Heti hírösszefoglaló a pénzügyek szerelmeseinek

Heti hírösszefoglaló a pénzügyek szerelmeseinek
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-02-19
 

A 7. héten is a legérdekesebb pénzügyi történésekből szemezgetünk, szó lesz a kiiktatandó, rossz pénzügyi szokásokról, okos gondoskodási és befektetési tippekről, például a visszakapott SZJA sorsának kapcsán, de lerántjuk a leplet egy eddig csak kevesek által ismert “kiskapuról” is, amit a lakáshitelek drágulása ellen vethetnek be a szemfüles igénylők.

1. “Antibakancslista” – 6 pénzügyi szokás, amelyet érdemes elkerülni

Már javában tart a 2022-es év, de jó szokásokat sosem késő beiktatni, pláne, ha többszázezer forintot spórolhatunk rajta. A Bankmonitor szakértői most antibakancslistára gyűjtötték azt a 6 legfájóbb pénzügyi szokást, amit idén is érdemes kiiktatni.

Hirdetés

Hirdetés

2. Okos húzás: életbiztosítás a Babaváró hitel mellé

A népszerű Babaváró hitel igen kedvező lehetőség a (leendő) családoknak, ugyanakkor a biztonságról sem árt gondoskodni. Miért lehet életbevágóan jó döntés egy életbiztosítás megkötése a 10 milliós “ingyenkölcsön” mellé? Szakértőink körüljárták a témát.

3. Hogyan védekezhetnek a kamatemelés ellen a lakáshitel igénylők?

Tavaly nyár vége óta a lakáshitelek kamata több lépésben emelkedett, ez a tendencia pedig tovább folytatódik 2022-ben is. Hogyan védekezhetünk a drágulás ellen? Van-e lehetőség bevédeni magunkat és rögzíteni a kamatokat, amíg elérkezik a konkrét igénylés pillanata? A Bankmonitor vezető pénzügyi elemzője kifaggatta a bankokat és nem rejti véka alá a jó híreket.

4. SZJA-visszatérítést kapsz? Mutatunk 5 tippet az okos befektetésére!

A családok összesen mintegy 600 milliárd forintnyi személyi jövedelemadót kaptak vissza február közepéig. Szakértői cikkünkből kiderül, hogy mekkora az átlagos kifizetett összeg, és mennyit kaphattak a legszerencsésebbek. Ami pedig még ennél is fontosabb: 5 olyan okos befektetési tippet adunk a kezedbe, amelyek segítségével eldöntheted, hogyan kamatoztathatod a pénzt számodra legelőnyösebben, legyen szó rövid-, közép-, vagy hosszútávú tervekről.

5. Megéri előtörleszteni a hitelünket a magas infláció mellett?

Nem mehetünk el szó nélkül amellett a jogos kérdés mellett, amelyet számos olvasónk szeretne tudni az SZJA-visszatérítés kapcsán. A teljes gazdaságot felforgató magas infláció ugyanis értéktelenné teheti a hiteleket is. Megéri előtörleszteni a jelenlegi helyzetben? Szakértőink összegyűjtötték, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a döntés előtt.

6. Végzetes változás a Revolutnál. Hol bankolj ezek után?

A Revolut háza táján sorsdöntő változás történt, amely a bank összes felhasználóját érinti. Mi lesz most velük? Mi a teendője azoknak, akik maradnának a Revolutnál? Egyáltalán megéri maradni? Objektíven vizsgáljuk a kérdéseket és segítünk feltérképezni az alternatív bankolási lehetőségeket.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Hirdetés