Itt az igazi ingyenhitel a vendéglátásnak!

Itt az igazi ingyenhitel a vendéglátásnak!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-02-12
 

Nem vitás, hogy az utóbbi egy év legnagyobb veszteseinek listáját a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozások vezetik. Pedig ezen a területen is voltak és vannak olyan vállalkozások, amelyek némi innovációval előre tudtak lépni: gondoljunk csak a futárszolgálatokra, az ételkiszállítást végző éttermekre, vagy éppen a járvány miatt mind népszerűbb webshopokra. Ezek a vállalkozások a Széchenyi Turisztikai Kártya révén jó eséllyel számíthatnak igen kedvező banki finanszírozásra a nehéz időkben is.

A látogatók hiányától szenvedő vállalkozásoknak többféle módon próbál segíteni az állam: február 3-án például megjelent, hogy az ezen szektorban megítélt bértámogatásokat e hónaptól már nem utólag, hanem előre fizetik meg. Pár napra rá pedig jött a hír a kormányzat által tervbe vett, legfeljebb 10 millió forint összegű „ingyenhitelről”.

A Széchenyi Turisztikai Kártya feltételei

Pedig a turizmushoz kötődő ágazatokban már eddig is volt olyan konstrukció, amelyet szinte ingyen vehettek igénybe a vállalkozások, ráadásul akár lényegesen nagyobb összegben.  A termék, amelyről eddig méltatlanul kevés szó esett, a Széchenyi Turisztikai Kártya, amelynek révén idén júniusig akár 250 millió forinthoz is hozzájuthatnak a szektorban működő, az életben maradásért küzdő hazai kisvállalkozások – mégpedig 0, azaz nulla százalékos kamattal, kezelési költség és hitelbírálati díj nélkül. A futamidő legfeljebb három év, de a kölcsön teljes összegét csak a lejáratkor kell törleszteni, eközben pedig szabadon gazdálkodhatnak vele – hiszen a hitel teljesen szabad felhasználású.

Hirdetés

Hirdetés

Állami garancia, de banki hitelminősítéssel

Erre mondják, hogy már-már túl szép, hogy igaz legyen. Egyetlen költségelem van, ami miatt a termék mégsem teljesen ingyenes, az az állami hitelgarancia-intézetnek fizetendő garanciadíj, amelynek éves nagyságrendje futamidőtől függően 0,25-0,5% között lehet. Ráadásul az is igaz, hogy a Kavosz által forgalmazott más Széchenyi Kártya-termékekhez hasonlóan a Széchenyi Turisztikai Kártya sem elérhető mindenkinek bármilyen összegben.

A konkrét hitelösszeg plafonját a többi Kavosz-válságtermékhez hasonlóan az előző évi árbevétel negyede, vagy a bérköltség kétszerese közül a nagyobbik összeg jelenti. A hitelhez azonban – bármekkora összeget kérnek is – nyilván csak azok a vállalkozások juthatnak hozzá, amelyek a banki hitelminősítésen átestek. Ennél a procedúránál pedig a hitelt végső soron nyújtó pénzintézetet arról kell meggyőzni, hogy az olcsó hitellel segített vállalkozás maga is minden tőle telhetőt megtett azért, hogy üzletmenete mielőbb visszatérjen a normál kerékvágásba, s hogy három év után nem kell majd sem az állami hitelgaranciát, sem pedig a tulajdonosoktól elvárt készfizető kezességet beváltani a hitel nem fizetése miatt.

Segíts magadon, akkor a Kavosz is segít

Fontos feltétel még, hogy a jelentős állami támogatással „olcsósított” Széchenyi Turisztikai Kártya hitelt csak azok a turizmusban, vendéglátásban, utazás és rendezvényszervezésben, vagy éppen személyfuvarozásban érdekelt vállalkozások vehetik igénybe, amelyek ezen tevékenységet már legalább 2019. január 1. óta végzik és ebből származott a 2019-es árbevételüknek legalább a 30%-a. (Vagyis tavalyi alapítású cégek ebben a konstrukcióban nem jöhetnek szóba.) Azok viszont, akik minden feltételnek megfelelnek, tényleg egy nagyon olcsó és szabadon felhasználható forráshoz juthatnak hozzá – olyan pénzhez, amivel a mostani nehéz időszak is könnyebben átvészelhetőbbé válhat!

 

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés