Ekkora díjra számíthatsz, ha szükséged van félmillióra

Ekkora díjra számíthatsz, ha szükséged van félmillióra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-03-05 Frissítve: 2021-08-06
 

Albérlet kaució, autóvásárláshoz foglaló, bármilyen egyéb letét. Sokszor ezek a kiadások több százezer forintra rúgnak, amihez készpénzre lesz szükséged. Legegyszerűbb megoldás odasétálni egy bankjegykiadó automatához, és kivenni a számládról. De mennyibe kerül mindez neked? 1

Hol vehetjük fel?

Sokan nagyobb összegű készpénzfelvétel esetén azonnal felkeresik a saját bankfiókjuk pénztárát. Több millió forint esetén ez logikus döntés, ám néhány százezer forint készpénz felvétele sokszor olcsóbb (és nem mellesleg gyorsabb), ha automatáknál teszed mindezt. Itt is érdemes a bankod saját automatáit preferálni, hiszen sok esetben ingyen, vagy legalább is általában olcsóbban jutsz készpénzhez, mint az idegen bank ATM-jeinél.

Viszont nagyobb összegek estén vigyázni kell, mert korántsem biztos, hogy egy készpénzkiadó automata fizikailag képes olyan sok bankót kipréselni magából. Amennyiben fizikailag ki is férne 5-800 ezer forint, sokszor az automatában lévő címletek hiánya, vagy a bank adminisztrációs korlátozásai miatt többszöri készpénzfelvételre vagy kárhoztatva.

Ha kell félmillió

Amennyiben félmillió forintnyi készpénzt szeretnél egy összegben felvenni, azt sok esetben csak két készpénzfelvétellel tudod kicsalogatni az automatából. Így az összehasonlíthatóság miatt mi is ezzel számoltunk: kétszer 250 ezer forint készpénzfelvétele az adott bank automatájából, illetve idegen bank ATM-jéből.

Számításainkban az ingyenes készpénzfelvétel 150 ezer forintos lehetőségével nem éltünk.

Átlagban 5800 forintos pénztári díjjal szemben (pénztárban ráadásul egyben fel tudsz venni bármekkora összeget), még az idegen automatás átlagos 4260 forintos díj is kedvezőbb. Nem is beszélve a saját ATM átlagos 2360 forintos díjáról. És lássuk melyik bank a legolcsóbb!

Látható, hogy sok esetben akár ingyen is hozzájuthatunk félmillió forinthoz. Természetesen ehhez nem kevés esetben prémium számlacsomagra lehet szükséged. De egy készpénzfelvételért nem érdemes számlacsomagot váltanod. Kivéve, ha a nagyobb összegű készpénzfelvétel része a mindennapjaidnak. De akkor sem egy tétel alapján illik dönteni. Használd bankszámla kalkulátorunkat, hogy kiderüljön, melyik a legkedvezőbb számla a te számlahasználati szokásaidnak!

 

Hirdetés

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Hirdetés