Kiderült! Az albérletárak miatt is irigyelhetjük az osztrákokat!

Kiderült! Az albérletárak miatt is irigyelhetjük az osztrákokat!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-12-04
 

Budapesten versengenek az albérletekért a lakást bérelni szándékozók. Nem ritka, hogy egy-egy hirdetésre meglehetősen rövid idő alatt több tucatnyian jelentkeznek. A közösségi oldalakon pedig egyre gyakrabban megfigyelhető jelenség, hogy a lakást keresők nem kevés feszültséget élnek át, és a saját anyagi helyzetükhöz mérten sokallják a kialakult árakat. Tudtad, hogy a munkabérekhez viszonyítva még Bécsben is olcsóbb lakni, mint Budapesten? Megnéztük, hogy Közép-Európa nagyvárosaiban milyen drágán bérelhetsz lakást!

Utánajártunk, hogy egy belvárosi 2 szobás lakást mennyiért lehet bérelni Közép-Európa nagyvárosaiban. Azt is kiszámoltuk, hogy a havi munkabérhez képest melyik településen mekkora kiadást jelent egy ilyen lakás bérlése. Az alábbi ábrán megtekintheted, hogy egy átlagos, 2 szobás belvárosi lakást a környező nagyvárosokban mennyiért tudsz kivenni! Pirossal jelöltük Budapestet, míg a többi nagyvárost kékkel!

Az ábráról világosan leolvashatod, hogy a bérleti díjak vonatkozásában Budapest közelít a Közép-Európában jellemző összegekhez. Fontos megjegyezni, hogy a közös költség és a rezsiköltség nem szerepel még ebben az összegben, miközben azokat is bele kell kalkulálnod a havi költségvetésedbe! A csupán bérleti díjra fordított 700 euró körüli összeg a többi nagyvároshoz képest nem számít kiemelkedőnek, azonban fontos azt a kérdést is megvizsgálnod, hogy mekkora jövedelemből kell ezt a pénzt minden hónapban lakhatásra fordítanod! A következő ábrából megtudhatod, hogy a munkabéredhez képest valójában milyen drága is az albérlet!

A Numbeo adatbázisában található árakból kiszámoltuk, hogy Budapesten az átlagbér 97%-áért bérelhetsz 2 szobás lakást, miközben a környező nagyvárosok átlaga 78%. A 78% úgy jött ki, hogy Bécset és Belgrádot a szélsőértékek miatt nem vettük figyelembe.

A fentiekből látszik, hogy a bérleti díjak a munkabérekhez képest rendkívül magasak, és tovább emelkednek. Ezért nagy kérdés, hogy inkább venned vagy bérelned érdemes-e egy lakást.

Mivel a lakáshitelek kamatát még olcsón tudod a futamidő végéig rögzíteni, ezért fontos megállapításunk, hogy lakásvásárlással és egy hosszú távon fixált kamatozású lakáshitel felvételével kiszámíthatóbb anyagi jövőd lehet, mint a kiszámíthatatlanul emelkedő albérletárak mellett albérletben tengődve!

Részletes lakáshitel kalkulátorunk segítségével megtudhatod, melyik pénzintézet kínálja számodra a legjobb lehetőséget!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés