Betöltés

Ha rosszul keresel, ne nősülj meg!:)

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-19

Kövér László nagy tételben kapja a negatív terhességi teszteket, Ákos mögül kihátrál a Telekom, de a Bankmonitor még mindig tudja fokozni a hangulatot. Rábukkantunk egy olyan tanulmányra, ami szerint a rosszul kereső férfiak még rosszabbul fognak keresni, ha megnősülnek, míg a jól kereső férfiak pedig még többet fognak keresni. Hihetetlen izgalmak!

Jonathan Marc Bearak, a New York-i Egyetem kutatója előállt egy érdekes tanulmánnyal. Mintegy 30 év adatain keresztül vizsgálta, hogy hogyan hat a férfiak fizetésére az, ha megnősülnek.

Azt találta, hogy nem lehet ebből a szempontból egy kalap alá venni a „csúnyábbik nemet”, ha viszont különbontjuk őket abból a szempontból, hogy mennyit keresnek, akkor már kirajzolódnak izgalmas tendenciák.

Bearak azt állítja, hogy a rosszul kereső férfiak jövedelme meredeken zuhan, miután megnősülnek, tehát aki slamasztikában volt, az a nősüléssel csak még nagyobb slamasztikába kerül. Azok a férfiak viszont, akik jól keresnek, a nősülés után még jobban fognak keresni. Mindez összességében azt jelenti, hogy a házasság növeli a férfiak közti jövedelmi egyenlőtlenségeket.

Így már kicsit jobban értjük, hogy mit akart Lázár János kompenzálni azzal, amikor szerdán bejelentette, hogy csaknem 20 millió forintot kaphat új lakás vásárláshoz, aki 3 gyermeket vállal.;)

Akinek van kedve átböngészni a röpke 50 oldalas tanulmányt, az itt megtalálja.

Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 pénzügyi tipp, ha lakást vennél 2019-ben

2018. 12. 27.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tudnivalót, ami jól jöhet akkor, ha a lakást vagy házat vásárolnál 2019-ben. Mivel az árak nagyon elszálltak az elmúlt években, igyekeztünk olyan tanácsokat adni, amelyekkel jelentős összeget...

Ne hagyd veszni az állami támogatásokat, ha már egyszer jár!

2018. 12. 09.

Ezen a héten sok cikkünk szólt arról, hogy milyen módon használhatod fel az állam által nyújtott különböző pénzügyi támogatásokat okosan. Voltak tippek lakásvásárlóknak, házat építőknek, adójóváírásra utazó öngondoskodóknak és a...

4,6 millió Ft-ot nyerhetsz a CSOK-hitellel

2018. 12. 06.

Hétfőtől igényelhető a kedvezményes, futamidő végéig fix kamatozású CSOK-hitel. A konstrukciónak hatalmas pénzügyi előnye van a bankok piaci hitelével szemben: az állami kamattámogatás miatt itt az adós által visszafizetendő teljes...

Blogajánló

  • alapblog

    A menetrendszerű Brexit-pofon

    Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.