Betöltés
loading

Hogyan spórolhatsz 286 ezer forintot a Babaváró hitel igénylésekor?

A Babaváró hitelt minden bankban ugyanolyan kondíciókkal igényelheted: egy 10 millió forint összegű, 20 éves futamidejű Babaváróra induláskor havi 45 834 forintot kell fizetned. Emiatt azt gondolhatod, hogy nem számít, hol veszed fel a kölcsönt. A hitelhez kapcsolódó esetleges kedvezmények, járulékos költségek miatt azonban egy jó választással akár 286 ezer forintot is spórolhatsz.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a babaváró hitel kalkulátorunk.

A Babaváró hitel egy államilag támogatott konstrukció. Ha egy gyermek születik, akkor a kölcsön kamatmentes lesz a teljes futamidő alatt – ez az indulást követő 5 évben gyermek születése nélkül is igaz -, ráadásul a második gyermek érkezésekor  30, míg a harmadik baba születésekor 100 százalékát elengedik a fennálló tartozásnak. Vagyis a harmadik gyermeked születésekor a Babaváró hiteled is megszűnne.

A konstrukció feltételeit és kamatozását jogszabály határozza meg, ettől a bankok nem térhetnek el. Emiatt azt gondolhatod, hogy mindegy, melyik banknál igényled meg a Babavárót, a fizetési kötelezettséged ugyanakkora lesz. Ez részben igaz, hiszen a hitel havi induló törlesztőrészlete és az állami kezességvállalás díja az összes banki ajánlatban azonos nagyságú. Ugyanakkor a Babaváróhoz a legtöbb banknál számlát kell nyitnod, melynek költsége jelentősen eltérhet. Sőt, egyes pénzintézetek egyedi kedvezményeket, egyszeri jóváírási akciókat is hirdetnek a konstrukció mellé. Ezek döntően befolyásolják azt, hogy melyik bank ajánlata számodra a legkedvezőbb.

Mekkora összegű költség kapcsolódhat a Babaváró hitelhez? 

A legtöbb bank – nem mindegyik – elvárja a számlanyitást ahhoz, hogy Babaváró hitelt igényelhess náluk. Van olyan, ahol az is feltétel, hogy a jövedelmed az új bankszámlára érkezzen a későbbiek során. Emiatt érdemes a számlák költségeivel is számolnod akkor, amikor bankot választasz. Nem elég azonban a számla havi alapdíjával kalkulálnod, a tényleges számlahasználatod valamennyi költségét érdemes figyelembe venned akkor, amikor eldöntöd, hol érdemes a hitelt felvenned.

Fontos, hogy a Babaváró hitel kamatmentes és csak egyszer igényelheted. Ha felvetted egy banknál a hitelt, akkor bizony a teljes futamidőre – de legalább a kölcsön visszafizetéséig – oda láncolod magad ahhoz a pénzintézethez. Ezt a hitelt ugyanis nem fogod tudni kedvezőbbre cserélni, kiváltani később a futamidő alatt. Emiatt kiemelten fontos, hogy jól válassz.

Egy átlagbért kereső számlatulajdonosnál – aki kizárólag netbankon keresztül utal, emellett csoportos beszedési megbízásokkal rendelkezik és havonta kétszer vesz fel készpénzt összesen 80 ezer forintért – az ezer forintot is meghaladhatja a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátora alapján legkedvezőbb és legdrágább számlacsomag költsége közötti különbség.

Egyes bankoktól azonban akció keretében jóváírást kaphatsz, ha náluk igényled meg a Babaváró hitelt:

 1. A Raiffeisen Bank a kezességvállalási díj 20%-át kifizeti a számodra, ha havonta a minimálbérnek megfelelő összeg jóváírásra kerül a náluk nyitott számládra, és a havi törlesztőt is rendben fizeted. A jóváírás pedig elérheti a kezességvállalási díj 50%-át, amennyiben a jóváírás összege legalább 400 ezer forint havonta.
 2. A Sberbank pedig a hitelösszeg 0,25-0,25%-át jóváírja az adós és az adóstárs számlájára, amennyiben náluk nyitott számlára érkezik a futamidő első 3 hónapjából legalább kétszer 100 ezer forint. Amennyiben csak az adós teljesíti a feltételt, akkor a jóváírás 0,25%, maximum 25 ezer forint lenne.

