Betöltés

Lehet jobb megoldás a 0%-os THM értékű áruhitelnél!

szerző: Argyelán József
2019-12-02

Az ünnepek közeledtével egyre többször találkoznia a televízióban, óriásplakátokon a 0%-os THM értékű áruhitelekkel. Ez hasonlít az árkedvezménye, aki hitelből venné meg a kérdéses terméket, a olcsóbban teheti meg azt. De minden esetben megéri ezt a megoldást választani?

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Először is mindenkinek el kell döntenie, hogy hitelből szeretne karácsonyi ajándékot vásárolni vagy sem. Ez nem egy szerencsés megoldás,  azonban lehet olyan eset, amikor a hitel mégis megéri ezt választanunk. Például, ha egy remek akció lenne a kiszemelt terméken, de éppen nincs még meg a pénz a vásárláshoz. Akkor pedig kifejezetten vonzó ez a lehetőség, ha 0%THM (teljes hiteldíj mutató) mellett tudnánk áruhitelt igényelni. Azonban nem minden esetben jelent akkora előnyt ez az „ingyen” hitel.

Mikor nem éri meg 0%-os THM értékű hitelt választani?

Azt mindenképpen érdemes tisztázni, hogy egy 0%-os THM értékű hitel nagyon is kedvező. Hiszen a hitel valamennyi költségét kifejező teljes hiteldíj mutató értéke 0, azaz kvázi ingyen lehet pénzt kapni a hitelintézettől.

A probléma viszont az, hogy nem mindent vásárolhatunk meg ilyen kedvező konstrukcióval. Sőt az elérhető áruk sem feltétlenül a legolcsóbbak.

Példaként kiválasztottunk néhány árut és megnéztük milyen feltételekkel vehetnénk meg azt „ingyen” hitelből. Összehasonlításképpen megnéztük azt is, hogy ugyanezen árukosarat meg tudnánk-e venni máshol olcsóbban?

A kép eléggé vegyes, számos terméket jóval olcsóbban meg tudunk venni hitel nélkül, míg mások árában nem volt jelentős eltérés. A kiválasztott árucsomagot összességében akár 145 ezer forinttal olcsóbban is meg tudnánk venni, mint ha 0%-os THM értékű hitelből finanszíroznánk azt.

Az biztos, hogy ha nincs szükségünk hitelre csak azért ne vegyünk fel egyet, mert 0% a THM értéke. Ha viszont tényleg nem áll rendelkezésünkre a pénz, akkor érdemes megnézni, hogy más finanszírozási formákkal hogyan járnánk.

Karácsonyi ajándék vásárlása személyi kölcsönből vagy hitelkeretből

A megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásához mindenképpen tudni kell, hogy mekkora hitelösszegre lenne szükségünk és azt mennyi idő alatt fizetnénk vissza.

Ha 1 hónapon belül garantáltan rendeznénk a felvett összeget – decemberre volt betervezve a vásárlás, de egy remek akció miatt korábbi időpontban kerülne rá sor -, akkor ideális megoldás lehet a hitelkártya, mellyel akár 45 napig kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét. Sőt a vásárlás után még külön jóváírást is kaphatunk. Ha a 45 napos türelmi időből kicsúsznánk, akkor viszont a konstrukció kamata már igen magas lehet.

Ha kisebb összegre lenne szükségünk- pár százezer forint -, melyet néhány hónapon belül visszafizetnénk, akkor a folyószámlahitel lehet ideális. Itt ugyan a kihasznált keretösszeg folyamatosan kamatozik, de ez kedvezőbb, mint a hitelkártya kondíciói. Jó megoldás lehet ez a konstrukció, ha csupán pár hónapig lenne szükségünk a pénzre és a kihasznált keretösszeget is hónapról hónapra csökkentenénk.

Ha viszont nagyobb összegre lenne szükség, amely hosszabb idő – akár több év – alatt lenne rendezve, akkor a személyi kölcsön lenne az ideális megoldás. A fenti példában szereplő 830 ezer forintot akár 6,95%-os kamaton is meg tudjuk igényelni, melyre 4 év alatt összesen 972 ezer forintot kellene visszafizetnünk.

Ha személyi kölcsönből vásárolná meg a példában szereplő árucsomagot nagyjából ugyanolyan helyzetbe kerülnénk, mint ha ehhez „ingyenes” áruhitelt használnánk. Ugyanakkor a személyi kölcsön havi terhe jóval kisebb lenne, mint az áruhitelé. Ennek oka, hogy a példában eltérő a két konstrukció futamideje. Keresésünk során 0% THM értékű áruhitelt igen rövid futamidőre találtunk – 6, 10, 15 hónap -, ha ennek törlesztőrészletei túl magasak lennének, akkor ideális választás lehet a személyi kölcsön, mely akár 10 éves futamidővel is igényelhető.

Bankmonitor tipp: Ha vásárláshoz szükséged lenne hitelre, akkor mindenképpen érdemes lehet utánanézned az áruhiteleknek, ugyanis egy 0% THM értékű konstrukció mindig kedvező. Ugyanakkor meg kell nézni a kiválasztott termék árát is. Ha jóval olcsóbban megvásárolható máshol az áru, akkor érdemes lehet más finanszírozási módokat is számításba venned.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

karácsonyi ajándék

Lehet jobb megoldás a 0%-os THM értékű áruhitelnél!

2019. 12. 02.

Az ünnepek közeledtével egyre többször találkoznia a televízióban, óriásplakátokon a 0%-os THM értékű áruhitelekkel. Ez hasonlít az árkedvezménye, aki hitelből venné meg a kérdéses terméket, a olcsóbban teheti meg azt....

Blogajánló

 • alapblog

  Fogy a fiatal!

  Az előző ábránkon megnéztük, hogy a tanulók száma hogyan alakul 1960 óta. Itt a teljes fiatal korosztályt nézzük meg és aggódunk tovább a nyugdíjrendszerünk miatt.... The post Fogy a fiatal! appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.