Betöltés

Személyi kölcsön lakáscélra? Mutatjuk a lehetőségeket!

szerző: Singer Zoltán
2018-08-06

Nem szeretnél olyan hitelt felvenni, hogy ingatlanodat jelzálog terhelje? Gondot okozna, ha a banki ügyintézés hetekig húzódna? Nincs elég önerőd az ingatlanvásárláshoz? A személyi kölcsön jó választás lehet számodra, mivel szabad kezet ad a felhasználhatóság szempontjából. Bemutatjuk, hogy milyen kamatokra számíthatsz, és azt, hogy mik a személyi kölcsön előnyei a lakáscélú jelzáloghitelhez képest!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Előfordulnak olyan esetek, amikor lakásvásárlásra, lakásfelújításra hitelt szeretnénk felvenni, és gyorsan szeretnénk pénzhez jutni, vagy nem szeretnénk a házunkat, lakásunkat fedezetként (jelzálog) felhasználni. Olyan is lehet, hogy az adott ingatlant egyes bankok nem finanszírozzák (pl. könnyűszerkezetes házak, vályogházak), ezért jelzálog alapú hitel szóba sem jöhet.

Ezekre az esetekre megoldást nyújthat a személyi kölcsön, amihez nem szükséges ingatlan, ráadásul sokkal hamarabb megkapjuk, mint a lakáshitelt. További előnyt jelent, hogy jellemzően évente egyszer ingyenesen előtörleszthetjük a személyi kölcsönt, és az is mellette szól, hogy a futamidő alatt általában végig fix a kamat. Kamathátránya a végig fix kamatozású szabad felhasználású jelzáloghitelhez képest pár százalékpont, de a fedezet nélküliségnek és a gyorsaságnak ára van.

Nézzük egy konkrét példán keresztül, mit jelent ez számokra vetítve! A bankok a legtöbb esetben átlag feletti jövedelem, valamint annak bankhoz utalása esetén kedvezőbb kamattal kínálják a személyi kölcsönöket. Ezért a példában 300 ezer nettó fizetést, jövedelemérkeztetést, 12 havi munkaviszony igazolását, aktív számlahasználatot vettünk alapul.

Mint láthatjuk, 3 milliós hitelösszeg és 5 éves futamidő esetén a teljes hiteldíj mutató szerint rendezve a Sberbank Fair Plusz személyi kölcsön ajánlata a legjobb, teljes visszafizetendő összeget nézve a Budapest Bank Online Prémium kölcsöne a legkedvezőbb megoldás, míg a havi törlesztő-részletet tekintve a K&H kiemelt személyi kölcsöne kerülne az élre.

7 éves futamidőnél, 7,5 millió forintos hitelösszeget vizsgálva kevesebb ajánlat közül választhatunk. Mindhárom fontos döntési szempont szerint a K&H Kiemelt személyi kölcsön lakásfelújításra és lakásvásárlásra konstrukció jön ki első helyezettnek. Amennyiben szabad felhasználás a célunk, az Erste Most Extra személyi kölcsön lehet számunkra a legkedvezőbb megoldás.

Ki tudjuk maxolni a hitelpénzt, ha 10 milliót kérünk. 10 milliós személyi kölcsön 300 ezres jövedelem mellett 8 éves futamidőre már 7,56%-os THM-mel is a miénk lehet. Mivel a legjobb ajánlat bármire felhasználható, így bármilyen költségünk fedezhető a pénzből.

Fontos megjegyeznünk, hogy a személyi kölcsönök futamideje alatt érdemes élnünk a legalább évente egyszer ingyenes előtörlesztések lehetőségével. Ha több ilyet is biztosít a bank, akkor használjuk ki, amikor van rá lehetőségünk, hiszen ezzel sok kamatot spórolhatunk meg. A hiteleinket mindig körültekintően vegyük fel, a tájékozódáshoz használjuk a bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát!

Mennyi hitelt kaphatok?

Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Lakáshitel: ha nem megy gyorsan, csináld lassan!

2018. 08. 14.

A lakásárak az utóbbi 5 évben hatalmas növekedésen mentek keresztül, aminek köszönhetően az önerőnk az ingatlanok árának egyre kisebb részét teheti ki, és ezzel párhuzamosan nagyobb összegű lakáshitelre van szükség...

A nagy lakáshitel megoldás

2018. 08. 10.

Segítséget kért tőlünk egy olvasónk. Azt kérdezte, hogy 38 millió forintos lakás megvásárlásához 20% önerő mellett hol kaphatna hitelt. Megvizsgáltuk a lehetőségeit, és sok megoldásra bukkantunk, melyek közül vannak elég...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.