Betöltés
loading

Hasznos tippek, ha átmenetileg nem fizetnéd a nyugdíjbiztosításodat

Milyen következményekkel jár egy életbiztosítási vagy egy megtakarítási célú biztosítás megszüntetése? A szerződés lejárat előtti megszüntetése minden esetben anyagi veszteséggel jár az ügyfél számára, ráadásul ebben az esetben az életbiztosítási védelem is megszűnik. Íme, az Aegon Magyarország hasznos tippjeit.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a nyugdíj kalkulátorunk.

Átmeneti fizetési nehézségek esetén sohasem a biztosítás megszüntetésében kell gondolkodni, hanem a fizetendő díj átmeneti csökkentésére kell keresni megoldásokat. Ha ugyanis a megszüntetés után valaki később mégis új biztosítást szeretne kötni, annak költségeit újra meg kell fizetnie.

Átmeneti anyagi nehézség esetén többféle megoldás is van arra, hogy az ügyfél megtartsa biztosítását, ehhez azonban időben kell lépnie.

– Konstrukciótól függően három- vagy négyhavi díjelmaradás esetén még megmarad a biztosítási védelem.

– Ha az ügyfél átmenetileg nem tudja fizetni biztosítását, a szabályzatban meghatározott feltételek szerint szüneteltetheti a díjfizetést, és anyagi körülményei javulása esetén folytathatja befizetéseit. Az ezekre az időszakokra be nem fizetett díjakat nem kell utólag megfizetni

– Ideiglenes szüneteltetésre nyugdíjbiztosítások esetén is lehetőség van.

– Megtakarítási célú életbiztosítások esetén a szerződésben meghatározott időpontban lehetősége van a megtakarítási díjrész csökkentésére, ha átmenetileg kisebb havi díjat tud fizetni.

– Befektetések és befektetéssel kombinált életbiztosítások esetén van egy másik megfontolandó kérdés. A nemzetközi és hazai pénz- és tőkepiaci események miatt sokszor nehéz prognosztizálni azt, hogy az elkövetkező időszakban hogyan alakulnak a befektetési hozamok, és a pillanatnyi veszteségek is megzavarhatják az ügyfeleket.

A mostanában lejáró befektetési egységekhez kötött életbiztosítások esetén a jelenlegi tőzsdei mozgások miatt a biztosítások lejárati értéke alacsonyabb is lehet annál, mint amire az ügyfél számított. De ekkor sem kell a lejárati összeg felvételével a jelenlegi esetleges veszteséget realizálni, sőt akár még olyan lehetőség is van, amellyel nőhet a befektetések értéke: az ügyfelek a lejáratot megelőző 30. napig dönthetnek arról, hogy élnek-e a tartam meghosszabbításának lehetőségével: így jövőbeni, pozitív gazdasági változások esetén növekedhet is a biztosításuk értéke. Ebben az esetben havidíjat már nem kell fizetni, de rendkívüli díjfizetésre továbbra is van lehetőség.

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
 • 20%-os (max. 130 ezer Ft-os) adóvisszatérítés
 • 10 éves átlaghozam a múltban 6,5%,
  (reálhozam 2,7%)!
A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:
Rendelkezel vésztartalékkal?
Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?

ENNYI PÉNZED LESZ
MIRE NYUGDÍJBA MÉSZ
A részletes eredményeidet
e-mail-ben küldjük el
 • Megtudhatod számodra melyik a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ.
 • Megtudhatod mennyi állami támogatást kaphatsz és tájékoztatunk a felmerülő költségekről.
20 000 Ft - 100 000 Ft értékű
edigital utalvány ajándékutalvány
2020.12.21-ig.

Az akció részletes leírása
KÉRD RÉSZLETES
EREDMÉNYEIDET EMAIL-BEN!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
nyugdíjasok

Már az első 5 évben el fogunk szegényedni nyugdíjasként!

Egy kutatás szerint a nyugdíjasok fele már az első 5 évben képtelen fenntartani a korábban megszokott életszínvonalát. Akik nem készülnek fel saját idős korukra egy nyugdíjcélú megtakarítással, valószínűleg drasztikus életszínvonal-csökkenést...

Megéri 75 000 forint adót fizetnem, ha katás vagyok?

A katások tudni szokták, hogy rendkívül alacsony állami nyugdíjra számíthatnak, ezért más jövedelemforrást kell találniuk idősebb korukra. Gyakori kérdés, hogy megéri-e az emelt összegű (75 000 forintos) adót fizetniük, az...

Blogajánló
 • alapblog Semmi sem a régi

  2020, a járvány, a példa nélküli lezárások, és a gazdaság államok általi földbedöngölése után lehet az az érzésünk, hogy modern világunk milyen törékeny. Sok minden...

 • KonyhaKontrolling Amikor az állami támogatás rosszabb helyzetbe hoz

  A címet olvasva valószínűleg sokaknak a CSOK jut először eszébe. Ahogy korábban írtam is, abban az esetben ez szerintem pont nem igaz. Azonban a jószándékú állami/kormányzati támogatás, még ha indokolt is lenne, sokszor rosszabb helyzetbe hoz, mint amiben voltál. Hasonlóról írtam már egyébként, itt például a bérleti díjak maximalizálása ellen emeltem fel a hangom. Azt Tovább olvasom "Amikor az állami támogatás rosszabb helyzetbe hoz" →