Betöltés

Hol a legolcsóbb a bankszámla? Mutatjuk!

szerző: Nagy Ildikó
2017-11-03

Diák, dolgozó vagy nyugdíjas vagy? Sokat utalsz, vagy szinte alig használod a számlád? Minimálbér, esetleg nagyobb összeg érkezik rá, vagy egyáltalán nincs bejövő utalás? Mutatjuk, mely számlák jelenthetnek jó megoldást!

A megfelelő bankszámlát nem lehet csupán a számlavezetési díj és egy két tranzakció költségének figyelembevétele alapján kiválasztani. Hogy ne nyúlj mellé, nagyon fontos először a saját számlahasználati szokásaiddal tisztában lenni, és legalább egy teljes hónap tranzakciói alapján kalkulálni!

Az is fontos, hogy ne csak az első éves költségek alapján dönts, ugyanis szinte kivétel nélkül igaz, hogy a számlanyitást követő kezdeti időszakban olcsóbb a számla fenntartási költsége, majd a második évtől drágább.

Akár két évig ingyenes ajánlat? Lehetséges!

A CIB ECO bankszámla – számlahasználattól függően – akár két évre ingyenes bankszámlavezetést biztosít az év végéig tartó Bankmonitor akciónak köszönhetően! A Bankmonitor ügyfelei 5 000 Ft jóváírást kapnak a számlanyitást követő hónapban, amennyiben 2017.12.31-ig a Bankmonitoron keresztül nyitják meg bankszámlájukat. Ez akár a második éves költségeket is fedezheti!

És egyébként mit tud a számla az akció nélkül?

Ha legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő összeg (jelenleg 84 788 Ft) érkezik minden hónapban a számlára, akkor 0 Ft a számlavezetési díj. Ennek köszönhetően megfelelő választás lehet alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők, nyugdíjasok, vagy átlagjövedelműek esetén is.

A csoportos beszedési megbízás, az eseti bankon belüli és bankon kívül átutalási megbízás internet bankon és mobilalkalmazáson keresztül, valamint az állandó átutalási megbízás bankon belül és kívül 0 Ft, és 2017 végégi a bank még a tranzakciós illetéke is elengedi!

Egy elektronikus Visa bankkártya első évben ingyenes, azt követően 3 900 Ft az éves díja. Amennyiben SMS helyett okostelefonra kérsz értesítéseket a számlamozgásokról, úgy a szolgáltatásnak sem havidíja, sem SMS darabdíja nincs.

A bankok teljes listáját itt találod: bankszámlák átlagos jövedelemhez

Totál 0 Ft-os bankszámla? Létezik!

Magasabb jövedelem esetén még aktív számlahasználat mellett is találhatsz 0 Ft-os bankszámlát. A Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomagban nincs számlavezetési díj, ingyenesek a netbankon végzett utalások, a csoportos beszedési megbízás szintén díjmentes.

Egy elektronikus bankkártya éves díját visszatéríti a bank, amennyiben az adott év során összesen legalább 500.000 Ft (ez havonta 41 667 Ft-nak felel meg) összegben teljesülnek bankkártyás vásárlási tranzakciók, és/vagy rendelkezik az ügyfél OneCard hitelkártyával.

A számla SMS értesítések nélkül tud teljesen díjmentes lenni, de ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy üzeneteket kapjon a különböző számlamozgásokról, annak is csak havi 151 Ft-ot kell fizetnie ezért.

Ki juthat hozzá ehhez a prémium számlához?

Az elvárás, hogy vagy legalább havi 400 000 Ft jóváírás érkezzen minden hónapban a bankszámlára (nem kell munkabérnek lennie és lehet deviza utalás is), VAGY a hónap utolsó munkanapján az ügyfél Raiffeisen Banknál meglévő megtakarításainak összesített egyenlege érje el a 8 millió Ft-ot.

Az egyéb ajánlatokat itt tudod megnézni: bankszámlák magas jövedelemhez

Olcsó bankszámla feltétel nélkül? Pipa!

Ha diák vagy, esetleg nem tudsz rendszeres összeget utaltatni a számládra, optimális lehet számodra a Gránit Digitális számlacsomag. Minimális költség mellett feltétel nélkül fenntartható bankszámla ajánlatról van szó, amelyhez szintén kapcsolódik Bankmonitor kedvezmény. A 2017.12.31-ig Bankmonitoron keresztül Gránit VideoBankon megnyitott Digitális számla esetén a bank utólag visszatéríti az első éves bankköltségeket (beleértve a tranzakciók és a bankkártya díját is).

A számlához kizárólag okostelefonon aktivált mobilalkalmazáson keresztül kérhetők értesítések (iSMS) a tranzakciókról, amelynek díja 0 Ft. A bankkártyához rendelhető legolcsóbb kártya éves díja 1 390 Ft, amely egy dombornyomott (nem elektronikus), nem paypass-os kártya. A kártyát egyébként a számlanyitást követően egész gyorsan, pár napon belül kézbesíti a bank.

A VideoBankon keresztüli számlanyitás azt jelenti, hogy személyesen egyetlen egyszer sem kell megjelenned a bankfiókban, és nem is kell aláírnod a papír alapú szerződést. A bank emailben küld egy linket, amelyen keresztül egy számodra megfelelő időpontban elindíthatod a számlanyitást, amelyet követően a számlaszerződést emailben kapod meg.

Ha érdekelnek a diákok számára elérhető legolcsóbb ajánlatok, itt nézheted meg: bankszámla diákoknak

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.