Ne higgy az átlagnak, van olcsóbb személyi kölcsön is

Ne higgy az átlagnak, van olcsóbb személyi kölcsön is
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-04-24 Frissítve: 2021-09-01
 

Még mindig az a tévhite sok esetben, hogy drágák a személyi kölcsönök, pedig ez nincs így. Ha jobban körbenézünk, akkor nagyon jó ajánlatokat is ki lehet fogni, már átlagkeresettel is 10% alatti kamattal. A jegybanki átlagos hitelfelvevőhöz képest 5 év alatt 1 milliós kölcsönnél 110 ezer forintot nyerünk. Ez az összeg pedig elegendő ahhoz, hogy akár a számlaváltáson is elgondolkozz.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Tudni szeretnéd, hogy egy átlagos személyi kölcsönt mennyiért mértek a bankok 2018 elején? A februári jegybanki számok alapján 14%-os volt a leggyorsabban megkapható fedezet nélküli hitel kamata. Az átlag azonban sok mindent elfed, mert mindenki benne szerepel a statisztikában, aki adott hónapban frissen személyi kölcsönt vett fel és a bankok által hitelképesnek minősült.

Visszatekintve, ez a 14%-os átlagkamat is nagyon kedvezőnek tűnik, főleg annak fényében, hogy az utóbbi 10 évben akár ennek a dupláját, 28%-ot is mutathatott a személyi kölcsönök átlagos kamata. Ne feledjük, ehhez képest akár nagyobb eltérések is lehettek mindkét irányban. Sőt, nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy átlagkeresettel a legjobb ajánlatok már 10% alá néztek be.

Pontosan ennek jártunk most utána, hogy mennyit nyerhetsz azzal, ha nem a nagy átlag szerint, hanem a legjobb kondíció szerint veszed fel a személyi kölcsönt. Ehhez segítségül hívtuk a saját személyi kölcsön kalkulátorunkat, a számítási paraméterek pedig a következők voltak: 1 millió forintos hitelösszeg, 5 éves futamidő, 200 ezer forintos jövedelem, aktív számlahasználat.

Mindezek alapján egy egészen hosszú lista jött ki, aminél a két szélsőség a következő volt:

  • a legolcsóbb hitelért 9,9%-os kamatot kell fizetni, a havi törlesztő 21 538 forint,
  • a legdrágább hitelért 22,1%-os kamatot kell fizetni, a havi törlesztő 27 948 forint.

Ha elfogadjuk azt, hogy az embere tudatosan választanak a személyi kölcsönök között is, és törekednek az olcsóbb törlesztőrészletre, akkor nagyon is valószínű, hogy az átlag valahol a 10-20% között lesz valahol.

Ne legyünk túlzók, nézzük csak azt meg, hogy mi történik, ha nem az átlag alapján veszünk fel hitelt, hanem a legolcsóbb kondíciók szerint. A közel 10%-os kamat mellett a 60 hónapos futamidőre 21,5 ezer forintot fogunk kifizetni havonta, míg a 14%-os kamatú esetben 23,3 ezer forint körül. Havi szinten közel 2000 forintot spórolunk a lépéssel, a teljes futamidő alatt megközelítőleg 110 ezer forinttal fizetünk ki kevesebbet a banknak.

Azért a 100 ezer forintos különbség szemmel látható eltérés, és nagyon is megéri ezért körbenézni a piacon. Mi a fő üzenet? Az, hogy több bank ajánlatát is kérjünk be, és ne féljünk attól, ha esetleg nem a számlavezető bankunknál adják a legjobb kondíciókat.

Gondoljuk csak el, hogy ha havi szinten 1000 forintot is kell kifizetni külön a számlavezetésért, akkor is 50 ezret nyerünk. És, mivel esélyes, hogy most is havonta több száz vagy éppen ezer forintot fizetünk a számlavezetésért, még az is előfordulhat, hogy a számlaváltás még jól is jön számunkra, és a teljes 110 ezer forint megmarad nekünk.

Nézd meg kalkulátorunkkal, mekkora kölcsönt kaphatsz. Kollégáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat
Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés