Hitel kalkulátorok

Bármilyen célból is válassz hitelt magadnak, kalkulátorainkkal megtalálhatod a számodra legkedvezőbb hitelt!

Lakáshitel:

Azok a hitelek tartoznak ide, melyeknél a hitelt nem kapjuk meg fedezet nélkül, jellemzően a megvásárolni kívánt lakást/házat kell felajánlani a banknak jelzálogfedezetként. Mindezért cserébe viszont a hitel kamata is alacsonyabb lesz, mint bármilyen más hitelfajtánál. Az igényléskor nem árt odafigyelni, mert az ingatlan értékéhez képest maximum 80%-ot hiteleznek meg a bankok, míg a jövedelemhez képest a törlesztőrészlet a legtöbb esetben legfeljebb 35-40% lehet.

Lakáshitel kalkulátorok:
használt lakás vásárlásra új lakás vásárlásra építésre felújításra
korszerűsítésre bővítésre hitelkiváltásra szabad felhasználásra

Lakástakarék:

A lakástakarék egyik nagy előnye a befizetésre járó 30%-os (maximum 72 ezer Ft/év/szerződés) állami támogatás mellett, hogy a megtakarítási idő lejártakor felvehetünk lakáshitelt a szolgáltatótól. Ezzel a befizetésekkel, a hozamokkal és az állami támogatással együtt értendő megtakarításunkat akár a duplájára is emelhetjük, ami bármilyen lakáscélra fordítható. Ugyanazt kell tudni ebben az esetben is, mint a lakáshitelnél, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben már a szerződéskötéskor rögzítik a hitel főbb paramétereit, így az átlagosnál rövidebb futamidőt és a fix kamatozást.

Lakástakarék + lakáshitel ajánlatok

Fogyasztóbarát lakáshitel:

Külön kategóriát alkotnak a lakáshitelek között a fogyasztóbarát hitelek, melyek csak akkor nevezhetők így, ha a jegybank minősítését a hitel megszerezte. Figyelem, csak olyan hitel lehet fogyasztóbarát, mely legalább 3 évig fix kamatozású. A jegybank azonos szempontrendszer szerint választja ki a lakáshiteleket. Mivel elvárás, hogy a kamatfelár ne legyen magasabb, mint 3,5%, ezért bármilyen kamatperiódusról (3, 5, 10 év vagy végig fix) is beszéljünk, mindenhol a legjobbak tudnak lenni a minősített hitelek.

3-10 évre fix kamattal futamidő végéig fix kamattal

CSOK:

A családok otthonteremtési kedvezménye valójában az új szocpol, a lényege, hogy meglévő vagy vállalt gyermekszámtól függően vissza nem térítendő támogatást nyújt az állam. Használt lakás esetén 600 ezer és 2,75 millió forint közötti összeget, míg új lakásnál 600 ezer és 10 millió forint közöttit. Ráadásul legalább 3 gyermek esetében a támogatás mellé kedvezményes, a futamidő alatt fix 3%-os kamatozású hitel is igényelhető. Ez utóbbit hívják röviden CSOK 10+10-nek, ami a 10 millió forintos támogatás melletti 10 millió forintos hitelre utal.

Lakáshitel kalkulátorok:
CSOK 10+10 használt lakás vásárlásra új lakás vásárlásra építésre bővítésre

Személyi kölcsönök:

Előfordulhat, hogy olyan, akár néhány millió forintos hitelre van szükségünk, amihez gyorsan hozzá kellene jutnunk és nem szeretnénk/ nem tudunk fedezetet mögé felajánlani, de legfőképpen szabadon használnánk fel a hitelt. A személyi kölcsön pontosan ezeknek a feltételeknek felel meg. Ráadásul a bankok közötti verseny hatására ma már igen kedvező kondíciókkal lehet személyi kölcsönhöz jutni, legyen szó akár egy laptop megvásárlásáról, egy utazásról vagy éppen lakásfelújításról.

Személyi kölcsön kalkulátor

Hitelkártyák:

A hitelkártya legnagyobb előnye, hogy a tulajdonosa egy meghatározott hitelkereten belül a bank pénzét szabadon költheti. A felhasznált összeget vissza kell fizetni, de ha ezt a türelmi időn belül tesszük meg, akkor hitelkamatot nem számítanak fel (egyébként magas, akár 40%-os THM is előfordul). Azért is megéri a hitelkártyával fizetni, mert a használatát visszatérítési akcióval ösztönzik. Tudatosan használva a hitelkártyát a bank helyett mi kereshetünk az üzleten.

Hitelkártya kalkulátor

Kapcsolódó tartalmak

Érdekes, mi most a legjobb személyi kölcsön

2018.03.22

A jelzálogfedezet nélkül igénybe vehető hitelek tipikus képviselője a személyi kölcsön, ugyanakkor a diákhitel nem feltétlenül ugrik be elsőre ebben a kategóriában. Ugyan ez a hiteltípus egy speciális élethelyzetben nyújt...

Mutatjuk, hogy fogj meg 2 milliót a hiteleden

2018.03.21

A hazai hitelláz közepette elég sok kérdéssel kerestek meg bennünket. Egy kedves érdeklődő például azért írt nekünk, mert használta a lakáshitel kalkulátorunkat és nem igazán értette, hogy miért lehet a...

Csokorba szedtük a legjobb személyi kölcsönöket

2018.03.20

Tavaly rendkívül erőteljes volt a hitelkereslet, aminek köszönhetően a személyi kölcsönökből 45%-kal is többet vettek fel a 2016-oshoz képest. Az is jól látszik, hogy az emberek próbálják maximálisan kihasználni a...