Ha fiatal vagy, így lesz lakásod

Ha fiatal vagy, így lesz lakásod
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-06-09
 

A fiatalok több mint harmadának konkrét elképzelése van a jövőbeni saját lakhatásáról: leggyakrabban az első lakást illetve házat tervezik megvásárolni. Mégis több mint felüknek egyáltalán nincs megtakarítása. Pedig létezik egy olyan termék, ami tökéletes lenne számukra!

A 18 és 35 közötti fiatalok 71%-a rendelkezik önálló jövedelemmel, mégis majdnem felük még a szüleivel él együtt, lakást kicsit több mint tizedük bérel – derül ki a Fundamenta legfrissebb piackutatásából. A lakáscéllal rendelkező fiatalok 27%-a egy-két éven belül, 26%-uk kettő-négy éven belül, míg 30%-uk négy-nyolc éven belül tervezi megvalósítani elképzelését. Többségük ingatlan vásárlását, kevesebb mint harmaduk felújítást, tizedük cserét illetve 6-6%-uk energiatakarékos beruházásokat illetve építést tervez.

 A finanszírozásra vonatkozó kérdésekben a családjára támaszkodik, vagy legalábbis tőlük vár segítséget a fiatalok jelentős része, azonban még náluk is többen számítanak arra, hogy önerőből és külső forrásból tudják majd megvalósítani álmaikat. Azonban az, hogy ez utóbbi két lehetőséget pontosan hogyan képzelik el, még elég változatos képet mutat. Az önerő megteremtése a legkritikusabb pont a lakástervek kapcsán, ennek a kérdésnek a megoldása egyelőre a legnagyobb kérdőjel a korosztály számára.  Nagyobb hányaduknak – 62 százalék – jelenleg nincs semmiféle megtakarítása. Pedig már régóta elérhető a célzottan lakáscélú megtakarítás, a lakástakarék pénztár. 

Ez a termék havi rendszeres befizetés esetén akár 15%-os hozammal is gazdagíthatja a takarékoskodót. Futamideje  4-10 év között szabadon megválasztható, sőt arról is dönthetünk, hogy szeretnénk-e kedvező hitelt felvenni, vagy sem. Lakáscélokra ideális, az állam is támogatja a befizetéseink 30%-ával a lakáscéljainkat. Havi párezer forintot félretéve évek alatt milliókat gyűjthetünk. Minél hamarabb kezdjük el, annál korábban tudjuk majd megvalósítani lakáscéljainkat. 

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt

    A fiatalok közül 10 százaléknak van lakás-előtakarékossági szerződése valamely szolgáltatónál, míg a konkrét lakáscéllal rendelkezők között ez az arány jóval magasabb, 19 százalék. Ez főként arra vezethető vissza, hogy a fiatalok közül mintegy 75 százalékának nincs félretehető pénze. Másrészt viszont az ismeretek hiánya is közrejátszik. A lakástervekkel rendelkező fiatalok maguk szeretnének tájékozódni, minden szakmai forrást megelőzően az ismerősöktől, kollégáktól, barátoktól, rokonoktól igyekeznek információkat szerezni. Most már ebben is segítséget nyújt a Bankmonitor csapata!

    1

    Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

    Hirdetés
    Hirdetés