pontos törlesztés!!!

Először is: hogyan tudom meg, hogy mennyit kell fizetnem?

A hitelkártyánk kihasznált összegéből legalább a bank által megszabott minimum fizetendő összeget a türelmi időszak végéig kell teljesítenünk ahhoz, hogy ne találkozzunk késedelmi kamattal, vagy egyéb, az elmaradás miatt felszámított díjjal. Ha a teljes felhasznált összeget fizetjük vissza ezen időszak végéig, még kamatmentességet is élvezünk a vásárlásaink után,
erről részletesen korábbi cikkünkben is olvashatsz. A minimum fizetendő összegről minden esetben értesítést küldenek, amely postai úton történik, de több esetben díjmentes elektronikus levél formájában is kérhetjük a tájékoztatást.

Emellett sms formájában is kaphatunk, illetve kérhetünk értesítést a fizetési kötelezettségeinkről, a bankok többségénél díjmentesen.

Tudunk-e postai csekket kérni?

Ez a szolgáltatás nem minden banknál érhető el, ahol pedig felkínálják ezt a megoldást, ott 200 forinttól 390 forintig terjedő díjat számolnak fel a sárga papíros megbízásért. Sok kicsi sokra megy, így nem éppen költségkímélő ez a variáció… De miért is töltenénk feleslegesen sorban állással a drága időnket?

Egy sokkal kényelmesebb megoldás: automatikus beszedés

Ez a legegyszerűbb és legpraktikusabb módja a hitelkártya törlesztésnek. Így egész biztos, hogy időben a helyére kerül a minimum fizetendő összeg, vagy akár a teljes kihasznált hitelkeret. Ehhez persze az szükséges, hogy annál a banknál legyen a hitelkártyánk is, ahol a munkabérünket is kezeljük, vagy legyen legalább egy olyan bankszámlánk ott, amelyen elegendő fedezetet biztosítunk a hitelkártya kiegyenlítésére.

hitelkartya beszedes 2013.11.28.

Ha nem tudjuk kihasználni a fenti szolgáltatás kényelmeit, mert két különböző banknál van a hitelkártyánk és a munkabérünk, vagy nem érhető el a banknál ez a lehetőség, akkor a legcélszerűbb netbankon történő átutalással teljesíteni az esedékes törlesztést.

Persze befizethetünk személyesen is a bankfiókban, de ennek megint csak lehet díja, akár 520 Ft befizetésenként. Ráadásul, ha nincs a közelünkben bankfiók, további költség és idő ennek az elintézése.

A lehetőség a törlesztés módjának megválasztására tehát adott, már csak a megfelelő hitelkártya kiválasztására kell egy kis időt szentelni, ha Te is szeretnél a vásárlásaid után pénzvisszatérítésben részesülni!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

0 Hozzászólás

 1. Apalord

  Amiről sehol eddig nem kaptam választ!
  Röviden: Pl. van 200 ezer Ft-s a hitelkeretem a kártyán, elköltöttem belőle, pl. 198 ezret. A bank felszámol mondjuk, kb. 3 ezer Ft kezelési költséget, majd kihozza hogy ezer Ft-tal túlléptem a keretemet, és megbüntet kb. 3 ezer Ft-ra.
  1/ Én nem tudom túllépni a keretemet, bármennyire is szükségem lenne még rá.
  2/ A bank lépi túl, a felszámolt költséggel és engemet büntet.
  Valaki már elmondhatná, főleg szakember, hogy miként van ez, és főleg törvényes e. Bár sokszor törvényes ami nem igazágos!:),Amiről sehol eddig nem kaptam választ!
  Röviden: Pl. van 200 ezer Ft-s a hitelkeretem a kártyán, elköltöttem belőle, pl. 198 ezret. A bank felszámol mondjuk, kb. 3 ezer Ft kezelési költséget, majd kihozza hogy ezer Ft-tal túlléptem a keretemet, és megbüntet kb. 3 ezr Ft-ra.
  1/ Én nem tudom túllépni a keretemet, bármennyire is szükségem lenne még rá.
  2/ A bank lépi túl, a felszámolt költséggel és engemet büntet.
  Valaki már elmondhatná, főleg szakember, hogy miként van ez, és főleg törvényes e. Bár sokszor törvényes ami nem igazágos!:)

 2. Apalord

  Elnézést a szöveg duplázásáért!:)

 3. bankmonitor.hu

  @Apalord: A hitelkártya tartozás után felszámolt kamatot szintén a hitelkártyán terheli a bank. Így ha egy adott hónapban egyáltalán nem történik visszafizetés vagy nem elegendő, és nem marad fedezet a kamatra vagy egyéb költségre, kénytelen a hitelkeretet átlépni, de ettől függetlenül ezek a bank részéről jogosan felszámított díjak, hiszen a bank pénzét használja. Jellemzően, ha hitelkeret túllépés történik, további díjjal terhelhetik az ügyfelet, amely további levonást eredményez. Ezért szükséges mindig legalább a minimum fizetendő összeget visszatölteni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Trükkök, melyekkel a nyaraláson is ezreket spórolhatsz!

2018. 07. 05.

Akik külföldön töltik a nyaralásukat, azok szerencsésnek mondhatják magukat, de ha nem figyelnek a cikkünkben felsorolt származékos költségekkel, akkor könnyedén tízezrek csúszhatnak ki a kezükből. Most különösen érzékeny a téma,...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.