Betöltés
loading

Élet a Széchenyi és NHP fix hiteleken túl…

Nagyon elkeserítő tud lenni, ha pont a mi vállalkozásunk nem tudja valami miatt igénybe venni azt a kedvezményes hitelt, amitől szinte az egész piac hangos. A népszerű hitellehetőségek mellett azonban léteznek a piacon kevésbé ismert kedvező hitelkonstrukciók is, melyek szintén kiváló megoldást nyújthatnak a fejlődni, fejleszteni kívánó vállalkozások számára. Mik ezek?

Támogatott fix kamatozású EXIM hitelek

A valamilyen módon exporttevékenységhez kötődő vállalkozások számára rendelkezésre állnak az EXIM Bank által biztosított kedvezményes hitelkonstrukciók, forint- és euróalapon, beruházás- és forgóeszköz-finanszírozásra egyaránt. A bank hitelvolumentől függő, piaci árazás alatti egyedi, fix, illetve változó kamatozású hitelekkel is jelen van a piacon.

Kedvező árazása mellett a konstrukciók előnye, hogy a támogatástartalom nem terheli a vállalkozásoknak adható állami támogatás (de minimis) keretet. Illetve beruházási hiteleknél akár 15 éves futamidőben is gondolkozhatunk, ami szintén megkönnyíti a hitelfelvételt.

Itt jegyeznénk meg, hogy olyan esetekben is érdemes a konstrukcióra gondolni, amikor hitelcélunk miatt nem tudjuk igénybe venni a fix 2,5%-os kamatozású Növekedési Hitelt.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a közvetlenül az EXIM Banktól igényelhető hitelek esetében a minimális hitelösszeg 100 millió forintnál kezdődik. Kisebb projekt-, illetve forgóeszköz-finanszírozásra a kereskedelmi bankokon keresztül is elérhető konstrukciók viszont már alacsonyabb összegben, akár 30-40 millió forintért is hozzáférhetők.

A Bankmonitor kalkulátorának segítségével nézd meg, hogy vállalkozásod pénzügyi számai mekkora hitelösszeg felvételét teszik lehetővé:

Mennyi hitelt kaphat céged?
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
BM logo white
Utolsó lezárt üzleti év eredménye pozitív?
Saját tőkéje pozitív a társaságnak?
Amennyiben negatív tudod-e rendelezni még a hiteligénylés előtt?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Van céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki vezetéstől eltiltott?
Volt 50%-nál nagyobb részben tulajdonos váltás az elmúlt fél évben?
Van lejárt NAV tartozása cégednek?
Tudod rendezni még a hiteligénylés előtt?
Volt NAV inkasszó a céged számláján az elmúlt 3 évben?
db
Van lejárt hitel tartozása cégednek?
Tulajdonosok/ügyvezetők között magánszemélyként szerepel olyan, aki aktív KHR/BAR listás?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
result-ko
Nincs jó hírünk
Sikeres kalkuláció!
A céged által maximálisan
50 millió
hitel vehető fel, a következő célra:
igénybevehető hitel
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Relatív új vállalkozások számára is vannak kedvező lehetőségek

Kevés keményebb dió van, mint egy relatív fiatal vállalkozás számára megtalálni a megfelelő hitelt a hazai bankpiacon. A nagy múltú, jól működő cégekért erős a bankok közötti verseny, míg egy másfél-két éve alapított vállalkozás számára kifejezetten nehéz élhető megoldást találni.

Jó megoldást nyújthat a problémára a Budapest Bank Rapid hitele , mely már 18 hónapos működési múlttól, ingaltan fedezet nélkül is elérhető. Mindezt akár extra gyorsan, 5 napos bírálati idő mellett.

A hitel akciósan az első évben 0%-os kamatozás mellett érhető el, az ezt követő időszakban a hitel teljes költsége 6,2%.

Sok, vagy kevés a 6,2%? Ennek megítéléséhez érdemes hangsúlyozni, hogy ingatlanfedezet nélküli hitelről van szó. A lakosság számára – és a kisvállalkozói hitelek nagyon közel állnak a lakossági hitelekhez banki szempontból – a fedezet nélküli hiteleken elérhető legjobb THM szintje jelenleg 6,8-7,0%. Azaz teljesen reális, kedvezőnek tekinthető a Rapid hitel árazása a kedvezményes időszakot követően is.

Kérj segítséget szakértőnktől!
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

 

0%-os MFB hitelek

Igen kedvező hitelkonstrukciókat kínál a Magyar Fejlesztési Bank a vállalkozások versenyképességét támogató hitelprogramjában. Az érdeklődő vállalkozásoknak érdemes az intézmény honlapját folyamatosan figyelnie, ott ugyanis nyomon követhető, hogy aktuálisan milyen hitelcélokra nyitnak meg támogatási forrást.

Az adminisztrációs kötelezettségek sokrétűek e hiteleknél, a határidők gyakran csúsznak, ezért cserébe akár 10 százalékos önerővel, 0%-os kamatozás mellett is forráshoz juthatunk.

Mivel e hitelek jóváhagyása és folyósítása időben nem kiszámítható, érdemes az igény benyújtásával párhuzamosan piaci alapon is elindítanunk a hiteligényünket – akár piaci alapon is. Így, ha a hitel nem érkezik meg időben, azt más forrásból helyettesíteni tudjuk.

Sok vállalkozó esik abba a hibába, hogy hosszú hónapokon át késlelteti a beruházása elindítását a 0%-os hitelre várva, nem gondolva át, hogy e későbbi indítás miatt kiesett árbevétel bőven meghaladhatja a hitel nyújtotta költségmegtakarítás pénzügyi előnyét.

Kapcsolódó tartalmak

Támogatott forint vagy deviza hitelt vegyen fel cégem?

A Növekedési Hitelprogram és a Széchenyi Hitelprogram támogatott céges hitelek közös jellemzője a forint alapú finanszírozás. Több, deviza forgalmat bonyolító vállalkozás szűri le a következtetést ebből, hogy nem tudnak a...

Felelős gondolkodás a lakáshitel felvételénél

Amennyiben hitel felvételével ingatlan vásárlást tervezel, ne csak a lakáshitel THM-e lebegjen a szemed előtt. A legkedvezőbb lakáshitel konstrukció megtalálásán túl számos egyéb dolgot kell még átgondolnotok ahhoz, hogy körültekintő...

Blogajánló