Betöltés

Eltolja a biciklit a Citi Magyarországról!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-10-14

A Citibank lakossági üzletága mai sajtóközleménye értelmében összesen 11 országból vonul ki, köztük Magyarországról. Michael Corbat, a Citigroup Inc. vezérigazgatója a mai napon a vállalat stratégiai döntéséről tájékoztatott. A Citigroup bejelentette a stratégiai tevékenység felgyorsítását, azokra a piacokra koncentrálva ahol a növekedési potenciál a legnagyobb a vállalat számára. A Citibank ügyfeleinek azonban nincs mitől tartaniuk: az banki ügyletmenet a kivonulás végéig folyamatos lesz.

A Citigroup célja, hogy kilépjen a fogyasztói üzletágból 11 piacon. A bank világszerte közel 57 millió ügyfelet szolgál ki 24 országban. Ez 200 millió lakossági számlát jelent a világon. Ezzel tovább egyszerűsítik a működést és javítják a teljesítményüket.

Mi lesz az emberekkel?

Jogosan vetődhet fel a kérdés, hogy mi lesz a Citibank magyarországi munkavállalóival, mi lesz az ügyfelekkel.

A Citibank kivonulása a gyakorlatban úgy fog történni, hogy az operációját az ügyfelekkel együtt megveszi egy másik bank. Így az ügyfelek folyamatos kiszolgálásban lesz részük, befektetésük és pénzük továbbra is biztonságban vannak. A hitelkártyáikat továbbra is használhatják és természetesen ha valaki a Citibanktól vett fel hitelt, azt továbbra is törlesztenie kell!

A munkavállalókat is nagy valószínűséggel átveszi a megvásárló pénzintézet, ám ott már nem képzelhető el a jövő átszervezés nélkül.

Érintett vagy? Nézz szét, hogy milyen számla felelne meg a legjobban!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A Citi az alábbi országokból vonul ki:

 • Magyarország,
 • Costa Rica,
 • Csehország,
 • Egyiptom,
 • El Salvador,
 • Guam,
 • Guatemala,
 • Japán,
 • Nicaragua,
 • Panama,
 • Peru,
 • Korea.

A tervek szerint a stratégiai átalakulások jövő évben lezajlanak. 2015 első negyedévben a nagyobb átláthatóság tekintetében a folyamatban lévő intézményi ügyfeleket továbbra is kiszolgálják ezeken a piacokon.

A nyilatkozatban szerepel továbbá, hogy a bank folyamatosan fejlesztett azokon a piacokon is, ahonnan most kivonulni készül.

Manuel Medina-Mora, a Citi társelnöke és vezérigazgatója, elmondta, hogy a mai intézkedések következő lépése a végrehajtása a stratégia, annak érdekében, hogy egy nagyvárosokra alapozott, globálisan integrált fogyasztói bankot építsenek.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • alapblog

  A sportközvetítések jövője?

  A mára már megszokottá vált rekordösszegű labdarúgó átigazolások között nemrég egy bokszoló „csúcsigazolás” is történt. A középsúly jelenleg regnáló bajnokával, Canelo Alvarezzel, a DAZN nevű...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.