Erste lakáshitelek: mutatjuk az aktuális kamatokat és hiteltörlesztőket 10 millió forintra

Erste lakáshitelek: mutatjuk az aktuális kamatokat és hiteltörlesztőket 10 millió forintra
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-20 Frissítve: 2022-01-24
 

A teljes egészében osztrák tulajdonú Erste Bank 1997 óta van jelen Magyarországon. Napjainkban 124 bankfiókkal és 400 db ATM-ből álló hálózattal állnak az ügyfeleik rendelkezésére. Az Erste bankhálózat, ügyfélszám és adózott eredmény alapján egyaránt a magyar bankszektor három legnagyobb szereplője közé tartozik. Cikkünkben megmutatjuk, hogy milyen lehetőségekkel találkozunk, ha az Erste Bank ajánlatai között böngészünk.


A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint az Erste Banknál egy 10 millió Ft összegű, 15 év futamidejű és változó kamatozású lakáshitelhez már 2,89%-os THM-mel (teljes hiteldíj mutató) is hozzájuthatunk, ami 68 053 Ft induló havi törlesztőt és 12 595 346 Ft teljes visszafizetendő összeget jelent. Nem szabad azonban elsődleges tényezőként tekinteni az alacsony kamatszintre, ugyanis figyelembe kell vennünk a változó kamatozásból származó kockázatokat is.  Ennek óriási jelentősége van, a kamatok emelkedésből adódóan ugyanis előfordulhat, hogy a jelenleg legkedvezőbb változó kamatperiódusú lakáshitel végül drágábbnak bizonyul egy hosszabb kamatperiódusú lakáshitelnél.

Erste kedvező lakáshitel ajánlatok 10 millió forint hitelre, 15 éves futamidővel.

Az MNB hitelezési statisztikái szerint az igénylők jelentős hányada legalább 5 évre fixált lakáshitelt választ. Ezek közül is a 10 éves kamatperiódusú hitelek a legkedveltebbek, amelyek 10 évre nyújtanak védelmet a megnövekedett kamatterhek ellen. Ebben nagy szerepe van az adósságfék szabálynak, mely a hosszabb kamatfixálású hitelek irányába tereli az ügyfeleket. A legalább 10 éves kamatperiódusú hiteleknél jövedelmünk akár 60%-át is hiteltörlesztésre fordíthatjuk, amennyiben legalább havi nettó 500 ezer Ft jövedelemmel rendelkezünk. Ennél alacsonyabb jövedelem esetén 50%-os plafonnal találkozunk, szemben a rövidebb kamatperiódusú hitelekkel, ahol 25-35% a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) mértéke. Ebből adódóan jelentős eltéréseket tapasztalhatunk abban, hogy maximálisan mekkora összegű hitelt vehetünk fel azonos jövedelem mellett.

A hosszabb kamatfixálású lakáshiteleket nem csak az adósságfék szabály teszi vonzóvá. A lakáshitel-kamatok jelenleg történelmi mélypontjuk közelében járnak, sőt már negatív reálkamatok mellett is hitelhez juthatunk. Így most igazán érdemes egy magasabb kamatperiódusú, akár végig fix kamatozású hitel felvétele mellett döntenünk. A jelenlegi helyzetben érdemes lehet meglevő, drága hitelünket is kiváltanunk, mellyel jelentős pénzügyi előnyre tehetünk szert.

Az Erste Banknál a legkedvezőbb 5 éves kamatperiódusú Erste HUF Piaci kamatozású lakáscélú hitel a változó kamatozású hitelajánlathoz képest csak 0,51%-kal magasabb, vagyis 3,45%-os THM szint mellet érhető el, ami havi 70 218 Ft törlesztőrészletet jelent. A havi törlesztés mértéke ugyan magasabb, viszont a hosszabb kamatfixálás nagyobb védelmet nyújt a kamatemelkedés ellen. A magyarok által legnagyobb volumenben felvett 10 éves kamatperiódusú hitel az Erste Banknál további 0,51%-os, a kamatkockázat csökkenéséből származó felárat tartalmaz. Az Erste HUF Piaci kamatozású lakáscélú hitel 10 éves fixálás mellett így 3,87%-os THM szint mellett érhető el, melyhez havi 72 673 Ft-os törlesztőrészlet párosul. A végig fix kamatozású lakáshitel ehhez képest 8 ezer forinttal magasabb törlesztőrészlet mellet igényelhető.

A Bankmonitor nem csak a legkedvezőbb ajánlat felkutatásban és a hiteligénylési folyamat lebonyolításában nyújt számodra ingyenes segítséget, hanem további kedvezményeket is biztosít. A példánkban szereplő Erste lakáshitelek esetében Bankmonitoron keresztüli igénylés esetén akár 144 ezer forinttal is lefaraghatod a teljes visszafizetendő összeget.  A kedvezmény – a kamatperiódus nagyságától függetlenül – a végtörlesztési díjából kerül levonásra, amennyiben a végtörlesztésre a futamidő 5. éve után kerül sor.

A Bankmonitor lakáshitel kalkulátora segítségével 13 bank ajánlatait hasonlíthatod össze, hogy megtaláld a számodra legkedvezőbbet.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés