Betöltés

Ezek az alapok hozták a legtöbbet 2014-ben!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-31

Forintra vonatkozó alapkamatunk már az év elején 3% alá csúszott. Ilyen körülmények között a befektetési alapok népszerűsége rohamosan növekedett. Most az év végén megnéztük a befektetései alapok év elejétől számított teljesítményét, ami majdhogynem meg fog egyezni az alapok 2014-re vonatkozó hozamaival. Még most is könnyűszerrel lehetett találni két számjegyű hozamokat. Természetesen ezeket már nem a pénzpiaci alapok között kell keresnünk! Azonkívül még vetettünk egy pillantást a dollárban és euróban elérhető hozamokra is.

Forintban jelenleg 2,1% az alapkamat. A pénzpiaci alapok teljesítményei is ehhez az értékhez közelítettek. Mindössze két alap akadt, ami ha hajszállal is, de felül tudta teljesíteni ezt az értéket. Kötvényalapok esetében már könnyedén találtunk két számjegyű hozamokat. A dobogós alapok mindegyike 20% felett teljesítményt nyújtott. Érdemes megemlítetni, hogy jó hatással volt ezekre az alapokra a forint gyengülése és a kamatcsökkenések. A jövőben már nem valószínű, hogy ilyen szép hozamokkal fogunk találkozni. A kötvényalapok hozamait is túlszárnyalták az abszolút hozamú alapok. Itt az első három alap szignifikánsan túlteljesítette a 20%-ot. Fontos kiemelni, hogy jövőre már a 10%-ot meghaladó hozamelvárású abszolút hozamú alapnak is nagyobb kockázatot kell felvállalnia az eddigieknél. Az átlagos abszolút hozamú alapok várhatóan a jövőben egy számegyű hozamokat fognak tudni nyújtani. Papírforma szerint a részvényalapok nyújtották a legmagasabb teljesítményt. És akkor lássuk a listát!

Euróban is hasonló számokkal találkozhatunk, azzal a kitétellel, hogy mivel euróra vonatkozó alapkamat jelenleg alacsonyabb forinténál (0,05%) így a pénzpiaci alapoktól is szerényebb teljesítményt várhatunk el.

Dollárban már picit más a helyzet. A pénzpiaci alapoknak itt is szerényebb a teljesítményük az alacsonyabb alapkamat miatt (0,25%), de a kötvény és a részvényalapok is szerényebb teljesítményt nyújtottak az eurós vagy forintos társaikhoz képeset. Erre magyarázatot ad, hogy a dollár az utóbbi időben erősödött (a forint pedig egyértelműen gyengült). Az erősödő deviza pedig sok esetben a gyengülő devizában jegyzett papírok teljesítményét mérsékelte.

Szeretnéd látni, hogyan teljesített a többi alap? Használd befektetési alap keresőnket!


Bankmonitor

Keress a legjobb
Befektetési alap
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »

Kiemelt befektetési ajánlatok
OTP abszolút hozam alapok éves átlagos hozamai,
2018.09.30.
OTP logo
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Prémium Származtatott Alap -3,92% 5,92% 3,88% 7,29% 1
  OTP Supra Alap 2,67% 8,76% 4,50% 15,57%2
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 1. 2011.04.20.
  2. 2008.05.15.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP EMDA Alap -3,96% 9,36% 5,95% 13,26%3
  OTP Fundman Alap -11,48% 8,94% n.a. 1,99%4
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 3. 2008.03.29.
  4. 2014.06.11.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Új Európa Alap -6,49% 2,20% 2,21% 4,68%5
  OTP Föld Kincsei Alap -8,94% 14,55% 6,38% 5,66%6
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 5. 2007.11.14.
  6. 2009.02.04.
 • BEFEKTETÉSI TERMÉKEK 1 év 3 év 5 év INDULÁSTÓL
  OTP Abszolút Hozam Alap -1,06% 0,14% 2,64% 4,05%7
  OTP Trend Alap 10,12% 9,80% 13,80% 13,58%8
  Forrás: BAMOSZ - Az alapok múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeli teljesítményre, hozamra. Az alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól és egyéb adatairól részletesen tájékozódhat az alap forgalmazási helyein, valamint az OTP Alapkezelő Zrt. honlapján található Kezelési Szabályzatot is magában foglaló Tájékoztatóból. (www.otpalap.hu) 7. 2006.07.11.
  8. 2011.12.23.

A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Ezek az alapok hozták a legtöbbet 2014-ben!

2014. 12. 31.

Forintra vonatkozó alapkamatunk már az év elején 3% alá csúszott. Ilyen körülmények között a befektetési alapok népszerűsége rohamosan növekedett. Most az év végén megnéztük a befektetései alapok év elejétől számított...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.