Betöltés

Forgóeszköz finanszírozás 0%-on, akár 15 éves futamidővel?

szerző: Csányi Franciska
2017-07-26

Sokan nem ismerik a Széchenyi Beruházási Hitel keretében igénybe vehető lehetőséget, miszerint a felvett hitelösszeg 20%-os mértékéig forgóeszköz vásárlásra is felhasználható. Ez két nagy előnnyel is jár: egyrészt kedvezőbb hitelköltséggel (2% helyett 0%), másrészt alacsonyabb törlesztő részlettel, a hosszabb futamidőnek köszönhetően.  Érdemes élni a lehetőséggel!

A legtöbb beruházás akkor teljes, ha mondjuk a megépített, vagy megvásárolt raktárt az induláshoz szükséges forgó készlettel is fel tudja tölteni a vállalkozás, vagy a beszerzett munkagépeket alapanyaggal is el tudja látni.

Készlet finanszírozáshoz kapcsolódó forgóeszköz hitelek kamatszintje magasabb a beruházási hitelek kamatszintjénél, illetve rövidebb futamidő alatt vissza is kell törlesztenünk azokat – általában 1-3 év alatt.

Sokan nem tudják, de a Széchenyi Beruházási Hitel keretében – mely a jelenlegi alacsony BUBOR környezetben most 0%-os kamatozás mellett igénybe vehető, – lehetőség van arra, hogy a felvett hitel 20%-át forgóeszköz beszerzésre fordítsa a vállalkozás.

Milyen előnyöket jelenthet ez a gyakorlatban?

 1. Alacsonyabb kamatköltséget – A Széchenyi Forgóeszközhitel 3%-os kamattámogatás mellett jelenleg 2,15%-os kamatszint mellett érhető el, ami nagyságrendileg  2%-kal magasabb, mint a jelenleg 0%-os kamatszintű Széchenyi Beruházási Hitel.
 2. Kisebb éves törlesztő részletet – míg a beruházási hitelek akár 10 évre is felvehetők, addig a forgóeszköz hitelek átlagos törlesztési ideje 1-3 év. Ha ugyanakkora hitelösszeget, hosszabb idő alatt kell csak visszafizetnünk, az törlesztő részlet csökkenést jelent. Cégünk éves fizetési kötelezettsége a bank felé így alacsonyabb lesz, ami főként egy beruházás kezdeti szakaszában igazán nagy könnyebbséget jelenthet.

Fontos kiemelnünk, hogy ez a lehetőség beruházáshoz kapcsolódóan létezik csak, beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz (alapanyag, készlet) igény beszerzéséhez!

A Széchenyi Beruházási Hitel max. 50 millió forint nagyságban igényelhető, legfeljebb 10 éves futamidőre. A hitelösszeg 20%-ában, azaz a maximális hitelösszeg esetében 10 millió forintos nagyságrendben lehet a hitelt forgóeszköz beszerzésre felhasználni. Az alábbi táblázatban kiszámoltuk, hogy mennyi kamatköltséget spórolhatsz meg, és mennyivel tudod éves fizetési kötelezettséged csökkenteni a konstrukcióval.

Szeretnéd megtudni, hogy céged mekkora hitel felvételére alkalmas? Használd kalkulátorunkat és kérd szakértő kollegáink segítségét a részletekkel.

Mennyi hitelt kaphat a cégem?

step-1
Cég/tulajdonos/ügyvezető aktív KHR/BAR listán szerepel?
Add meg vállalkozásod 2017. évi adatait
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A megadottak alapján a következő hitelkerettel számolhatsz*:
 • Működési hitel 1-2 éves futamidővel:
  - millió Ft
 • Beruházási hitel 7-10 éves futamidővel:
  - millió Ft
Add meg az adataidat és mi segítünk!
 • Megmutatjuk, hogyan javíthatod hitelképességed
 • Hogyan kaphatod meg a hitelt
 • Segítünk eligazodni, és gyorsan elindítani a hitelkérelmedet
*A számítás nem minősül ajánlattételnek, csak a megadott adatok alapján, piaci tapasztalataink szerint becsültünk. Pontos számokhoz teljes körű hitelminősítés szükséges. Add meg az adataid, és elkészítjük neked.

Add meg adataidat és részletesen tájékoztatunk!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Vállalkozásod nem hitelképes, mert nem rendelkezel elegendő üzleti múlttal
Add meg adataidat és mi részletesen tájékoztatunk!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Bankmonitor

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mibe fektess havi 50-60 ezer forintot, ha van lakáshiteled?

2018. 12. 12.

Félre tudsz tenni a havi munkabéredből, és betörlesztenéd a lakáshiteledbe? Az előtörlesztés jó megoldás, de mutatunk két másik lehetőséget is! Ha futamidő végéig fix kamatozású, de legalábbis 5-10 éves kamatperiódusú...

Miért kapnak nehezebben hitelt a szinglik?

2018. 12. 11.

Sokan érzik igazságtalannak a bankok gyakorlatát, miszerint az egyedülállóknak nehezebben adnak hitelt, mint a családosoknak. Pedig van alapja a dolognak.  Általánosan elmondható, hogy a bankok jobban szeretik a családos adósokat,...

Blogajánló

 • alapblog

  Armstrong és az Uber

  Gondolom, még a profi kerékpársport iránt nem érdeklődő olvasónk is hallott már Lance Armstrong-ról. Armstrong először a rákból való felgyógyulásáról, majd az ezt követő fantasztikus...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.