Betöltés

Körbejártuk, hogy vegyél fel 6 milliós hitelt a lakásod elzálogosítása nélkül!

szerző: Bankmonitor
2017-11-23

Az kétségtelen, hogy beindult a lakosság érdeklődése a személyi kölcsönök iránt, ahol a banki információk szerint 800 ezer forint körüli az átlagosan felvett összeg, ami már így is meghaladja az előző években tapasztalt hiteligény nagyságát. Ugyanakkor mi olyan érdeklődőkkel is találkozunk, akik több milliós hitelösszeget vennének fel a banknál. Most megvizsgáljuk, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, ha valaki egy nagyobb összegű hitelben gondolkodik.

A személyi kölcsön klasszikusan akkor jelent jó megoldást, ha ingatlanfedezet nélkül szeretnél egy szabadon felhasználható összegre szert tenni. A bankok jellemzően a pár százezer forinttól a 7 millió forintig terjedő hiteligényekre tartják fent ezt a terméket. Nem gyakori eset, de olyannal is találkoztunk már, aki ezt a keretet maximálisan kihasználná és akár 6-7 milliós kölcsönt is felvenne a banktól.

Alapvetően azt tanácsolnánk, hogy egy ekkora összeg felvételét az átlagosnál is jobban fontoljuk meg. Ilyen összegnél már rendelkezésre állnak a szabad felhasználású hitelek, amelyek a jelzálogfedezet miatt jellemzően kedvezőbb kamattal érhetők el, mint a személyi kölcsönök. Ugyanakkor könnyen előfordulhat, hogy valaki nem szeretné elzálogosítani a lakását, és/vagy a fix törlesztő híve, amikor is a mérleg nyelve sokszor éppen a személyi kölcsön felé billen el. De nézzük, mit kell teljesítened egy nagyobb összegű személyi kölcsönhöz.

A következő hitel kalkulátorral leellenőrizheted, hogy a jövedelmed, és az egyéni jellemzőid alapján pontosan mekkora hitelösszegre számíthatsz!

Mennyi hitelt kaphatok?

Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A magas hitelösszeg szigorúbb elvárásokkal is társul

Alapvetően egy pár százezres, esetleg 1-2 milliós személyi kölcsön még átlagos jövedelem mellett is megszokottnak számít. Ugyanakkor ennél nagyobb összegre azoknak lehet reális esélye, akik egy magasabb, 300 ezer forintot elérő jövedelmet tudnak igazolni. Általánosságban elmondható, hogy a hitelkamat is annál kedvezőbb lesz, minél nagyobb az igazolható kereset. Persze emellett meg kell felelni az egyéb elvárásoknak is, mint a legalább 3 havi munkaviszony határozatlan munkaszerződéssel, vállalkozási jövedelemnél pedig az 1 lezárt üzleti évvel.

A bankok egy egyszerű hüvelykujjszabály alapján a havi jövedelem 6-9 szeresét hagyják jóvá hitelösszegként, de természetesen ez függ a futamidőtől is. Azzal is kell számolni, hogy 400 ezer forintos jövedelemig a havi törlesztő maximum a jövedelem 50%-a lehet, míg 400 ezer forint fölött 60%-a. Ugyanakkor a gyakorlatban a bankok nem igazán engedik, hogy a törlesztő a jövedelem 35-40%-át meghaladja. A felső határ azonban egy nagyobb jövedelemmel rendelkező prémium ügyfélnél már közelebb eshet a jegybank által meghatározott korláthoz.

Ugyanakkor az egyéb hiteltörlesztésekről ilyen esetben sem szabad megfeledkezni. Minden olyan hitel, amiben adós, adóstárs, vagy kezesként szerepelsz, beleszámít a bank által figyelembe vehető jövedelembe. Ráadásul számításba kell venned az akár kihasználatlan hitelkeretet, hitelkártyát is, mert ez is növeli a bank jövedelemelvárását.

Meg is néztük, hogy 6 millió forintot jelenleg milyen feltételekkel adnának az egyes bankok személyi kölcsönt. A legjobb ajánlat esetében 8,17%-os THM-mel hozzá lehet jutni a hitelhez, ami 5 éves futamidővel 121 ezer forintos törlesztőt jelent, míg 7 éves visszafizetés mellett 93 ezer forintosat.

A futamidő nyújtása ugyan alacsonyabb havi törlesztést eredményezhet, viszont számolnod kell vele, hogy ekkor a hitel kamatterhe is megnő, ergo összességében jóval többet fizetsz vissza a banknak. Éppen ezért, ha stabilan tudod fizetni a törlesztőket célszerű rövidebb futamidőt választani.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Tibor

  “nem szeretné elzálogosítani a lakását,”

  ezt en ertem, de tulajdonkepp mi is a kulonbseg? ha a szemelyi kolcsont nem tudja valaki fizetni, ugyis viszik ami mozdithato, aztan ha az elfogyott akkor azt is ami nem, tehat hosszutavon (jo, nem olyan gyorsan esetleg) ugyanugy elarverezik a lakasat ha mashogy nem lehet az adossagot behajtani.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

2018. 08. 15.

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Miként juthatok elsőként hozzá az állampapírokhoz?

2018. 07. 24.

Sokszor egyértelműnek tűnő dolgokat fogadunk el automatikusan, miközben a mögöttes mozgatórugókkal nem vagyunk tisztában. A befektetések között az állampapírt nagyon sokan ismerik, azonban annak már kevesebben mehettek utána, miként is...

Blogajánló

 • alapblog

  Patt!

  Nincs és a közeljövőben nem is várható enyhülés Törökország körül, az országot mély recesszió fogja sújtani. Önmagában véve ezen várható gazdasági dráma, a török bankok...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.