A Babaváró hitelhez kapcsolódó kedvezményeket és számlaköltségeket is figyelembe véve a CIB Banké a legkedvezőbb ajánlat. 20 év alatt akár 286 ezer forinttal kedvezőbb a CIB Bank konstrukciója, mint a legdrágább banké.

Nem csak az igényléskor érvényes költségek számítanak

A Babaváró hitel kondíciói ismertek, a bankszámláknak azonban csak az induláskor érvényes díjait tudjuk. A kalkuláció során  a számlák kedvezményes kondícióival számoltunk – csak azokkal, melyek a feltételezett számlahasználat alapján elérhetők. Mielőtt döntenél mindenképpen nézd meg a kedvezményes időszakot követő költségeket is, a kezdeti előnyöket ugyanis messze ellensúlyozhatják az esetleges áremelkedések.

Ha a gyorsaság a legfontosabb számodra, akkor az ERSTE Online Babaváró Hitel lehet az ideális választás számodra, melyet kizárólag a Bankmonitoron keresztül lehet igényelni. A hitelezési folyamatot online lehet intézni, és a hiánytalan dokumentum benyújtásától számítva 3 munkanapon belül a számládra kerül az összeg. A konstrukcióról részleteket ITT olvashatsz.

Ha már van számlád egy banknál logikusnak tűnik ott igényelni a Babavárót is. Mielőtt ezt megtennéd kalkulálj a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátorával, elképzelhető, hogy találsz olcsóbb bankszámlát máshol. Váltanod pedig még a Babaváró felvétele előtt lenne érdemes. Ha más szolgáltatás is köt a jelenlegi bankodhoz – lakáshitel, megtakarítás -, melyeket nem tudsz átvinni más bankhoz, akkor valóban a saját számlavezetődnél érdemes a Babavárót igényelned. Ettől függetlenül nézd meg a Bankszámla kalkulátorral, hogy milyen ajánlatai vannak a jelenlegi bankodnak. Lehet bankváltás nélkül, meglévő számlacsomagod átalakításával is sokat nyerhetsz.

Minden bank azonos kondíciókkal kínál Babaváró hitelt, ugyanakkor a bankok hitelminősítési rendszere között jelentős eltérés van. Ha nem kapod meg a kért összeget a számlavezető bankodtól, az nem azt jelenti, hogy máshol nem érdemes próbálkoznod. Érdemes a Bankmonitor szakértőihez fordulni, akik ismerik az eltérő banki gyakorlatokat, és ingyenesen megkeresik számodra azt a pénzintézetet, ahol a legnagyobb eséllyel kapod meg a kért összeget.

Babaváró hitel kalkulátor
step-1
Házasok vagytok a pároddal?
Ez a férfi első házassága?
Ez a nő első házassága?
Van gyermeketek? Közös és nem közös is számít.
Mindkettőtöknek van magyar lakcíme?
Az utolsó 180 nap TB jogviszony magyar alkalmazotti, vállalkozói jogviszonyból származik?
Van az állami adóhatóságnál köztartozása? (pl. adótartozás)
Ft
Szerepel bármelyik fél a KHR (BAR) listán?
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Ft
Típus Összeg
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online BabaváróÚJ
 • FOLYÓSÍTÁS AKÁR 3 NAP ALATT
 • NINCS FELESLEGES BANKI TALÁLKOZÓ -
  Csak szerződéskötésre kell bemenned
 • ÜGYINTÉZÉS OTTHONRÓL -
  Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Pénzügyeim felületen
 • DÍJMENTES
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
 • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
 • Mekkora lesz a havi törlesztés?
 • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsítsd fel igénylésed!
Tötsd ki adatbekérőnket
ONLINE
és kerüld el a banki sorban állást!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon?

  Ebben még nem nagyon van benne a lezárás hatása. Az “örökre” alacsony (és/vagy negatív) kamat valószínűleg jó nagy támaszt jelent majd a jövőben az európai... The post Mi lesz a jövő az ingatlanpiacon? appeared first on alapblog.