Indulása óta nem igényeltek annyi Babavárót, mint decemberben

Indulása óta nem igényeltek annyi Babavárót, mint decemberben
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-02-01
 

A Babaváró hitel igen népszerű konstrukció a fiatal házaspárok körében, ez köszönhető a hozzá kapcsolódó kamatmentességnek és tartozáselengedésnek. 2022. év vége azonban kiemelkedő érdeklődést hozott, a decemberben folyósított 70,4 milliárd forint több mint kétszerese a novemberinek.

A Babaváró kölcsön volt 2022. decemberének slágerterméke, a hitelből ugyanis az év utolsó hónapjában 70,4 milliárd forintot folyósítottak. Ez óriási ugrás a novemberi 32,7 milliárdos folyósításhoz képes. Egészen 2019. októberéig, a kölcsön indulásáig kell visszamennünk ahhoz, hogy hasonlóan magas számokat lássunk. De mi lehet ennek a kiugró érdeklődésnek az oka?

Nem kell sokáig kutakodnunk, a kölcsön lehetősége az eredeti feltételek alapján 2022. december 31-én lezárult volna, a támogatás sorsáról pedig nagyon sokáig nem lehetett semmi biztosat tudni. Emiatt számos fiatal pár jelentkezett be még a határidő előtt, hogy ne csússzon le az „ingyen” pénzről.

Az év végével azonban végül nem futott ki a termék, a kormány egészen 2024. december végéig kitolta az igénylési határidőt. Ez kifejezetten jó hír azoknak, akik a kedvezményről valami miatt tavaly lemaradtak, de a jövőben ki szeretnék használni a lehetőséget.

Jó tudni
A Bankmonitor szakértői szerint az idei év első hónapjaiban kisebb lesz az érdeklődés a Babaváró iránt, sokan ugyanis a bizonytalanság miatt inkább a tervezett idő előtt felvették a kölcsönt.

Hirdetés

Hirdetés

Miért jó a Babaváró hitel? 

A Babaváró hitel egy támogatott kölcsön: a futamidő első 5 évében ugyanis nem kell kamatot fizetni utána. Ha ezen időszak alatt születne egy gyermekünk, akkor a teljes futamidő alatt megmarad ez a kedvezmény.

Ha megszületik a második baba a kölcsön lejáratáig, akkor elengedik az aktuális fennálló tartozás 30 százalékát, a harmadik gyerek érkezésekor pedig megszűnik a hitel, az akkor fennálló összeget teljes egészében elengedik.

Ráadásul az első és második baba érkezésekor kérhető a törlesztési kötelezettség 3 éves szüneteltetése is. Ezen időszak alatt nem kell egyetlen forintot sem fizetni a kölcsön után.

Jó tudni
Szélsőséges esetben – ha megfelelő időközönként érkeznek a babák -, akkor a teljes kölcsön átalakulhat vissza nem térítendő támogatássá. Vagyis egyetlen forintot sem kell visszafizetni a bank, állam felé.

A kölcsön maximális összege 10 millió  forint, melyet az igénylő szabadon felhasználhat. Sok fiatal pár azonban valamilyen lakáscél megvalósítására fordítja a kapott összeget.

Természetesen egy ilyen kedvező lehetőség kihasználásához számos elvárást kell teljesítenünk. Jó hír, hogy a Babaváró feltételei a 2023-as évre érdemben nem változtak, a részletes előírásokról ebben a cikkünkben írtunk. Illetve bárki ellenőrizheti a Bankmonitor kalkulátorával, hogy megfelel-e a jogszabályi elvárásoknak.

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés