Ennyibe kerül a fix törlesztéssel rendelkező lakáshitel 20 évre

 • 2014.08.25.
 • szerző: bankmonitor

Lakáshitel kamatkockázat nélkül? Nem, nem álmodunk. Az UniCredit Bank a mai naptól új, forradalmi megoldást kínál. A kölcsön rögzített kamatot kínál a teljes futamidőre, így a törlesztőrészlet is változatlan marad bárhonnan is fújnak a szelek. A kamatkockázat megszűnésével pedig már csak az a kérdés, hogy lesz-e elegendő jövedelmünk a törlesztőrészletek megfizetésére!

A forint hitelvevők számára jelenleg a legnagyobb kockázatot a kölcsön kamatának emelkedése jelenti. A Jegybank alapkamat csökkentési sorozata mélypontra küldte a lakáshitelek kamatszintjét, így még soha ilyen olcsón nem lehetett lakáshitelhez jutni Magyarországon. Nagy valószínűséggel innen már csak felfelé indulhatnak a kamatok, ezért amennyiben szeretnéd elkerülni, hogy hónapról hónapra többet kelljen fizetned, akkor érdemes hosszabb kamatperiódusú hitelben gondolkodnod.

20_évre_felvett_20140825Ahogy az ábrán is jól látszik a rövid távon kiszámítható hitelek kínálják a legalacsonyabb törlesztőrészletet, cserébe viszont csak maximum 1 évig maradhat változatlan a törlesztőrészlet. A hosszú távon fix törlesztőrészletet nyújtó hitelek nagyságrendileg 10 ezer forinttal drágábbak, viszont több éven keresztül kiszámítható havi kiadást biztosítanak a család számára.

kamatemelkedés_20140825Az olcsó induló törlesztést kínáló hitelek kamatemelkedés hatására azonban gyorsan beérik a kezdetben még drágább társaikat. Az MNB két év alatt 4,9%ponttal mérsékelte az alapkamatot, ugyanaz visszafelé is megtörténhet, aminek hatására már a hosszabb kamatperiódusú hitelek kerülnek nyeregbe.

Tapasztalataink alapján az ügyfelek részéről egyre nagyobb igény mutatkozik a hosszú távon kiszámítható hitelek iránt. Erre kínál kitűnő megoldást az UniCredit StabilKamat elnevezésű lakáshitele, amely a futamidő teljes hosszára (15 vagy 20 évre) biztosít változatlan kamatot, így törlesztőrészletet. 

Ha szeretnéd, hogy Neked is segítsünk a megfelelő hitel kiválasztásában, akkor add meg néhány adatodat és hitelszakértőnk felhív!


Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Balkáni EU

  2025-ben a Nyugat-Balkán államai csatlakozhatnának az EU-hoz, a fő akadály, hogy több országban nem (teljesen) működik a jogállam, érdekcsoportok és bűnszövetkezetek foglya az állam, korlátozott...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.