Betöltés

Jól jönne a pénz karácsonyra? Íme, egy megoldás!

szerző: Bankmonitor.hu
2017-12-22

Nemcsak apróbb ajándékokról döntünk az év végéhez közeledve, sokan vannak, akik éppen ezt az időszakot ragadják meg arra, hogy igen nagy kiadásba (akár több milliósba) verjék magukat. Megtakarítás hiányában a személyi kölcsön ugrik be mindenkinek, aminél mint bármelyik hitelnél, érdemes körültekintőnek lenni. Egy példán keresztül mutatjuk be, hogy valójában mennyire nagy összegből gazdálkodhatunk, ha a bankra bíznánk magunkat.

Nem kell külön bizonygatni, hogy miért is tud például Karácsony környékén olyan népszerű lenni a személyi kölcsön, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik:

 • ma már korántsem olyan drága, mint sokan hinnék, 10% alatti THM-mel is kaphatunk ilyen formában hitelt,
 • (ingatlan)fedezet nem kell hozzá,
 • nincs megkötve a kezünk, bármire elkölthetjük,
 • az igénylés után maximum néhány napon belül folyósítják a hitelt.

Azonban, mint bármilyen más hitelnél, itt is érdemes a felvétel előtt tájékozódni, hogy milyen feltételek kapcsolódnak a legolcsóbban elérhető személyi kölcsönökhöz. A kamat és a THM ismerete azért is elengedhetetlen, mert ez alapján számítják ki az induló törlesztőrészletet is, ami több évig meghatározza az életünket.

A következőkben egy olyan élethelyzetet mutatunk be, amibe valószínűleg sokan beleélhetik magukat. Történetünk főszereplője átlagkeresetet keres (200 ezer Ft nettó), és azon gondolkozik, hogy személyi kölcsönt venne fel. Azért, hogy a legjobb ajánlatot megkapja benne van abban is, hogy a jövedelmét a hitelnyújtó bankhoz utalja és a számláját/kártyáját is aktívan használja.

A személyi kölcsön kalkulátorunk szerint ekkora jövedelem mellett 300 ezer és 3 millió forint között bátran válogathat, ha a legjobb ajánlatot kapja és 3 év alatt visszafizetné a hitelt. Elég tág határok között valósíthatja meg álmait, ennyi pénzbe nemcsak egy led-tv fér bele, hanem a lakás felújítása is, esetleg egy egzotikus utazás, de egy használt autó is.

Nézd meg személyi kölcsön kalkulátorunkkal pillanatok alatt, mekkora hitelt vehetsz fel!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A jogszabályok szerint ha a hitelfelvevő keresete 400 ezer forint alatt van, akkor a törlesztőrészletet a bank akár a jövedelem 50%-áig is elengedheti, vagyis elvileg egy 100 ezer forintos törlesztő is beleférne.

Valójában azonban a bankok ennél szigorúbb elvárásokat fogalmaznak meg, sokkal valószínűbb, hogy ha nincs is semmi adósságunk, akkor a kereset 35-40%-a lehet a személyi kölcsön törlesztője. Ezt követően viszont a saját belátásunkra van bízva, hogy mekkora összeget veszünk fel. Mint a fenti ábra is mutatja, nagyon magas hitel is beleférhet.

A bank a jogszabályok és saját üzletpolitikája szerint jár el, viszont annyira nem ismer minket, mint mi saját magunk. Csak mi tudhatjuk, hogy meddig nyújtózkodhatunk valójában. Érdemes óvatosnak lenni, és a családi költségvetést egy hitelfelvétel miatt nem felfordítani.

Való igaz, hogy a személyi kölcsön törlesztője fix, így jól előre jelezhető, viszont váratlan esemény bármikor történhet, sőt, olyan pénzügyi célok is előtérbe kerülhetnek, amelyek korábban nem voltak fontosak. Ha nincs elég keret erre, mert túl nagy személyi kölcsönt vettünk fel, akkor nem lehet mit tenni, mint várni.

Ezzel csak arra akartunk utalni, hogy bármekkora összegű hitel felvételéről legyen is szó, mindig csak kellő megfontolás után hozzuk meg a végső döntést. Egy személyi kölcsönnél a költségvetésünket csak néhány évre terheljük meg, azonban például egy lakáshitel esetében már akár évtizedekre előre megpecsételjük a sorsunk.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Drágábbak most a lakáshitelek, mint egy éve?

2019. 04. 12.

Jó ideje minden arról szól, hogy hamarosan emelkedni fognak a kamatok. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorával megnéztük, mi is történt az elmúlt egy évben. Felemás eredménnyel jártunk, ami kifejezetten előnyös lehet...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.