Betöltés

Kis ház olcsón? Itt a megoldás

szerző: Bankmonitor.hu
2015-12-03

Házvásárláshoz szeretnénk felvenni személyi kölcsönt, jelzálog nélkül. Hol érdemes? 2 millió forintra van szükségem.
Nem gyakori, de előfordul, hogy ugyan ingatlanvásárlásról van szó, de mégsem lehetséges a jelzálog. Mikor? Miért? Ki az, aki 10 százalék feletti hitelt vesz fel, amikor akár 5 százalékért is hozzájuthatna? Hidd el, vannak olyan helyzetek, amikor indokolt lehet a személyi kölcsön!

Van olyan helyzet, amikor hiába gondolkozol ingatlanvásárláson, mégsem tudsz jelzáloghitelt igényelni. Vannak ugyanis olyan ingatlan kategóriák, amiket egyetlen bank sem fogad el fedezetként. Ezt nem lehet rossz néven venni a bankoktól, hiszen ők adják a pénzt, ők futják a kockázatot. Természetes, hogy meghatározzák milyen ingatlanokat finanszíroznak meg.

Mikor lehet problémás a ház, amit megvennél? Soroljuk, mire figyelj.

Ártéri ingatlan

Bizony sok olyan terület van az országban, köztük igen drága övezetek is, ahol bevett gyakorlat az ártérre, hullámtérre történő építkezés. Lakáshitel mögé a bankok csak és kizárólag olyan ingatlant fogadnak el fedezetként, amire van élő biztosítás, illetve bármely biztosító hajlandó ezt megkötni.

A bank elvárása, hogy a lakásbiztosítás minimálisan villámcsapásra, viharra, árvízre, tűzkárra szóljon. Márpedig ártéren elég nagy eséllyel fordul elő árvíz. Ha erre nem szerződik a biztosító, akkor a bank felé nem tudod bemutatni az ingatlan biztosítási kötvényét.

Vályog

Kisebb településeken elég gyakran lehet vályog, vagy vegyes falazatú házakat találni. Nagyon kevés bank létezik, ahol nincs szerkezeti megkötés az ingatlanokra vonatkozóan. Természetesen egy düledező falú vályogházat sehol nem fognak fedezetként elfogadni.

Alacsony ingatlanérték

Kisebb településeken meglepően alacsony összegért is találhatsz házat. Másfél-kétmillió forintért is hozzájuthatsz egy pofás házikóhoz. Ezek a házak általában vályogból épültek, vagy esetleg a komfortfokozatával lehet probléma. Vályog, vagy vegyes falazatú ingatlant alig néhány bank fogad be fedezetként. Az ennyire alacsony értékű házakat pedig szinte sehol. Bankonként eltérő az elvárt minimális ingatlanérték.

Ha a bankok nem hajlandóak lakáshitelt adni Neked, végszükség esetére már 9-10% körüli kamattal találhatsz személyi kölcsön ajánlatokat. Néhány éve még itt volt a lakáshitelek kamata is. Nem kitermelhetetlen teher, de tényleg csak az utolsó lehetőségként gondolkozz ilyen megoldásban.

Ha hasonló cipőben jársz, kalkulátorunk segítségével kiválaszthatod a számodra megfelelő személyi kölcsönt.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Hol fogadják el az alacsonyabb értékű ingatlanokat?

Bankonként eltérő a lakás/ház elvárt minimális ára. Szerencsére létezik olyan bank, ahol lakásvásárlási hitelek esetében nincs alsó korlát ingatlanérték tekintetében. Azért állj két lábbal a földön: 3-4 millió forint alatti ingatlanértékek esetében ne reménykedj jelzáloghitelben!

Akkor mi a megoldás?

Ha családon belül nincs segítség, másik ingatlant nem tudsz bevonni a hiteled mögé fedezetként, akkor a lehető legjobb megoldásnak a személyi kölcsön bizonyulhat.

Természetesen ahhoz, hogy 2 millió forintot igényelhess, megfelelő jövedelemmel kell rendelkezned. Még egy viszonylag hosszabb futamidő (7 év) esetén is legalább 200-250 ezer forintos nettót kell igazolnod.

Legjobb 3 személyi kölcsön ajánlat
(2 millió forint, 7 éves futamidő)

szemelyi-kolcson

Mit lát a bank?

Személyi kölcsönöknél a bank nagyobb kockázatot fut, hiszen alig tud rólad valamit.

A jövedelmedet, a bankszámlakivonatodat, a telefonszámládat és egy közüzemi számlát kérnek csak Tőled. Bank legyen a talpán, aki ebből meg tud ítélni egy ügyfelet. Éppen a magasabb kockázat miatt kell a személyi kölcsönért többet fizetni. Cserébe viszont igen gyorsan a kívánt összeghez juthatsz. A teljes dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számládon lehet a pénz.

Elgondolkoztál? Írd meg elképzelésedet és segítünk!


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:

Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.