Jól jönne a pénz karácsonyra? Íme, egy megoldás!

Jól jönne a pénz karácsonyra? Íme, egy megoldás!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-12-22 Frissítve: 2021-12-29
 

Nemcsak apróbb ajándékokról döntünk az év végéhez közeledve, sokan vannak, akik éppen ezt az időszakot ragadják meg arra, hogy igen nagy kiadásba (akár több milliósba) verjék magukat. Megtakarítás hiányában a személyi kölcsön ugrik be mindenkinek, aminél mint bármelyik hitelnél, érdemes körültekintőnek lenni. Egy példán keresztül mutatjuk be, hogy valójában mennyire nagy összegből gazdálkodhatunk, ha a bankra bíznánk magunkat.

Nem kell külön bizonygatni, hogy miért is tud például Karácsony környékén olyan népszerű lenni a személyi kölcsön, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

  • ma már korántsem olyan drága, mint sokan hinnék, 10% alatti THM-mel is kaphatunk ilyen formában hitelt,
  • (ingatlan)fedezet nem kell hozzá,
  • nincs megkötve a kezünk, bármire elkölthetjük,
  • az igénylés után maximum néhány napon belül folyósítják a hitelt.

Azonban, mint bármilyen más hitelnél, itt is érdemes a felvétel előtt tájékozódni, hogy milyen feltételek kapcsolódnak a legolcsóbban elérhető személyi kölcsönökhöz. A kamat és a THM ismerete azért is elengedhetetlen, mert ez alapján számítják ki az induló törlesztőrészletet is, ami több évig meghatározza az életünket.

A következőkben egy olyan élethelyzetet mutatunk be, amibe valószínűleg sokan beleélhetik magukat. Történetünk főszereplője átlagkeresetet keres (200 ezer Ft nettó), és azon gondolkozik, hogy személyi kölcsönt venne fel. Azért, hogy a legjobb ajánlatot megkapja benne van abban is, hogy a jövedelmét a hitelnyújtó bankhoz utalja és a számláját/kártyáját is aktívan használja.

A személyi kölcsön kalkulátorunk szerint ekkora jövedelem mellett 300 ezer és 3 millió forint között bátran válogathat, ha a legjobb ajánlatot kapja és 3 év alatt visszafizetné a hitelt. Elég tág határok között valósíthatja meg álmait, ennyi pénzbe nemcsak egy led-tv fér bele, hanem a lakás felújítása is, esetleg egy egzotikus utazás, de egy használt autó is.

Nézd meg személyi kölcsön kalkulátorunkkal pillanatok alatt, mekkora hitelt vehetsz fel!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

A jogszabályok szerint ha a hitelfelvevő keresete 400 ezer forint alatt van, akkor a törlesztőrészletet a bank akár a jövedelem 50%-áig is elengedheti, vagyis elvileg egy 100 ezer forintos törlesztő is beleférne.

Valójában azonban a bankok ennél szigorúbb elvárásokat fogalmaznak meg, sokkal valószínűbb, hogy ha nincs is semmi adósságunk, akkor a kereset 35-40%-a lehet a személyi kölcsön törlesztője. Ezt követően viszont a saját belátásunkra van bízva, hogy mekkora összeget veszünk fel. Mint a fenti ábra is mutatja, nagyon magas hitel is beleférhet.

A bank a jogszabályok és saját üzletpolitikája szerint jár el, viszont annyira nem ismer minket, mint mi saját magunk. Csak mi tudhatjuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk valójában. Érdemes óvatosnak lenni, és a családi költségvetést egy hitelfelvétel miatt nem felfordítani.

Való igaz, hogy a személyi kölcsön törlesztője fix, így jól előre jelezhető, viszont váratlan esemény bármikor történhet, sőt, olyan pénzügyi célok is előtérbe kerülhetnek, amelyek korábban nem voltak fontosak. Ha nincs elég keret erre, mert túl nagy személyi kölcsönt vettünk fel, akkor nem lehet mit tenni, mint várni.

Ezzel csak arra akartunk utalni, hogy bármekkora összegű hitel felvételéről legyen is szó, mindig csak kellő megfontolás után hozzuk meg a végső döntést. Egy személyi kölcsönnél a költségvetésünket csak néhány évre terheljük meg, azonban például egy lakáshitel esetében már akár évtizedekre előre megpecsételjük a sorsunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés