Betöltés

Lecsaptak az emberek a szuperolcsó kölcsönökre – És ez még csak a kezdet!

szerző: Bankmonitor
2017-02-28

Miközben egyre inkább hitellázban ég az ország, a hatások a személyi hitelek piacát sem hagyják érintetlenül. Évek óta most talált igazán magára a piac, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt 4 év során a kamatszint is lefeleződött, amivel párhuzamosan az emberek érdeklődése is megnőtt. Számos célunk megvalósításában hasznos segítség lehet a személyi hitel, ráadásul különösen jó ajánlatokat is találni már. Ha néhány feltételt teljesítünk, akkor a legolcsóbb, 8 százalékos személyi hitelért is ringbe szállhatunk.

A személyi kölcsön most a sláger az emberek körében

Aki valamilyen hitelben gondolkodik, az szerencsésnek érezheti magát, szinte minden lakossági hiteltípusnál érezhető mértékben csökkentek a kamatok az utóbbi 4 évben.

Tavaly már minden hiteltípusnál érdemi fellendülést tapasztaltunk, ami egyrészt a kedvezőbb kamatok, másrészt a lakosság körében visszatérő hitelfelvételi kedv számlájára írható. A lakáshitelek egész évben jól fogytak, ugyanakkor a változások legnagyobb nyertesei mégis a személyi kölcsönök voltak.

A személyi kölcsönök egyre népszerűbbek az emberek körében, mivel ésszerű használat mellett számos esetben kedvező megoldást nyújthatnak. A személyi kölcsön nagy előnye, hogy a felhasználás során nincs megkötve a kezünk, így gyakorlatilag bármire fordítható, továbbá fedezetet sem kell a hitel mögé raknunk.

Márpedig a mostani folyamatokat figyelve pontosan ez a két tulajdonsága teszi igazán vonzóvá az emberek körében a személyi hitelt. Legyen szó egy nagyobb értékű fogyasztási cikk vásárlásáról (hűtő, autó, tv), vagy a nyaralás lebonyolítására szolgáló összeg előteremtéséről, esetleg váratlan kiadás rendezéséről, a személyi hitelek mindre elkölthetők.

A személyi kölcsönök piaca a 2012-es mélypont után évekig nem volt képes magára találni, de a 2016-os év már vízválasztó volt. Évek óta nem látott bővülést tapasztalhattunk a személyi kölcsönök körében és ezzel az áruhiteleken kívül egyedüli olyan hitelcsoportnak bizonyult, ahol több hitelt vett fel a lakosság, mint amennyit törlesztett (56 milliárddal nőtt az állomány). Minden esély megvan arra, hogy a széria idén is folytatódik, és tovább bővül az új kihelyezések nagysága.

Nyilvánvalóan ebben közrejátszik, hogy a kamatok drámai mértékben változtak. Amíg négy évvel ezelőtt még átlagosan 28 százalékon lehetett egy személyi kölcsönt elérni, addig ma már 15 százalékos kamattal is vehetünk fel hitelt. Mindez csak egy átlagot mutat, ugyanakkor a ténylegesen elérhető kamatok igen széles tartományban mozognak, bizonyos személyi kölcsönökhöz már igazán vonzó kamat mellett hozzájuthatunk.

10%-kal drágább a legkedvezőtlenebb személyi kölcsön a legolcsóbbnál

A legtöbb banknál már 10 százalék alatti személyi kölcsön is elérhető, de már 8 százalékhoz közeli THM-mel rendelkező hitelt is felvehetünk. A tényleges kamat természetesen minden esetben egyedi, de a keresetünk és az igényelt hitelösszeg nagymértékben meghatározza.

Tiszta sor, hogy minél magasabb a jövedelmünk, annál kedvezőbb kamat mellett érjük el a személyi kölcsönöket. Ha az átlagosnál valamivel magasabb a jövedelmünk (240-280 ezer forint) és stabilan képesek vagyunk a törlesztőt is fizetni, akkor a legkedvezőbb kondíciók is elérhetővé válnak.

Jól látható, hogy az elérhető hitelek palettája széles skálán mozog a THM és induló törlesztő szempontjából. Az induló törlesztésre és a teljes visszafizetésre vetve egy pillantást az derül ki, hogy nagyon nem mindegy, melyik hitel mellett tesszük le a voksunk, ugyanis ha jól döntünk, akár 170 ezer forinttal is több pénz maradhat a zsebünkben.

Ráadásul meg az utánajárással sem kell sokat fáradni, hiszen egy online kalkulátor segítségével kényelmes módon összehasonlíthatóvá válnak az egyes bankok ajánlatai.

Ha a legjobb személyi kölcsönre vadászol, a következő kalkulátor sok energiát megspórol Neked!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Csordás Judit

  Már megint kezdődik a “néphülyítés”?!

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

2019. 02. 18.

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára...

szerződés

Nem minden költség szerepel a lakáshitelek THM-jében

2019. 01. 11.

A lakáshitel hirdetésekben mindig szerepel a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami azt hivatott megmutatni, mennyibe kerül számodra, hogy használod a bank pénzét. Tulajdonképpen arról van szó, hogy mennyivel...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.