Itt az első devizahiteles, aki visszakapott pénzt a bankjától!

 • 2015.03.03.
 • szerző: bankmonitor

Március 2. hétfő 8:00 SMS érkezik: közel 1.000.000 Ft érkezett a bankszámlára. Így ébredt a Bankmonitor.hu egyik felhasználója tegnap, a banki elszámolás első napján megkapta a visszatérítésből származó összeget. Feltehetően ő az országban az egyik első visszatérítésben részesített devizahiteles…

Banki beszélgetéseinkből korábban is érzékelhető volt, hogy a bankok nem szeretnék sokáig húzni a visszatérítés kérdését. Ilyen gyors reakcióra azonban nem számítottunk. A gyorsaság különösen meglepő annak tükrében, hogy az egyik legnagyobb bankról van szó a magyar piacon.

Adósunk az SMS olvasása után azonnal belépett a netbankba, hogy megnézze, honnan érkezett a pénz.

A következő üzenet várta:

„Kedves Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy lakossági hitelével vagy finanszírozásával kapcsolatban a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően végrehajtottuk az elszámolást. Ennek köszönhetően számláján jóváírtuk a fentiek alapján visszajáró összeget.
Az elszámolás részleteiről a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott módon, 2015. március 1. és április 30. között postai levélben tájékoztatjuk.…..
A levél kézhez vételéig Önnek további teendője nincs.

Budapest, 2015. március 2.

Üdvözlettel:
…Bank”

A teljesség kedvéért szükséges megjegyeznünk, hogy a visszatérítés egy olyan hitelhez kapcsolódott, mely már lezárt, azaz teljes egészében visszafizetésre került. Ezen hitelek esetében relatív könnyebb a bankok dolga, mint a még nyitott, azaz törlesztés alatt álló hiteleknél, hiszen ezeknél a visszatérítés mellett egy új kamatszint meghatározás és forintosítás is lezajlik.

Amennyiben még mindig bizonytalan vagy benne, hogy jár-e a Te hiteledre banki visszatérítés és azt milyen formában fogod megkapni, akkor töltsd ki az alábbi formot és megkapod a választ:

Bankmonitor

Keress a legjobb
Lakáshitel
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

0 Hozzászólás

 • zia 2015-03-04 15:35:04 - Válasz

  szeretném tudni, hogy ez melyik bank volt… ha már megjelent ez a hírek, akkor legalább ennyit szeretnék tudni….

 • bankmonitor.hu 2015-03-04 16:08:07 - Válasz

  zia@a szóban forgó bank az Erste Bank.

 • endre 2015-03-04 18:26:29 - Válasz

  Kedves Hozzáértők,

  Mire számíthat az az ügyfél aki felvett 5.850.000HUF összeget (2006.októberben), és végtörlesztett 2012.februárban, 5.500.000HUF összeget, amely a következőképpen áll össze: 1 millió HUF családi kölcsönökből, 2.25 millió HUF vállalattól kapott kölcsön, 2.25 millió HUF pedig jelenleg is törlesztés alatti forinthitel egy közismert banknál. (Tehát a mai napig hitel törlesztés folyik a munkáltató és egy hitelintézet felé!)

  Üdv. endre

 • gácsiági 2015-03-06 10:59:23 - Válasz

  Erste

 • Petró 2015-03-10 22:47:40 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor Team!

  A magyarország Volksbanktól vettem fel hitel. Szerződéskötés időpontja: 2004.11.19.
  Szerződés megszűnésének időpontja: 2012.01.27.
  A Bank időközben kivonult Magyarországról utódja a Sberbank. Ilyen esetben mi a teendő?
  Előre is köszönöm válaszukat!
  Üdvözlettel: Petró László

 • bankmonitor.hu 2015-03-11 09:41:27 - Válasz

  @Petró: A jogutód Sberbank fogja az elszámolást elkészíteni. Amennyiben a szerződés kedvezményes árfolyamon szűnt meg, úgy Önnek kell kérnie az elszámolás elkészítését 2015. március hónapban.

 • Erika 2015-03-26 12:44:08 - Válasz

  Nem tudom eldönteni, beáldozzak-e 10.000 Ft-ot a kérelem miatt. 2008. márc. 12-én vettük fel lakáshitelünket, 2012. jan. 13-án végtörlesztettük az akkori 180 Ft-os árfolyamon (svájci frankos hitelről van szó). Egy örökölt lakást kellett beáldozni ahhoz, hogy ki tudjuk fizetni. Beadjam az igényt, vagy ne? Ahány cikket elolvasok, mind mást mond.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.