Megmutattuk, hogy igazítható az életkorhoz a megtakarítás

Megmutattuk, hogy igazítható az életkorhoz a megtakarítás
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-29 Frissítve: 2021-08-06
 

Nyugdíj mérföldkövek életkor szerint, a lakástakarék felhasználhatósága több lakáscélra és az okos személyi kölcsön választással megspórolható pénz. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik.

Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod, mennyivel egészítheted ki a nyugdíjad!

Így érdemes takarékoskodni az egyes életkorokban

Életkortól függően egészen máshogy alakulhatnak a pénzügyi célok, ugyanakkor a nyugdíjra való készülődést már megéri egészen korán elkezdeni a lehetőségekhez mérten. Cikkünkben a 20-as évektől fogva tekintjük át, hogy miként érdemes a megtakarításokról gondolkodni egészen a nyugdíjba vonulásig tartó időszakig. Azt biztos, hogy kifogások akadnak mindig bőven, ugyanakkor még az 50-es éveinkben feleszmélve is milliók jöhetnek össze a nyugdíjra.

Egy lakástakarékkal akár több lakáscélt is megvalósítható?

Képzeljük el a szituációt: megvalósítanánk lakástakarékból egy felújítást, viszont a megtakarításból még maradna vissza, amit elköltenénk. Egyik érdeklődőnk éppen ennek kérdezett utána, ő a felújítás után még a lakáshitelébe is betörlesztene. Szerencsére egy lakástakarék szerződésből működhet több lakáscél, viszont a lakástakarékok jellemzően csak egy 1 ingatlanra engedik meg felhasználni azt. A részletekről a cikkünkben olvashatsz.

110 ezret is nyerhetsz, ha jól szétnézel a személyi kölcsönöknél

A jegybank alapján az átlagos személyi kölcsön THM 14%-os volt, ugyanakkor átlagkeresettel a legjobb ajánlatok már 10% alá néztek be. Ez alapján 1 millió forintot 5 éves futamidőre 10%-os THM-mel 21,5 ezer forint mellett is megkaphatunk, ugyanakkor 14%-os mellett 23,3 ezer forintért. Vagyis havi szinten közel 2 ezer forint spórolható meg, ami a tlejes futamidő alatt már 110 ezer forintot is jelent. A tanulság, hogy mindig megéri szétnézni a banki ajánlatok mellett, mert még egy bankváltással is egy nagyobb összeg megnyerhető.

Nézd meg kalkulátorunkkal, mekkora kölcsönt kaphatsz. Kollégáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés