Betöltés
loading

Lehet jobb megoldás a 0%-os THM értékű áruhitelnél!

Az ünnepek közeledtével egyre többször találkoznia a televízióban, óriásplakátokon a 0%-os THM értékű áruhitelekkel. Ez hasonlít az árkedvezménye, aki hitelből venné meg a kérdéses terméket, a olcsóbban teheti meg azt. De minden esetben megéri ezt a megoldást választani?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Először is mindenkinek el kell döntenie, hogy hitelből szeretne karácsonyi ajándékot vásárolni vagy sem. Ez nem egy szerencsés megoldás,  azonban lehet olyan eset, amikor a hitel mégis megéri ezt választanunk. Például, ha egy remek akció lenne a kiszemelt terméken, de éppen nincs még meg a pénz a vásárláshoz. Akkor pedig kifejezetten vonzó ez a lehetőség, ha 0%THM (teljes hiteldíj mutató) mellett tudnánk áruhitelt igényelni. Azonban nem minden esetben jelent akkora előnyt ez az „ingyen” hitel.

Mikor nem éri meg 0%-os THM értékű hitelt választani?

Azt mindenképpen érdemes tisztázni, hogy egy 0%-os THM értékű hitel nagyon is kedvező. Hiszen a hitel valamennyi költségét kifejező teljes hiteldíj mutató értéke 0, azaz kvázi ingyen lehet pénzt kapni a hitelintézettől.

A probléma viszont az, hogy nem mindent vásárolhatunk meg ilyen kedvező konstrukcióval. Sőt az elérhető áruk sem feltétlenül a legolcsóbbak.

Példaként kiválasztottunk néhány árut és megnéztük milyen feltételekkel vehetnénk meg azt „ingyen” hitelből. Összehasonlításképpen megnéztük azt is, hogy ugyanezen árukosarat meg tudnánk-e venni máshol olcsóbban?

A kép eléggé vegyes, számos terméket jóval olcsóbban meg tudunk venni hitel nélkül, míg mások árában nem volt jelentős eltérés. A kiválasztott árucsomagot összességében akár 145 ezer forinttal olcsóbban is meg tudnánk venni, mint ha 0%-os THM értékű hitelből finanszíroznánk azt.

Az biztos, hogy ha nincs szükségünk hitelre csak azért ne vegyünk fel egyet, mert 0% a THM értéke. Ha viszont tényleg nem áll rendelkezésünkre a pénz, akkor érdemes megnézni, hogy más finanszírozási formákkal hogyan járnánk.

Karácsonyi ajándék vásárlása személyi kölcsönből vagy hitelkeretből

A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásához mindenképpen tudni kell, hogy mekkora hitelösszegre lenne szükségünk és azt mennyi idő alatt fizetnénk vissza.

Ha 1 hónapon belül garantáltan rendeznénk a felvett összeget – decemberre volt betervezve a vásárlás, de egy remek akció miatt korábbi időpontban kerülne rá sor -, akkor ideális megoldás lehet a hitelkártya, mellyel akár 45 napig kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét. Sőt a vásárlás után még külön jóváírást is kaphatunk. Ha a 45 napos türelmi időből kicsúsznánk, akkor viszont a konstrukció kamata már igen magas lehet.

Ha kisebb összegre lenne szükségünk- pár százezer forint -, melyet néhány hónapon belül visszafizetnénk, akkor a folyószámlahitel lehet ideális. Itt ugyan a kihasznált keretösszeg folyamatosan kamatozik, de ez kedvezőbb, mint a hitelkártya kondíciói. Jó megoldás lehet ez a konstrukció, ha csupán pár hónapig lenne szükségünk a pénzre és a kihasznált keretösszeget is hónapról hónapra csökkentenénk.

Ha viszont nagyobb összegre lenne szükség, amely hosszabb idő – akár több év – alatt lenne rendezve, akkor a személyi kölcsön lenne az ideális megoldás. A fenti példában szereplő 830 ezer forintot akár 6,95%-os kamaton is meg tudjuk igényelni, melyre 4 év alatt összesen 972 ezer forintot kellene visszafizetnünk.

Ha személyi kölcsönből vásárolná meg a példában szereplő árucsomagot nagyjából ugyanolyan helyzetbe kerülnénk, mint ha ehhez „ingyenes” áruhitelt használnánk. Ugyanakkor a személyi kölcsön havi terhe jóval kisebb lenne, mint az áruhitelé. Ennek oka, hogy a példában eltérő a két konstrukció futamideje. Keresésünk során 0% THM értékű áruhitelt igen rövid futamidőre találtunk – 6, 10, 15 hónap -, ha ennek törlesztőrészletei túl magasak lennének, akkor ideális választás lehet a személyi kölcsön, mely akár 10 éves futamidővel is igényelhető.

Bankmonitor tipp: Ha vásárláshoz szükséged lenne hitelre, akkor mindenképpen érdemes lehet utánanézned az áruhiteleknek, ugyanis egy 0% THM értékű konstrukció mindig kedvező. Ugyanakkor meg kell nézni a kiválasztott termék árát is. Ha jóval olcsóbban megvásárolható máshol az áru, akkor érdemes lehet más finanszírozási módokat is számításba venned.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyire kockázatos az 5,9%-os THM értékű személyi kölcsön?

Nagy Márton, a jegybank alelnöke keddi tájékoztatójában kitért az új, kedvező THM értékű személyi kölcsönökre is, emellett kormányrendelet is pontosította a kedvezményes fogyasztási hitelek szabályait. Ez alapján a kedvező feltételek...

Blogajánló
  • alapblog Tőzsdei nagyhatalmak

    Önmagában nem sokat jelent egy tőzsde vállalatainak piaci kapitalizációja, amire talán az amúgy szóra sem érdemes szaúdi gazdaság a legjobb példa, ugyanis ott a gazdaság (kis túlzással) egy... The post Tőzsdei nagyhatalmak appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling Miért olcsóbb gazdagnak lenni? Önbiztosítás

    Megéri-e a biztosítás? Ugyan kevesen tudják, de a biztosítás tulajdonképpen egy fogadás (ezekből is indult ki). A szerencsétlen esemény bekövetkezésekor – természetesen díj ellenében – a károsult kártalanításban részesül. De vajon megéri-e biztosítást kötni? Mi az az önbiztosítás? Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne maradj le egy bejegyzésről sem. Ebben a bejegyzésben a Tovább olvasom "Miért olcsóbb gazdagnak lenni? Önbiztosítás" → The post Miért olcsóbb gazdagnak lenni? Önbiztosítás appeared first on KonyhaKontrolling.