Extrém kívánság nem létezik a lakástakaréknál!

Extrém kívánság nem létezik a lakástakaréknál!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-03-29 Frissítve: 2021-08-06
 

talán nem is gondolnánk, hogy ebbe mennyi minden fér bele. Befizetésünket a 30%-os támogatással kiegészítve még akár egy kertrendezésről, vagy egy napelem-rendszer kialakításáról sem kell lemondanunk. Össze is szedtünk egy listát a lakástakarékpénztárak által elfogadott felhasználási célokról, amelyekről talán a lakástakarék nélkül nem is gondolkodnánk el.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

A lakástakarék nyújtotta lehetőséget nagyon sokan igyekeznek kihasználni, tudva azt, hogy az így összegyűlt összeg gyakorlatilag bármilyen lakáscélra fordítható. Hüvelykujjszabályként azt mondhatjuk, hogy bátran fordítható a lakástakarék olyan dologra, ami nem mozdítható a lakásból (így például bútorokból, vagy műszaki cikkekből is a beépítettek jöhetnek szóba). Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy pontosan mire terjed ki a lakáscélú felhasználás, pedig jó néhány extrém kívánságunk is megvalósítható állami támogatással. Nézzük is a listát, amelyben a lakástakarék felhasználási palettájáról szemezgettünk egyedi tételeket!

Kertrendezés, kerti tó kialakítás

A kertes házzal rendelkezők közül ki ne álmodozott volna már arról, hogy megpróbálja feldobni a saját portáját, netán valami igazán különlegeset alakítana ki a kertben. Megpróbálkozhatunk például ázsiai hangulatot kölcsönözni a kertnek, aminek központi része a kerti tó, annak minden szükséges kellékével. Elengedhetjük a fantáziánk a dísznövények kiválasztásánál, de az igényeinknek megfelelő térköveket és díszburkolatokat is kiválaszthatjuk. Amellett, hogy a rendelkezésünkre álló terület is nagymértékben korlátozza a mozgásterünket, a kiadások terén néhány százezer forinttól akár milliós nagyságrendbe is könnyen belecsúszhatunk.

Medence

Forró nyári napokon mindenkinek jól esik csobbanni egyet egy hűs vizű medencében, hátha még ezt a saját kertjében teheti meg. Természetesen attól függően, hogy milyen méretben és tartósságban gondolkodunk, több alternatívából is válogathatunk. Például vannak egy-két szezonra tervezett medencék, amelyek pár százezer forintból is kihozhatók. Ha hosszú távon gondolkodunk, akkor egyértelműen a tartósabb megoldások jönnek szóba, itt már mélyebben a zsebbe kell nyúlni, hiszen egy ilyen kivitelezés már legalább 1,5-2 millió forintba kerül.

Klímaberendezés

Régebben még luxusszámba ment, ha valakinek klímája volt, azonban manapság egyre inkább alapfelszereltséggé válik egy lakásban. Magához a berendezéshez 100-150 ezer forint körül hozzá lehet jutni, azonban beszereléssel együtt 150-200 ezer forint körüli kiadásra lehet számítani (a felső határ a csillagos ég). A végső összeg mindenesetre függ attól is, hogy hány szobában szeretnénk elviselhető hőmérsékletet varázsolni a nyári kánikulában.

Nézd meg kalkulátorunkkal, hogy mennyit gyűjthetsz össze a lakáscélodra!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    Szauna

    Azok, akik szeretik a szaunázást, vélhetően örülnének annak, ha ehhez a házukból nem szükséges kitenni a lábukat sem. Márpedig otthoni kiegészítőként is megvalósítható egy finn- vagy infraszauna, az árakban azonban már nagy eltérések lehetnek. Várhatóan a kivitelezés során 200 ezer forint jelenti az alsó határt, viszont ha a luxuskategóriára lövünk, akkor 1-1,5 millió forintig is elmehetünk.

    Napelem

    Egyre több ház tetején látni napelem-rendszert, amivel a tulajdonos saját maga számára igyekszik előállítani az elektromos áramot. Lehet, hogy sokak fejében az kép él még mindig, hogy ez a technológia megfizethetetlenül drága, pedig ma már erről szó sincsen. Egy 3-4 KWp teljesítményű rendszer egy átlagos családi ház áramfogyasztását már gond nélkül megoldja, ami 1,1-1,8 millió forintos beruházást jelent, ami nagyjából 10-11 év alatt térül meg. Ugyanakkor, ha figyelembe vesszük a lakástakarékhoz járó 30%-os támogatást, a megtérülési idő 10 év alá is szorítható.

    Fűtéskorszerűsítés

    A rezsiköltségek csökkentésére az egyik legjobb megoldás, ha a fűtési rendszer korszerűsítésébe vágunk bele. Egy lehetséges megoldás, ha a régi kazán helyett egy korszerű kondenzációs kazánt szerzünk be, amivel 20-30%-kal is csökkenthető a gázszámla. Egy ilyen beruházás költsége nagyjából 600 ezer forinttól kezdődik, a 8-10 éves megtérülés pedig lakástakarékkal le is faragható.

    Hirdetés
    Hirdetés