Meg akarsz gazdagodni? AZONNAL hagyd abba a lottózást!

Meg akarsz gazdagodni? AZONNAL hagyd abba a lottózást!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-17
 

Rengetegen hiszik még mindig, hogy lottózni érdemes, a meggazdagodás kulcsát látják ebben. Pláne most, hogy elkelt a világ legnagyobb nyereménye. A valóság viszont egy jottányit sem lett szebb: a lottózásban inkább elszegényedni lehet, nem meggazdagodni. Van persze néhány szerencsés, de a lottó ettől még egy nagyon rossz kockázat-hozam arányú befektetés. Aki meg akar gazdagodni, jobb, ha azzal kezdi, hogy abbahagyja.

Hangos a világsajtó, kihúzták minden idők legnagyobb lottónyereményének nyerteseit. Az 1.6 milliárd dolláros, azaz több mint 450 milliárd forintos nyereményt három felé osztják majd. Ez óriási nagy pénz. Eddig is sokan lottóztak szerte a világban, ettől pedig még többen kapnak majd kedvet hozzá.

A helyzet azonban az, hogy akik lottóznak, valójában a saját pénztárcájuk ellenségei. Nem meggazdagodni fognak a lottó által, hanem szegényebbek lesznek. Hogy miért, arra nagyon egyszerű a válasz, mégis kevesen vannak, akik elfogadják: a nyerés esélye annyira alacsony, hogy nyugodtan elfelejthetjük. A lottón leginkább az gazdagodik meg, aki üzemelteti. Magyarországon a Szerencsejáték Zrt.

Nézzünk az alábbiakban néhány adatot és példát az amerikai Powerball lottóról, amit most nyert meg néhány szerencsés. Azért amerikai példákat hozunk, mert egyrészt nagyon aktuális a friss és óriási nyeremény miatt, másrészt pedig ott igen érdekes statisztikák lelhetőek fel a lottózásról. Ettől még ne legyenek illúzióink: a magyar lottóra csaknem ugyanezek a megállapítások igazak.

  1. Mekkora az esély? Az amerikai lottón a nyerés esélye 0.0000003%. Megfordítva, 99.9999997% az esélye annak, hogy NEM nyerünk. Nagyobb esélye van a lottó megnyerésénél annak, hogy belénk csap a villám, hogy eltalál bennünket egy repülőgépről leszakadó alkatrész, vagy hogy cápatámadás áldozatai leszünk.
  2. Mennyi ideig kell játszani? Egy amerikai informatikus készített egy oldalt, ahol megadhatjuk a lottószámainkat, a gombot megnyomva pedig szimulálja, kiszámolja nekünk, hogy várhatóan mikor fogunk nyerni. Érdemes nyomkodni. E sorok írójának például már csak 4.5 millió évet kell várnia arra, hogy meglegyen a főnyeremény.
  3. Mennyit keres a szervező? Ahogy feljebb említettük, most vitték el minden idők legnagyobb nyereményét, ami 1.6 milliárd dollár volt. Tudjátok, hogy mennyi bevétele van a lottójegyek értékesítéséből a szervezőnek? Az USA-ban csak 6 államban nem fut a lottó, 44-ben igen. Ebből a 44 államból csak a 4 legnagyobb lottójátékos 25 milliárd dollár bevételt termelt. Talán most már látjátok, hogy mire megy ki a játék.

Teljesen egyértelmű, hogy a lottón játszani rossz üzlet, pénzkidobás. Mégis rengetegen játszanak, s a nagy nyeremények pláne képesek óriási tömegeket megmozgatni. Hogy miért? Valószínűleg azért, mert az emberek hajlamosak hinni a gyors és egyszerű megoldásokban. Pláne igaz ez, ha pénzről, befektetésekről van szó.

Pedig sokkal többre mennének, ha elfogadnák az igazságot: meggazdagodni spórolással lehet, nem költekezéssel. A Bankmonitor abban segít, hogy a pénzügyeidben meg tudd találni a számodra legkedvezőbb megoldást. Adunk két gyors tippet, ahol érdemes elkezdened:

  1. Mindenképp tegyél félre, spórolj! Nézd meg például, hogy mi az a befektetési alap. Itt adunk néhány tanácsot, hogy hogyan érdemes elkezdeni: 

    Az első lépés a pénzügyi biztonság felé

  2. Ha van hiteled, nézd meg időről időre, hogy érdemes-e egy másik, olcsóbb hitellel kiváltani. Akár 4-5 millió forintot is spórolhatsz, olvasd el az alábbi cikket: 

    Az elmúlt 5 évben vettél fel lakáshitelt? Akarsz 4-5 milliót spórolni?

Hirdetés
Hirdetés