loading

Itt az igazi ingyenhitel a vendéglátásnak!

Nem vitás, hogy az utóbbi egy év legnagyobb veszteseinek listáját a turizmusban és vendéglátásban érdekelt vállalkozások vezetik. Pedig ezen a területen is voltak és vannak olyan vállalkozások, amelyek némi innovációval előre tudtak lépni: gondoljunk csak a futárszolgálatokra, az ételkiszállítást végző éttermekre, vagy éppen a járvány miatt mind népszerűbb webshopokra. Ezek a vállalkozások a Széchenyi Turisztikai Kártya révén jó eséllyel számíthatnak igen kedvező banki finanszírozásra a nehéz időkben is.

A látogatók hiányától szenvedő vállalkozásoknak többféle módon próbál segíteni az állam: február 3-án például megjelent, hogy az ezen szektorban megítélt bértámogatásokat e hónaptól már nem utólag, hanem előre fizetik meg. Pár napra rá pedig jött a hír a kormányzat által tervbe vett, legfeljebb 10 millió forint összegű “ingyenhitelről”.

A Széchenyi Turisztikai Kártya feltételei

Pedig a turizmushoz kötődő ágazatokban már eddig is volt olyan konstrukció, amelyet szinte ingyen vehettek igénybe a vállalkozások, ráadásul akár lényegesen nagyobb összegben.  A termék, amelyről eddig méltatlanul kevés szó esett, a Széchenyi Turisztikai Kártya, amelynek révén idén júniusig akár 250 millió forinthoz is hozzájuthatnak a szektorban működő, az életben maradásért küzdő hazai kisvállalkozások – mégpedig 0, azaz nulla százalékos kamattal, kezelési költség és hitelbírálati díj nélkül. A futamidő legfeljebb három év, de a kölcsön teljes összegét csak a lejáratkor kell törleszteni, eközben pedig szabadon gazdálkodhatnak vele – hiszen a hitel teljesen szabad felhasználású.

Állami garancia, de banki hitelminősítéssel

Erre mondják, hogy már-már túl szép, hogy igaz legyen. Egyetlen költségelem van, ami miatt a termék mégsem teljesen ingyenes, az az állami hitelgarancia-intézetnek fizetendő garanciadíj, amelynek éves nagyságrendje futamidőtől függően 0,25-0,5% között lehet. Ráadásul az is igaz, hogy a Kavosz által forgalmazott más Széchenyi Kártya-termékekhez hasonlóan a Széchenyi Turisztikai Kártya sem elérhető mindenkinek bármilyen összegben.

A konkrét hitelösszeg plafonját a többi Kavosz-válságtermékhez hasonlóan az előző évi árbevétel negyede, vagy a bérköltség kétszerese közül a nagyobbik összeg jelenti. A hitelhez azonban – bármekkora összeget kérnek is – nyilván csak azok a vállalkozások juthatnak hozzá, amelyek a banki hitelminősítésen átestek. Ennél a procedúránál pedig a hitelt végső soron nyújtó pénzintézetet arról kell meggyőzni, hogy az olcsó hitellel segített vállalkozás maga is minden tőle telhetőt megtett azért, hogy üzletmenete mielőbb visszatérjen a normál kerékvágásba, s hogy három év után nem kell majd sem az állami hitelgaranciát, sem pedig a tulajdonosoktól elvárt készfizető kezességet beváltani a hitel nem fizetése miatt.

Segíts magadon, akkor a Kavosz is segít

Fontos feltétel még, hogy a jelentős állami támogatással „olcsósított” Széchenyi Turisztikai Kártya hitelt csak azok a turizmusban, vendéglátásban, utazás és rendezvényszervezésben, vagy éppen személyfuvarozásban érdekelt vállalkozások vehetik igénybe, amelyek ezen tevékenységet már legalább 2019. január 1. óta végzik és ebből származott a 2019-es árbevételüknek legalább a 30%-a. (Vagyis tavalyi alapítású cégek ebben a konstrukcióban nem jöhetnek szóba.) Azok viszont, akik minden feltételnek megfelelnek, tényleg egy nagyon olcsó és szabadon felhasználható forráshoz juthatnak hozzá – olyan pénzhez, amivel a mostani nehéz időszak is könnyebben átvészelhetőbbé válhat!

 

Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
  • alapblog Vége a befagyasztott lakbéreknek

    A német alkotmánybíróság megsemmisítette azt a berlini görögdinnye (kívül zöld, belül vörös) rendeletet, amely 5 évre befagyasztotta a lakbéreket. Azt a problémát, hogy sok nagyvárosban...

  • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

    Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

  • Haszon.hu Riasztást adott ki a Lidl, a pénzedre utaznak a csalók

    Az áruházlánc nevével visszaélő csalók a neten indítottak támadást a vásárlók megtévesztésére. Kedves Vásárlóink!Szeretnénk felhívni figyelmeteket egy online terjedő csalásra, melyben a csalók vállalatunk nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen okostelefont nyertek. Ennek fejében a postázási költség kiegyenlítését, valamint postázási cím megadását kérik.Szeretnénk jelezni, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag hivatalos felületeinken adunk tájékoztatást,...