Ha rosszul keresel, ne nősülj meg!:)

 • 2015.12.19.
 • szerző: bankmonitor

Kövér László nagy tételben kapja a negatív terhességi teszteket, Ákos mögül kihátrál a Telekom, de a Bankmonitor még mindig tudja fokozni a hangulatot. Rábukkantunk egy olyan tanulmányra, ami szerint a rosszul kereső férfiak még rosszabbul fognak keresni, ha megnősülnek, míg a jól kereső férfiak pedig még többet fognak keresni. Hihetetlen izgalmak!

Jonathan Marc Bearak, a New York-i Egyetem kutatója előállt egy érdekes tanulmánnyal. Mintegy 30 év adatain keresztül vizsgálta, hogy hogyan hat a férfiak fizetésére az, ha megnősülnek.

Azt találta, hogy nem lehet ebből a szempontból egy kalap alá venni a „csúnyábbik nemet”, ha viszont különbontjuk őket abból a szempontból, hogy mennyit keresnek, akkor már kirajzolódnak izgalmas tendenciák.

Bearak azt állítja, hogy a rosszul kereső férfiak jövedelme meredeken zuhan, miután megnősülnek, tehát aki slamasztikában volt, az a nősüléssel csak még nagyobb slamasztikába kerül. Azok a férfiak viszont, akik jól keresnek, a nősülés után még jobban fognak keresni. Mindez összességében azt jelenti, hogy a házasság növeli a férfiak közti jövedelmi egyenlőtlenségeket.

Így már kicsit jobban értjük, hogy mit akart Lázár János kompenzálni azzal, amikor szerdán bejelentette, hogy csaknem 20 millió forintot kaphat új lakás vásárláshoz, aki 3 gyermeket vállal.;)

Akinek van kedve átböngészni a röpke 50 oldalas tanulmányt, az itt megtalálja.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  16 év drágulása

  Az alábbi infografikánkon az elmúlt 16 év inflációját ábrázoltuk, lebontva néhány érdekesebb KSH termékcsoportra is. Mint látható, az átlagos infláció ez idő alatt összesen 81%...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.