Közel 2,5%-kal drágultak a személyi kölcsönök egyetlen hónap alatt

Közel 2,5%-kal drágultak a személyi kölcsönök egyetlen hónap alatt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-08
 

Egészen pontosan 2,41 százalékponttal emelkedett a legolcsóbb személyi kölcsönök THM értéke. Ez a drágulás egy 3 millió Ft összegű, 7 éves futamidejű kölcsön esetében 3 600 forint törlesztőrészlet emelkedést eredményezne, vagyis 7,9 százalékkal növekszik a havi fizetnivaló egyetlen hónap alatt.

A Bankmonitor szakértőinek számítása alapján a legolcsóbb személyi kölcsönök kamata érdemben emelkedett egy hónap alatt. Februárban még a 3 legkedvezőbb ajánlat átlagos THM értéke 7,63% volt, ez március elejére 10,05 százalékra emelkedett. (3 millió Ft hitelösszeg, 7 éves futamidő és 250 ezer Ft jövedelem mellett.)

A fentieknek megfelelő személyi hitelt februárban még 46 200 Ft-os havi törlesztővel lehetett igényelni, jelenleg egy ugyanilyen hitel után havonta 49 800 Ft-ot kell fizetni. Ez 7,9 százalékos emelkedést jelent, ami a futamidő alatt 300 ezer Ft-tal növeli meg a visszafizetendő teljes összeget.

Hirdetés

Hirdetés

Mi állhat a drágulás hátterében?

Érdemes megnézni melyik három bank ajánlata volt a legkedvezőbb februárban és melyik jelenleg.

Mennyit emelkedett a legolcsóbb személyi hitelek THM értéke egyetlen hónap alatt?

Teljesen átrendeződött a legkedvezőbb ajánlatok sorrendje, a Bankmonitor szakértői megvizsgálták, hogy mi állhat ennek a hátterében.

A Sberbank végelszámolása

A Sberbank Magyarország Zrt.-nél végelszámolást kezdeményezett az MNB. A pénzintézet számos ügyfele számára ez komoly problémát jelent. (Az OBA 100 ezer euró összeghatárig kártalanítja a bank betéteseit.)

A Sberbank a jelzáloghitelezésben nem vett aktívan részt, lakáshitel ajánlata nem is volt. Ugyanakkor a személyi kölcsönök piacának egy meghatározó szereplője volt. Kiesése a fedezetlen hitel iránt érdeklődőkre jelentős hatással bír. (A már felvett kölcsönöket várhatóan átveszi egy másik pénzintézet, ez azonban a kölcsön kondícióit, illetve egyéb feltételeit nem fogja befolyásolni.)

Az UniCredit Bank a kedvezményeken is változtatott

Az UniCredit Banknál két fontos változás is történt februárhoz képest. A legolcsóbb kölcsönök THM értéke is emelkedett 0,58 százalékponttal. Emellett a kedvezményes konstrukció feltételein is szigorított. (Korábban elégséges volt 200 ezer Ft jóváírás a kedvezőbb kamathoz, márciustól azonban már 300 ezer Ft havi jóváírást vár el az engedményért.) Vagyis egy 250 ezer Ft havi jövedelemmel rendelkező adós – ha nem tud nagyobb összeget a számára utaltatni havonta – már nem kaphatja meg a pénzintézet akciós kamatát. Legalábbis kisebb mértékű kamatkedvezményt érhet el.

A CIB Bank is kamatot emelt

A CIB Bank személyi hitele úgy vált a legkedvezőbb ajánlattá márciusban, hogy ennél a pénzintézetnél is drágábban lehet hitelt igényelni, mint egy hónappal ezelőtt. A bank a korábbi feltételeknek megfelelő személyi hitelek kamatát 7,99 százalékról 8,90 százalékra emelte. Még ezen jelentős drágulás mellett is a CIB Banké lett a legkedvezőbb ajánlat.

Fontos, hogy a fenti drágulások a meglévő kölcsönöket nem érintik. A legtöbb személyi hitel a futamidő végéig fix kamatozás mellett érhető el, ez azt jelenti, hogy a kamat és ezáltal a törlesztőrészlet nem módosulhat a hitel lejáratáig.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés