Betöltés

Ennyibe kerül a készpénzfelvétel hitelkártyával!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-02-07

Bárkivel előfordulhat, hogy nemtörődömségből vagy pusztán figyelmetlenségből a hitelkártyáját használja készpénzfelvételre. Aki viszont egyszer belefut ebbe a hibába biztos, hogy legközelebb hasonlót már nem követ el. Nem meglepő, hiszen szélsőséges esetben akár 4.000 forintodba kerülhet 100.000 forint felvétele, nem beszélve arról, hogy a felvett készpénz után azonnal kamatot számolnak a bankok!

Ha hitelkártyád arra használod, amire kitalálták, egyáltalán nem kell kamatokkal számolnod. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, mindössze

 • a fizetési határidőig teljes egészében vissza kell fizetned a költéseidet, és
 • nem szabad készpénzfelvételre használnod a plasztikot.

Sajnos ez utóbbiról a legtöbben hajlamosak megfeledkezni, vagy egyszerűen nincsenek tisztában vele, hogy ennek milyen súlyos költségei vannak. Míg a hitelkártyák zöménél a vásárlások teljesen díjmentesek, addig
a készpénzfelvételek után 2,25%-3,10%-os díjat számítanak fel a bankok.

És ha ez még nem lenne elég…
A hitelkártyával történő készpénzfelvételek – szemben a vásárlásokkal –
nem élveznek kamatmentességet. A felvételtől egészen az összeg visszafizetéséig ketyeg az igen súlyos kamat.
Ennek mértéke jellemzően havi 2,50%-3,10% között van, ami éves szinten 30-37%!

A hitelkártyákkal kapcsolatos további fontos tudnivalókhoz, ajánljuk figyelmedbe korábbi írásunkat.

Nézzük egy egyszerű példát!

Hitelkártya keresőnket segítségül hívva, a standard beállítások mellett megnéztük, hogy

 • mennyibe kerül, ha 100.000 forintot egy összegben, vagy egy napon két részletben veszünk fel, valamint
 • mekkora kamatot kell fizetnünk (esetünkben) 15 napra az adott hitelkártyánál.

cc_140207

Még a legjobb esetben is 2.250 forinttal kell számolnunk, ha a 100.000 forintot egy összegben felvesszük, míg a legrosszabb esetben akár 4.000 forintunk bánja. És ne feledjük, hogy még a kamatot is meg kell majd fizetnünk! Összesen tehát átlagosan 4.500 forinttal leszünk rövidebbek egy 100.000 forintos készpénzfelvétellel.

Talán senkit sem szükséges tovább győzködnünk, hogy drága mulatság hitelkártyával készpénzt felvenni, de nem is erre találták ki. Erre a célra használjuk a normál bankkártyánkat főként, hogy ekkora összeget a segítségével teljesen díjmentesen vehetünk fel, ha nyilatkoztunk korábban.

Hitelkártyánknak pedig inkább az addicionális előnyeit élvezzük! Ezért azokat a lehetőségeket keressük, amelyek segítségével a vásárlási szokásainkkal a legnagyobb kedvezményeket érhetjük el!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Hitelkártya
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

1 Hozzászólás

 1. Dr.Mike Jozsefne

  Minden pènzfelvètnèl kemèny levonàsok tortèntek! Legjobb tudomàsom szerint ptk. rendelete alapjàn ingyenes 150000 ft.-ig ill. 2 szeri felvèt ig. Vagy a Postabank ezalol kivètelt kèpez?

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Trükkök, melyekkel a nyaraláson is ezreket spórolhatsz!

2018. 07. 05.

Akik külföldön töltik a nyaralásukat, azok szerencsésnek mondhatják magukat, de ha nem figyelnek a cikkünkben felsorolt származékos költségekkel, akkor könnyedén tízezrek csúszhatnak ki a kezükből. Most különösen érzékeny a téma,...

Sokan megtanulhatták, milyen a bankkártya nélküli lét!

2018. 06. 04.

Tízezrek életét keserítette meg egy technikai hiba pénteken, ugyanis a Visa kártyákkal világszerte nem lehetett fizetni órákig (péntek késő délutántól szombat reggelig), megoldásként  az ATM-es készpénzfelvétel vagy egy alternatív (nem-Visa)...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.