Betöltés

Magyarország leggyorsabb vállalkozói hitele – ingatlanfedezet nélkül

szerző: Fülöp Norbert
2019-10-09

Kevés keményebb dió van, mint egy relatív fiatal vállalkozás számára megtalálni a megfelelő hitelt a hazai bankpiacon. A nagy múltú, jól működő cégekért erős a bankok közötti verseny, míg egy másfél-két éve alapított vállalkozás számára kifejezetten nehéz élhető megoldást találni. A Bankmonitor bemutatja (talán) a legjobb megoldást, ami 5 napon belüli hitelbírálattal, ingatlanfedezet nélkül nyújt finanszírozási lehetőséget. Írásunkból az is kiderül, hogyan érheted el a legkényelmesebben ezt a hitelt.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a vállalati hitel kalkulátorunk.

Ingatlan, gép és minden egyéb érdemi fedezet nélkül egy fiatal vállalkozás számára kedvező hitellehetőséget felkutatni nagyon nehéz. Éppen ezért kifejezetten jó alternatívát jelenthet a legalább 18 hónapos működési múlttal rendelkező vállalkozások számára a Budapest Bank Rapid hitele:

 • VAGY maximum 6 évre gyakorlatilag minden típusú eszközbeszerzésre (ingatlan, gép, szoftver, készlet stb.) elérhető;
 • VAGY évente megújítható folyószámlahitel (vevőkövetelés és egyéb működésfinanszírozás) konstrukció.
 • Felvehető maximális hitelösszeg: 15 millió Ft (mindkét konstrukcióra együttesen).
 • Az első évben nem fizet kamatot a vállalkozó, csupán a garanciavállalási díjat és a havi tőketörlesztést. (A második évtől a kamat 5% a beruházási típusú hitelnél, míg a folyószámlahitel BUBOR + 4% a kamat.)
 • Mivel nem szükséges ingatlan (és egyéb tárgyi) fedezet, a bank számára az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalása adja majd a hitel biztosítékát. (Ennek van egy éves 1,1%-os díja, melyet mindig az év elején kell megfizetni a fennálló tartozásra vetítve.)
 • A kamaton kívül fizetendő tétel a havi 0,1%-os adminisztrációs díj (az aktuális hiteltartozásra vetítve).
 • A hitel törlesztése a lakossági hiteleknél megszokott annuitásos módon történik.
 • A hitel bírálati ideje mindössze 5 nap.
 • A hitel teljes költsége (lakossági hiteltermékeknél használt THM mutató) éves szinten 6,2%.

Sok, vagy kevés a 6,2%? Ennek megítéléséhez érdemes ismét hangsúlyozni, hogy ingatlanfedezet nélküli hitelről van szó. A lakosság számára – és a kisvállalkozói hitelek nagyon közel állnak a lakossági hitelekhez banki szempontból – a fedezet nélküli hiteleken elérhető legjobb THM szintje jelenleg 6,8-7,0%. Azaz teljesen reális, kedvezőnek tekinthető a Rapid hitel árazása.

Ki kaphatja meg a Rapid hitelt?

Azon vállalkozások kaphatják meg a Rapid hitelt, melyek legalább 18 hónapos múlttal rendelkeznek és üzleti tevékenységüket elsősorban bankszámlán keresztül bonyolítják. (A készpénzt használó vállalkozások minősítése bankszámlaforgalom alapján lehetetlen.) Fontos kitétel, hogy a cég nem rendelkezhet NAV tartozással és az elmúlt időszakban nem terhelhették a bankszámláját inkasszóval. Értelemszerűen felszámolás és végelszámolás alatt álló vállalkozásoknak nem érdemes ezt a hitelt (sem) igényelniük.

Hogyan kaphatod meg a legkényelmesebben?

Feleslegesen egy lépést sem szükséges tenned. A Bankmonitor szakértői egy telefonos egyeztetés során tájékoztatnak a Te vállalkozásod számára elérhető Rapid hitel várható összegéről és átbeszélik Veled, hogy milyen dokumentumokkal tudod igényelni a hitelt. Ha minden szimpatikus számodra, akkor egy előre egyeztetett időpontban, VIP ügyfélként ugorhatsz neki az 5 napos hitelbírálatnak.

Kérj ingyenes segítséget szakértőnktől!
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Eljön a vevők ideje a magyar ingatlanpiacon?

2019. 12. 07.

A Babaváró támogatásnak és a csok kibővítésének is köszönhető erősebb őszi hónapok után nyári mélypontjára esett az ingatlanpiac novemberben, vagyis idén 10 945 adásvétel történt, szemben az egy évvel ezelőtti...

Blogajánló

 • alapblog

  Holdkelte után

  A Hold ugyan közvetlenül nincs a képen, a fénye azonban ott van. Nem sokkal vagyunk holdkelte után, még sárgás színű égi kísérőnk, és ezért nem... The post Holdkelte után appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.