Betöltés
loading

Két év alatt 20 ezer Ft-ot spórolhatsz a jó bankszámla-használattal!

Egy bankszámla költségei nagyon eltérőek lehetnek attól függően, hogy tulajdonosa milyen szokások szerint használja azt. Míg valakinek tökéletes megoldást jelenthet egy bizonyos csomag, addig másnak rendkívül drága lehet ugyanaz. Már csak emiatt is érdemes körültekintően választani a folyószámlák közül, de ma ennél is tovább megyünk. Korántsem elegendő ugyanis, ha csupán a szokásainkhoz legjobban illeszkedő szolgáltatást választjuk – gyakran a szokásaink megváltoztatását is érdemes fontolóra venni, mert ezen is sok pénz múlhat, sőt. szerző: Süle Szigeti Bulcsú

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Az alábbi példákban két tipikus ügyfelet hasonlítottunk össze aszerint, hogy 2 év alatt összesen mennyit fizetnek bankszámlával kapcsolatos költségekre. Az egyikük szinte mindent a netbankján keresztül intéz, és készpénzt is alig használ, a másikuk viszont ódzkodik az online szolgáltatások használatától, ezért az összes lehetséges tranzakciót készpénzben igyekszik bonyolítani. (Azért vizsgálunk két évet, mert a bankszámláknál az első évre gyakran akciós feltételek érvényesek.)

A bemutatott számítások a Bankmonitor bankszámla-kalkulátorának eredményei, melyek közül a 10 legjobb ajánlatot átlagoltuk, az egyszerűbb megjelenítés érdekében. Fontos tehát, hogy ebben a cikkben már kiemelten tudatos ügyfelekről van szó, akik a szokásaikhoz leginkább passzoló folyószámlák egyikét használják, a piacon elérhető több tucatnyi opció közül!

A bankolás teljes költsége két év alatt különböző ügyféltípusok esetén a Bankmonitor Bankszámla Kalkulátor alapján

Láthatjuk, hogy az online bankolást alkalmazó ügyfél csaknem 20 000 forinttal jobban járhat a két év során! De vajon miből fakad számára ez a jelentős pénzügyi előny? A válasz az általuk igénybe vett szolgáltatások típusában keresendő. Míg a bankok jóval költséghatékonyabban tudják kínálni a netbanki szolgáltatásokat (és így azok díjai is rendkívül kedvezőek, hacsak nem ingyenesek), addig az automatás készpénzfelvételnek, a postai úton küldött számlakivonatnak, a gyakori SMS-értesítéseknek komoly költségvonzatuk van a pénzintézetek számára, amelyet igyekeznek átterhelni az ügyfeleikre. Mindezt ráadásul teljes nyugalommal megtehetik, mivel az átlagos magyar ügyfél több mint 10 évig megmarad ugyanabban a számlacsomagban, és a drága díjakra, vagy azok emelkedésére sem igazán reagál.

Mi a teendő, ha szeretnénk megtakarítani a fölösleges banki költségeket? Az egyik kézenfekvő megoldás, ha áttérünk az online bankolásra, hiszen ezzel már önmagában tízezreket nyerhetünk, a fent bemutatott számítások alapján. Ha ez önmagában nem lenne elegendő, és a szokásaink optimalizálása után sem lennénk elégedettek a költségek szintjével, akkor van még egy lehetőség: a számlacsomagunk lecserélése.

A legmegfelelőbb bankszámla megtalálásában segíteni tud a Bankmonitor bankszámla-kalkulátora. A bankszámlák piaca nagyon dinamikusan változik, minden évben számos új fejlesztés kerül fel az étlapra, ezáltal szinte biztos, hogy néhány év után jóval kedvezőbb ajánlatokra bukkanhatunk, mint legutóbb. A legjobb példa erre a valóban teljesen ingyenes, kizárólag a Bankmonitoron keresztül elérhető CIB ECO bankszámla, melynek az első két évben – néhány egyszerű feltétel teljesítésekor – garantáltan semmi költsége nincs!

Amennyiben a legszimpatikusabb bankszámlát egy másik banknál találtuk meg, akkor sincs túl sok dolgunk, hiszen rendelkezésre áll az úgynevezett „egyszerűsített bankváltás” lehetősége, amely leveszi a vállunkról az ügyintézés terheit. Ennek módja, hogy az új számla megnyitásával egyidejűleg megbízzuk az új bankot azzal, hogy intézze el a régi bankszámlánk megszüntetését, és az ahhoz kapcsolódó összes beállítás (pl. állandó átutalások) átvételét.

Bankszámla kalkulátor
Milyen bankszámlára van szükséged?
Ft
Ft
db
Ft
db
Legolcsóbb összköltség havonta
Havonta
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő találatot.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Fontos könnyítés a CIB bankszámláknál!

Mivel a járványhelyzetben a napi pénzügyek intézése is más, illetve sajnos sokak jövedelmi helyzete is megváltozott, a CIB Bank most nem várja el azoktól az ügyfeleitől a kedvezményes számlavezetési díjak...

Ez most a 10 legolcsóbb bankszámla Magyarországon

Ebben a cikkben összegyűjtöttük, melyek most a legkedvezőbb bankszámlák a számtalan elérhető piaci ajánlat közül. Érdemes mindenkinek elolvasnia, mert aki okosan választ, az több tízezer forintot is nyerhet az évek...

Blogajánló
  • alapblog Vége a visszaesésnek

    Áprilisban jött a nagy ütés a boltokra. Skandinávok jól megúszták, ahogy a németek is, a magyar visszaesés is kicsi a körülményekhez képest. Ezeken a helyeken... The post Vége a visszaesésnek appeared first on alapblog.