Betöltés

Feleződött a kamat és csodálkozunk, hogy veszik, mint a cukrot?

szerző: Bankmonitor
2017-04-21

Miközben egyre inkább visszatér a hitelfelvételi kedv, az összes hiteltípus iránt nő az emberek érdeklődése is. A kedvező hatások leginkább a személyi hitelek piacát érintik, ahol az elmúlt években drámai mértékben csökkent a kamat, amivel párhuzamosan a lakosság is egyre szívesebben vesz fel ilyen hitelt. Ez nem véletlen, hiszen a hitel szinte bármire felhasználható, legyen szó tartós fogyasztási cikk vásárlásról, vagy akár egy nagyobb beruházásról. De ma már egy autó vásárlása is ésszerű választás az olcsó személyi kölcsönnel.

Lefeleződött a személyi kölcsönök kamata

Pár éve, a devizahiteles ügy csúcspontján még az emberek zöme rossz szájízzel vélekedett a hitelekről, és érthető módon sokan a hitelfelvételtől is ódzkodtak. Néhány év leforgása alatt azonban nagyot változott a világ és szép lassan visszatért hazánkban is a hitelfelvételi kedv, amiben nem kis hatása van a drámai mértékben csökkenő hitelkamatoknak is.

Ugyan az elmúlt 4 évben minden hiteltípus esetében jóval többet folyósítottak a bankok, a személyi kölcsönök mégis kimagaslanak a többiek közül, mert ezek voltak a legkelendőbbek 2013 óta. Ez korántsem véletlen, hiszen felhasználás szempontjából ez számít a legrugalmasabb hitelfajtának: tulajdonképpen bármire költhető, és fedezetet sem kell a hitel mögé felajánlanunk.

De nyilvánvalóan a hatalmas mértékű kamatcsökkenés is sokak számára vonzóvá tette a személyi kölcsönöket. A jegybank adatai alapján a személyi kölcsönök átlagos kamata az elmúlt néhány évben csaknem a felére csökkent, vagyis 30% közeléből ereszkedett a jelenlegi 15%-os szintre. Ugyanakkor a jegybank által közölt átlagos THM-ben az összes bank ajánlata megjelenik (a drágábbak is), ezért célszerű azt is megnézni, hogy a legjobb hitelekre milyen kamat mellett lehetett megkapni.

A Bankmonitor adatbázisából az egyes bankoknál átlagos jövedelemmel elérhető legkedvezőbb ajánlatokat is kigyűjtöttük, amelyek akár 3 százalékponttal is alacsonyabbak voltak az átlagos THM-nél. Így ma már nem lehetetlen 12%-os THM mellett személyi kölcsönhöz jutni, de átlagosnál magasabb jövedelemmel 8%-os THM-mel bíró hitelt is elérünk.

Jól látszik, hogy ma már olyan kamatok mellett árazzák a személyi kölcsönöket, mint amennyiért 2-3 évvel ezelőtt egy lakáshitelhez juthattunk. Amíg 3 évvel ezelőtt egy 700 ezer forintos 3 éves futamidejű hitelért havi 28 ezer forintot is kellett fizetnünk, addig a mai kamatok mellett 23 ezer forintos havi teherrel is megúszhatjuk. De a hatás még szemléletesebb, ha a teljes visszafizetést vesszük szemügyre: 4 éve a hitel futamideje alatt még több, mint 1 millió forintot kellett visszafizetnünk, míg ma 813 ezer forintot, ami 165 ezer forintos spórolást jelent.

Mielőtt hitelt vennél fel érdemes alaposan körülnézni az ajánlatok között. A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora által könnyen összehasonlíthatod a bankok hiteleit!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Számtalan módon felhasználható az olcsó hitel

Az alacsony kamatoknak köszönhetően a személyi kölcsönöknél teljesen új dimenziók nyílnak meg előttünk, hiszen olyan célokra is használhatjuk ezt a hitel, amiről ezelőtt nem is álmodtunk volna. Tartós fogyasztási cikkek (például hűtő, tévé, mosógép) vásárlására már régebben is elterjedt volt a személyi kölcsön, de most még akár nagyobb beruházási céljainkat is megvalósíthatjuk általa.

Ma már egy áruhitel helyett is jó alternatíva lehet a személyi kölcsön, mert jóval olcsóbban lehetünk képesek a háztartási berendezéseket vagy elektronikát modernizálni. Még egy 0%-os THM-mel rendelkező áruhitelnél is érdemes megfontolni a személyi kölcsönt, mert nagyobb szabadságot élvezhetünk a termék megválasztásában, adott esetben az olcsóbb terméket választhatjuk.

Jó példa lehet az autóvásárlás is, hiszen kevesen vannak olyan szerencsés helyzetben, hogy néhány millió forintot saját megtakarításból teremtsenek elő. Ma már ilyen esetben is érdemes megfontolni a személyi kölcsönt, mert magasabb jövedelem mellett akár nagyon jó ajánlatokat is kifoghatunk, amelyek a pénzügyi lízinggel is felveszik a versenyt (persze adott esetben gyári finanszírozótól kifoghatunk kedvezőbb feltételű konstrukciót is).

Emellett a tavasz beköszöntével egyre többen vágnak bele a különböző lakáscéljaik megvalósításába, mint például a lakás felújítása, bővítése. Az egyik kereskedelmi bank frissen közölt kutatásából kiderült, hogy a legtöbben már most is lakáscéljaik megvalósítására használják a személyi kölcsönt. Ez is jó irány lehet a felhasználásban, hiszen mindig akad a lakáson olyan fejleszteni, felújítani való, amit nem feltétlenül jelzáloghitellel szeretnénk megoldani, hiszen ott fedezetet is szükséges felajánlani.

Ugyanakkor a személyi kölcsön még az olyan extrém felhasználási céljainkat is elérhetővé teheti, mint például egy nyaralás lebonyolítása.

1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Budapest Bank Budapest Bank Online Hűség hitel
33603
Havi törlesztő
0.13892
THM
1209708
Teljes visszafizetés
Irány a bank!
Cetelem Bank Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés
Irány a bank!

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 tény, amit nem tudtál a magyar lakáspiaci helyzetről

2018. 12. 01.

Az egész országban találhatók olyan lakótelepek, melyeket évtizedekkel ezelőtt az állam vagy egy-egy helyi nagyvállalat építtetett a munkavállalói számára. Ilyen épületek nemcsak a II. világháború után, hanem annál régebben is...

Mivel tudsz önerőt gyűjteni a lakásvásárláshoz?

2018. 11. 19.

Vitán felül áll, hogy a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése alaposan megnehezíti a lakásra gyűjtők helyzetét. Mit tehetsz ezután, ha nincs lakástakarékod, de lakáscélra szeretnél pénzt félretenni? Vannak megoldások, melyeket érdemes...

Blogajánló

 • alapblog

  Más pénze, más problémája

  A Mercedes 23 milliárd eurót tervez elkölteni az akkumulátor iparágban. A Volkswagennél 50 milliárd eurót fognak energiatárolásra költeni a következő 5 évben. Elon Musk meg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.