Betöltés

Erste lakáshitelek: mutatjuk az aktuális kamatokat és hiteltörlesztőket 10 millió forintra

szerző: Csábráki Dávid
2020-01-20

A teljes egészében osztrák tulajdonú Erste Bank 1997 óta van jelen Magyarországon. Napjainkban 124 bankfiókkal és 400 db ATM-ből álló hálózattal állnak az ügyfeleik rendelkezésére. Az Erste bankhálózat, ügyfélszám és adózott eredmény alapján egyaránt a magyar bankszektor három legnagyobb szereplője közé tartozik. Cikkünkben megmutatjuk, hogy milyen lehetőségekkel találkozunk, ha az Erste Bank ajánlatai között böngészünk.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint az Erste Banknál egy 10 millió Ft összegű, 15 év futamidejű és változó kamatozású lakáshitelhez már 2,89%-os THM-mel (teljes hiteldíj mutató) is hozzájuthatunk, ami 68 053 Ft induló havi törlesztőt és 12 595 346 Ft teljes visszafizetendő összeget jelent. Nem szabad azonban elsődleges tényezőként tekinteni az alacsony kamatszintre, ugyanis figyelembe kell vennünk a változó kamatozásból származó kockázatokat is.  Ennek óriási jelentősége van, a kamatok emelkedésből adódóan ugyanis előfordulhat, hogy a jelenleg legkedvezőbb változó kamatperiódusú lakáshitel végül drágábbnak bizonyul egy hosszabb kamatperiódusú lakáshitelnél.

Az MNB hitelezési statisztikái szerint az igénylők jelentős hányada legalább 5 évre fixált lakáshitelt választ. Ezek közül is a 10 éves kamatperiódusú hitelek a legkedveltebbek, amelyek 10 évre nyújtanak védelmet a megnövekedett kamatterhek ellen. Ebben nagy szerepe van az adósságfék szabálynak, mely a hosszabb kamatfixálású hitelek irányába tereli az ügyfeleket. A legalább 10 éves kamatperiódusú hiteleknél jövedelmünk akár 60%-át is hiteltörlesztésre fordíthatjuk, amennyiben legalább havi nettó 500 ezer Ft jövedelemmel rendelkezünk. Ennél alacsonyabb jövedelem esetén 50%-os plafonnal találkozunk, szemben a rövidebb kamatperiódusú hitelekkel, ahol 25-35% a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) mértéke. Ebből adódóan jelentős eltéréseket tapasztalhatunk abban, hogy maximálisan mekkora összegű hitelt vehetünk fel azonos jövedelem mellett.

A hosszabb kamatfixálású lakáshiteleket nem csak az adósságfék szabály teszi vonzóvá. A lakáshitel-kamatok jelenleg történelmi mélypontjuk közelében járnak, sőt már negatív reálkamatok mellett is hitelhez juthatunk. Így most igazán érdemes egy magasabb kamatperiódusú, akár végig fix kamatozású hitel felvétele mellett döntenünk. A jelenlegi helyzetben érdemes lehet meglevő, drága hitelünket is kiváltanunk, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert.

Az Erste Banknál a legkedvezőbb 5 éves kamatperiódusú Erste HUF Piaci kamatozású lakáscélú hitel a változó kamatozású hitelajánlathoz képest csak 0,51%-kal magasabb, vagyis 3,45%-os THM szint mellet érhető el, ami havi 70 218 Ft törlesztőrészletet jelent. A havi törlesztés mértéke ugyan magasabb, viszont a hosszabb kamatfixálás nagyobb védelmet nyújt a kamatemelkedés ellen. A magyarok által legnagyobb volumenben felvett 10 éves kamatperiódusú hitel az Erste Banknál további 0,51%-os, a kamatkockázat csökkenéséből származó felárat tartalmaz. Az Erste HUF Piaci kamatozású lakáscélú hitel 10 éves fixálás mellett így 3,87%-os THM szint mellett érhető el, melyhez havi 72 673 Ft-os törlesztőrészlet párosul. A végig fix kamatozású lakáshitel ehhez képest 8 ezer forinttal magasabb törlesztőrészlet mellet igényelhető.

A Bankmonitor nem csak a legkedvezőbb ajánlat felkutatásban és a hiteligénylési folyamat lebonyolításában nyújt számodra ingyenes segítséget, hanem további kedvezményeket is biztosít. A példánkban szereplő Erste lakáshitelek esetében Bankmonitoron keresztüli igénylés esetén akár 144 ezer forinttal is lefaraghatod a teljes visszafizetendő összeget.  A kedvezmény – a kamatperiódus nagyságától függetlenül – a végtörlesztési díjából kerül levonásra, amennyiben a végtörlesztésre a futamidő 5. éve után kerül sor.

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora segítségével 13 bank ajánlatait hasonlíthatod össze, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbbet.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Mire van szükséged?

BM logo white
Milyen témakörben érdeklődsz?

Látogass el a Családi Otthonteremtési Kedvezménnyel foglalkozó oldalunkra, ahol rengeteg hasznos információt találsz. Kiszámolhatod, hogy a 2019. július 1-től érvényes szabályok szerint mennyi CSOK-ot kaphatsz. Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a CSOK-kal kapcsolatos legfrissebb információkról!
Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Bankmonitor elsősorban új pénzügyi termék igényléséhez nyújt teljes körű támogatást, és csak olyan meglévő szerződés kapcsán tud segítséget nyújtani, amelyet eredetileg is a Bankmonitor szakértői segítségével kötöttél meg!
Amennyiben nem akarsz új szerződést kötni, és tőlünk függetlenül megkötött szerződésedet, valamint egyéb pénzügyi helyzetedet érintő kérdésed merült fel, Jobb tudni rovatunkból tájékozódhatsz.
Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
A hitelbírálat során a banknál azonnali kizáró feltételt jelent, ha valaki a negatív adóslistán szerepel, így nem kaphat hitelt. Miután megtörtént a tartozás rendezése és egy év eltelik, utána válhat valaki ismét hitelképessé. A témával részletesen foglalkozó írásainkat itt találod: KHR (BAR lista) Bankmonitor TIPP: Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a legfrissebb cikkeinkről, elemzéseinkről.
Köszönjük, hogy regisztráltál hírlevelünkre
Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Szakértői cikkek
Befektetésekről érthetően
A cikksorozat támogatója logo
Szakértői cikkek
Mobilfizetési megoldások
A cikksorozat támogatója logo
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló