Indul a fesztiválszezon! Így intézd buli közben a pénzügyeidet!

szerző: Bankmonitor.hu
2014. 06. 17.

Itt a nyár! Vége a sulinak, jöhet a buli! Lehet lazítani, mondjuk valamelyik fesztiválon. Persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a bulizás pénzbe kerül. A felhőtlen nyaraláshoz, a valódi fesztiválélményhez nem csak jó zene és remek társaság kell, hanem az is, hogy önfeledt bulizás közben is kézben tudjuk tartani a pénzügyeinket. Mutatjuk, hogyan megy ez a gyakorlatban.

A buliszezon 2014-ben is a Fishing On Orfű fesztivállal indul. Ha valaki csak most kap észbe, hogy szívesen ellátogatna a baranyai rendezvényre, akkor bizony már késő. Az óriási érdeklődés miatt a jegyek június közepére elővételben elfogytak. Ettől függetlenül a június 18-21-ig tartó rendezvény kapcsán egyszerű bemutatni, hogy egy fesztivál vendégeként mi lehet a legjobb megoldás a helyszínen felmerülő kiadások rendezésére.

Az első és legfontosabb jó tanács: a nagy mennyiségű készpénz felejtős. A fesztiválokon különösen. Talán mondani sem kell, hogy a nagy tömegben, eufórikus hangulatban, némi alkohol elfogyasztása után milyen veszélyei vannak, ha az ember tömött pénztárcával a zsebében bulizik. A Fishing On Orfű fesztiválon nem megoldás a máshol már bevált kártyás fizetés, itt bizony továbbra is a kápé a nyerő. De vajon miként lehet feloldani az ellentétet, hogy pénzre szükségünk van, de kártyával mégsem lehet fizetni. A megoldás egyszerű: inkább vigyünk kisebb összeget magunkkal és ha elfogy, a fesztivál környékén lévő ATM-ekből szerezzünk utánpótlást.

Itt jön a következő dilemma: az ATM-ből készpénzt felvenni drága mulatság. Nos ezért jó, ha a kártyánk mögött van egy rugalmas, a saját fogyasztói igényeinkhez igazítható számlacsomag is. Miért? Kivel nem fordult még elő, hogy egy jobban sikerült buliban elszaladt vele a ló és többet költött, mint tervezte? Ki ne járt volna még úgy, hogy bizony el kellett zarándokolnia egy ATM-hez. Ilyen esetben bizony jól jön, ha percre pontosan tudod követni egyenleged alakulását, ha pedig erre szükség van, gyorsan és költséghatékonyan tudsz pénzhez jutni. Fesztiválokon ugyancsak fontos, hogy biztonságban tudd a pénzed.

A fesztiválozók gondjaira jó megoldást jelent az OTP Simple számlacsomag. A Fishing On Orfűn bulizók például akár 4 alkalommal is kedvezményesen vehetnek fel készpénzt, ha a „befizetnek” a 2 ATM csomagra. (A törvény szerint kötelező 2 ingyenes lehetőségen felül, újabb két alkalommal vehet fel ingyenesen készpénzt). Akinek még ez sem elég az válassza az 5 ATM csomagot, amellyel így 7-szer juthat ingyen készpénzhez. 

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

A fesztiválozók szempontjából a Simple azért is előnyös, mert PayPass kártyát biztosít ügyfeleinek, méghozzá az első évben ingyenesen. Bankügyeinket fesztiválkörnyezetben is intézhetjük, hiszen a díjmentes OTP SmartBank alkalmazás okostelefonon egyszerűen futtatható. Emellett van lehetőségünk olyan extra csomagot is igényelni, amely fesztiválokon bulizóknak kifejezetten előnyös. A Mindennapi Biztonság csomag havi 2 kedvezményes ATM készpénzfelvételen túl, SMS szolgáltatást is tartalmaz, amely segítségével értesülhetünk a számlánkat érintő összes pénzmozgásról. Az már csak hab a tortán, hogyha megszorulunk, akkor 10 ezer forintig kedvezményes folyószámlahitelre is számíthatunk.

Ha pedig valaki mindezek ellenére ragaszkodik a pénztárcájához, annak sem kell szégyenkeznie. Azok, akik június 2 és július 13 között igényelnek OTP Simple számlacsomagot egy jópofa alkalmazás a Wallet Factory segítségével tervezhetnek maguknak egy menő teljesen egyedi pénztárcát, amibe pont belefér a Simple PayPass kártya és amivel villoghatunk mások előtt bármelyik hazai fesztiválon.

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Blogajánló

  • alapblog

    Független-e a magyar jegybank?

    Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.