loading

Ha nem választanád a 17. “legolcsóbb” hitelt, akkor miért fizetnél évi 60 ezer Ft-ot a számlád után?

Sokan tudatosan választanak már hitelt: több banktól is kérnek be ajánlatot, majd ezek alapján összehasonlítják az egyes pénzintézetek hiteleit. Bankszámlák esetében azonban más a helyzet, sokan több ezer – egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt – forintot fizetnek ki teljesen feleslegesen. Évi 60 ezer forint többletkiadás egy személyi kölcsönnél pedig azt jelentené, mintha a 17. “legolcsóbb” ajánlatot választanád az elérhető lehetőségek közül.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Egyre többen hoznak tudatos, átgondolt döntést amikor a banki termékek közül választanak. Egy lakáshitel, személyi kölcsön esetében összehasonlítják az egyes banki ajánlatokat, majd a számukra legkedvezőbbet választják. Már a bankszámlák kiválasztásának terén is történtek előrelépések, de hosszú még az út…

A bankszámláknál komoly gondot okozhat az is, hogy sokan nem úgy használják a számlájukat, ahogy azt eredetileg tervezték. A valós használat alapján pedig előfordulhat, hogy egy másik csomag lenne a számukra a legkedvezőbb. Ezért légy nagyon őszinte magadhoz a bankolási szokásaiddal kapcsolatban, amikor összehasonlítod az egyes számlaajánlatokat.

60 ezer forint éves költség, amikor ingyen is bankolhatnál!

Sokan a számla kiválasztásakor automatikusan a legolcsóbb havi díjú csomagot választják, azonban a nyitást követően már nem vizsgálják meg a tényleges díjakat, nem keresnek alternatívákat. Egyik olvasónk éves számlaköltsége 60 ezer forint volt 2020-ban, amit közel teljes egészében megspórolhatna, ha pénzügyeit CIB ECO Bankszámlán keresztül intézné, mely 2 évig teljesen ingyenes lehet abban az esetben, ha Bankmonitoron keresztül történik a számlanyitás.

Számlanyitáskor a legkedvezőbb megoldást választotta, azonban azóta számos tényező megváltozott – munkahely váltás, költözés -, amelyek bizony befolyásolták a bankolási szokásokat és a számlaköltségeket is.

Éppen ezért mindenkinek érdemes meghatározott időközönként megnéznie, hogy a jelenlegi számlájánál van-e kedvezőbb ajánlat a piacon. Ez különösen igaz akkor, ha valakinek az élethelyzete is jelentősen megváltozik. Az egyes banki ajánlatokat könnyen összehasonlíthatod a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával:

Évi 60 ezer forint plusz költség egy hitelnél is jelentős

A Bankmonitor szakértői megnézték, mit jelentene ez a 60 ezer forintos évi felesleges kiadás egy személyi kölcsönnél. Az eredmény eléggé megdöbbentő: egy 2 millió forint összegű, 7 éves futamidejű személyi kölcsön esetében – 400 ezer forint jövedelem mellett – a legkedvezőbb és a 17. legolcsóbb ajánlat között van havi 5 ezer forint különbség a törlesztőrészletek között. 7 év alatt a teles visszafizetendő összegek között pedig 420 ezer forint a differencia.

A 17. legolcsóbb ajánlat: ez nem is azt jelenti, hogy a 17. bank ajánlatát választaná az igénylő. Gyakorlatilag ez csak úgy jöhet ki, hogy a végül kiválasztott pénzintézetnél sem a legkedvezőbb konstrukciót igényelné meg az érdeklődő, hanem egy annál drágábbat. Ezt jelenti ez a magas számlaköltség a személyi kölcsönök szemszögéből.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló
  költséggel
  számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Természetesen egy bankszámlánál nem olyan egyszerű dönteni, hiszen a tényleges megbízások, tranzakciók, pénzügyi szokások alapján jön ki a teljes költség. Ráadásul bármikor bekövetkezhet egy váratlan esemény, amikor nem az adott tranzakció költségeit fogja nézegetni a számlatulajdonos. Mindezek mellett is legalább évente érdemes átnézni a kiadásokat, a bankolási szokásokat és ha szükséges, akkor bankszámlát váltani.

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
ingyenes-bankszamla

Feleslegesen fizetsz a bankodnak!

Miközben mindenki arra panaszkodik, hogy évente milyen nagy összegeket fizet ki a bankszámlájával kapcsolatos szolgáltatásokra, a többség a kisujját sem mozdítja azért, hogy csökkentse a kiadásait. Pedig egy olvasónknak percek...

Blogajánló
 • alapblog Nem politikusok, nem médiavezérek, hanem a tőkések tartják a lelket az emberekben (a járvány idején)

  A világ 28 reprezentatív országában, köztük fejlett demokráciákban, a polgárok ötven százaléknál nagyobb arányban feltételezik, hogy a politikusok tudatosan, szisztematikusan hazudnak. A média, általában az...

 • KonyhaKontrolling Napi étel 500 forintból? Spórolós ételek mintahónappal

  Nagyon olcsón eszünk. Az átlaghoz képest mindenképp. Mi szeretünk spórolni, mondhatjuk talán, hogy az egyik hobbim a spórolós ételek készítése. Az alapgondolat az, hogy kettőnkre 1000 forint/nap költségből kijöjjön az étel. Ez fejenként 500 forint/nap. Ebben a bejegyzésben KonyhaTündér segítségével kifejtem, hogy hogyan csináljuk és még egy tervező fájlt is találtok a bejegyzés végén. Ne Tovább olvasom "Napi étel 500...

 • Haszon.hu 3,2 millió magyarnak visz fontos levelet a postás a napokban

  Idén két ponton is változik a gépjárműadó megfizetésének rendszere. Az első változás az, hogy az adó első részletét nem márciusban, hanem április 15-ig, a másodikat pedig a korábban megszokott módon, szeptember 15-ig kell befizetni. Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartót tartanak nyilván, ennyien kapnak a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot.A másik változás az, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat idéntől...