loading
Hírdetés

Lakáscél dilemma: lakáshitel vagy személyi kölcsön?

szerző: Singer Zoltán

A lakáscélunk megvalósításához a legtöbb esetben nem elegendő a megtakarításaink összege, hanem kisebb-nagyobb hitelre is szükségünk lehet. Megvizsgáltuk, hogy például 2 millió forintos hiteligény esetén mekkora a különbség egy lakáshitel és egy személyi kölcsön visszafizetése között.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Sok esetben csak kis hitelösszegre van szükségünk a lakáscélunk megvalósításához, mindössze néhány millió forint felvételéért pedig egyáltalán nem biztos, hogy az ingatlanunkat fedezetbe szeretnénk adni. Ez a legfontosabb kérdés annak eldöntésében, hogy lakáshitelt vagy személyi kölcsönt válasszunk-e. A lakáshitel az ingatlanfedezet miatt olcsóbb megoldás. Ha nem szeretnénk ingatlanfedezetet biztosítani, akkor csak a személyi kölcsön lehet a választás.

További fontos kérdés, hogy szeretnénk-e gyorsan a pénzhez jutni, vagy esetleg ráér 1-2 hónapon belül. Ha gyors megoldást szeretnénk, akkor is a személyi kölcsön a kézenfekvőbb megoldás. A költségekben is van eltérés, például a lakáshitelnél közjegyzői díjat is kell fizetnünk, míg a személyi kölcsönnél nem találkozunk ilyen költséggel. A személyi kölcsön jellemzően a futamidő végéig fix kamatozású, míg az összehasonlítás kedvéért a lakáshitelből is célszerű végig fixet választanunk.

A következő táblázatban összehasonlítjuk végig fix kamatozás mellett a lakáshitelt a személyi kölcsön ajánlatokkal, 20 millió forintos ingatlanérték, 2 millió forint hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett. Első táblázatunkban a lakáshiteleket vettük sorra.

Az ajánlatok között szemezgetve, láthatjuk, hogy az 5 évre végig fix kamatozású lakáshitel ajánlatok már 4% közeli teljes hiteldíj mutató mellett elérhetők. A teljes visszafizetendő a futamidő alatt több, mint 200 ezer forinttal több a felvett hitelnél. Nézd meg a lakáshitel kalkulátorunk segítségével, hogy mire számíthatsz!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Az alábbi táblázatban a személyi kölcsön lehetőségeket tudjuk áttanulmányozni. A lakáshitelhez képest eltérő kondíciók jól láthatók.

Az ajánlatok között szemezgetve, láthatjuk, hogy a végig fix kamatozású személyi kölcsön ajánlatok már 8% alatti teljes hiteldíj mutató mellett elérhetők. A teljes visszafizetendő a futamidő alatt kevesebb, mint 400 ezer forinttal több a felvett hitelnél.

A fentinél kisebb jövedelem mellett is megkaphatod a fenti hiteleket. Jellemzően 91 770 forinttól elérhetőek a személyi kölcsön ajánlatok, de nézd meg kalkulátorunkat, hogy a Téged érdeklő ajánlatot is megkaphatod-e a Te jövedelmi szinted mellett!

[personal_loans_scoring]

Olvasd el a témáról szóló néhány héttel ezelőtti cikkünket is! Számos egyedi kedvezmény elérhető a Bankmonitornál, nézd meg kalkulátoraink segítségével!

 

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés