Ha rosszul keresel, ne nősülj meg!:)

2015. 12. 19. szerző: bankmonitor

Kövér László nagy tételben kapja a negatív terhességi teszteket, Ákos mögül kihátrál a Telekom, de a Bankmonitor még mindig tudja fokozni a hangulatot. Rábukkantunk egy olyan tanulmányra, ami szerint a rosszul kereső férfiak még rosszabbul fognak keresni, ha megnősülnek, míg a jól kereső férfiak pedig még többet fognak keresni. Hihetetlen izgalmak!

Jonathan Marc Bearak, a New York-i Egyetem kutatója előállt egy érdekes tanulmánnyal. Mintegy 30 év adatain keresztül vizsgálta, hogy hogyan hat a férfiak fizetésére az, ha megnősülnek.

Azt találta, hogy nem lehet ebből a szempontból egy kalap alá venni a „csúnyábbik nemet”, ha viszont különbontjuk őket abból a szempontból, hogy mennyit keresnek, akkor már kirajzolódnak izgalmas tendenciák.

Bearak azt állítja, hogy a rosszul kereső férfiak jövedelme meredeken zuhan, miután megnősülnek, tehát aki slamasztikában volt, az a nősüléssel csak még nagyobb slamasztikába kerül. Azok a férfiak viszont, akik jól keresnek, a nősülés után még jobban fognak keresni. Mindez összességében azt jelenti, hogy a házasság növeli a férfiak közti jövedelmi egyenlőtlenségeket.

Így már kicsit jobban értjük, hogy mit akart Lázár János kompenzálni azzal, amikor szerdán bejelentette, hogy csaknem 20 millió forintot kaphat új lakás vásárláshoz, aki 3 gyermeket vállal.;)

Akinek van kedve átböngészni a röpke 50 oldalas tanulmányt, az itt megtalálja.

Címkék:

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Forintgyengülés és lakáshitelek? Megmutattuk mi a kapcsolat!

2018. 05. 27.

Forintgyengülés, hozamemelkedés és a hatásuk a hitelekre és a befektetésekre. Többek között ezek voltak a hét izgalmas témái, így most egy rövid ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik. Használd hitelkalkulátorunk az...

10 millió 40 év felett a CSOK-kal? A válasz igen!

2018. 05. 22.

„2000-ben meglévő 3 gyermekünkre felvettük a szocpolt (2,2 millió forintot). Gyermekeink 1993, 1996, 2000 és 2012-ben születtek (a legidősebb novemberben tölti be a 25 évét). Az első két gyermek főiskola...

Nem érdemes esésre várni a lakáspiacon!

2018. 05. 20.

Az ingatlanárak az elmúlt két évben a fővárosban 40%-kal, míg országos szinten 24%-kal is feljebb kerültek. Ilyen körülmények között egyre nehezebb is ingatlanhoz jutni, hiszen az átlagbérekből kiindulva, a lokációtól...

Heti termés: minden célra más lakástakarék jó?

Mennyi CSOK-kal kalkulálhatsz, adott célra melyik lakástakarék a legjobb, és hogyan férhetsz hozzá az egyes megtakarításokhoz. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten, és most összefoglaljuk a lényeget! Használd hitelkalkulátorunk az...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.