Megnyugodhatnak a nyugdíjasok, már biztos a 10 ezer forint

 • 2016.12.07.
 • szerző: bankmonitor.hu

Jól jön a nyugdíjasok számára a hamarosan érkező Erzsébet utalvány, viszont sokak ijedhettek meg a napokban felröppent hírek kapcsán, miszerint adóbevallást kell készíteni és esetlegesen adózni is. A hivatalos álláspont szerint viszont nincs erről szó, csak arra ügyeljünk, mire költjük el az összeget.

A közelmúltban jelentette be a miniszterelnök, hogy a nyugdíjat és egyéb ellátást kapók az év végéig kapnak 10 ezer forint értékű Erzsébet utalványt. Ezzel még nem is lenne önmagában semmi gond, viszont felröppentek olyan hírek, miszerint elképzelhető, hogy a kedvezményezetteknek adóbevallást kellene készíteniük. Ráadásul még az utalvány után járó, nem kis (37%-os) adóterhet is ők állnák.

A huzavona végére a pontot a nemzetgazdasági minisztérium tette, ma megjelent közleményükben tudatták, hogy a nyugdíjasoknak járó Erzsébet utalvány közterheit az állam fizeti meg és az adóhatósággal való elszámolást is az állam rendezi. Röviden, sem adóbevallást nem kell készíteni, sem adókötelezettsége nincsen a nyugdíjasoknak.

Valószínűleg sokak számára nagyon jól tud jönni a nyugdíj-kiegészítés ilyen speciális formája, viszont ahogy azt korábbi cikkünkben már bemutattuk, nem érdemes erre tartósan számítani. A nyugdíj előtt állók számára például van olyan megoldás, amivel tartós nyugdíj-kiegészítést lehet elérni, ez pedig nem más, mint a nyugdíjcélú megtakarítás.

Minél korábban kezdjük el, annál kisebb erőfeszítés által érhető el a kívánt cél. Csak egy példa, ugyanakkora összeg gyűlik össze, ha 25 évig 10 ezer forintot, vagy 15 évig 21 ezer forintot teszünk félre. A megtakarított összeg megfelelő biztonságot ad számunkra, és nem kell attól tartanunk, hogy egyik évben kapunk-e plusz pénzt az állami nyugdíjon felül vagy sem.

Kíváncsi vagy, mennyit kell félretenned, hogy anyagi biztonságot teremts magadnak idős korodra? Alábbi kalkulátorunkkal könnyen kiszámolhatod!

Nyugdíj-megtakarítás kalkulátor

Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?


Add meg a születési éved a számításhoz!

Ennyi pénzed lesz nyugdíjas korodban ( )*:

Amiből havi nyugdíj-kiegészítésed: /hó **

*Konzervatív 4,5%-os hozammal számolva.
**Várható élettartamod végéig.

A pontosabb kalkuláció érdekében kérjük válaszolj a következő kérdésre:


Rendelkezel vésztartalékkal?


Bejelentett alkalmazottként (is) dolgozol?

Milyen megtakarítással rendelkeztél/rendelkezel?

Ennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész

A nyugdíjig hátralévő évek
Teljes felvehető összeg
állami támogatás és hozama
összes befizetés
befizetés hozama
teljes költség
Havi nyugdíjkiegészítés
Mennyivel nő a nyugdíjad?
 • Nyugdíjgondjaid megoldhatók, kérd tanácsadónk ingyenes tájékoztatását!
 • Nagyon sokat fog számítani a havi közel ezer forintos összeg a nyugdíjban.

Havi -ból
-od lehet.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Havi -ból
-od lehet.

E-mailben elküldjük a számítás részleteit!

7 Hozzászólás

 • nyöggedíjjas 2016-12-07 18:02:55 - Válasz

  szegény több százezret kapó nyugdíjasnak még az orbán ajándék adóját is átvállalja az állam. Egyébként meg tök mindegy mert az állam az egyik zsebéből átkerül a másikba.

 • Lengyel 2016-12-07 19:17:28 - Válasz

  Nem kéne felelősségre vonni azt, aki felzaklatta a nyugdíjasokat?

 • roccobaba 2016-12-08 07:23:33 - Válasz

  Hány csontot akartok lerágni még ebben a témában?

 • zsike 2016-12-08 10:08:11 - Válasz

  A minimálbéres és a szociális segélyen élőknek is kellene. Utóbbiak sokkal nagyobb bajban vannak mint a nyugdíjasok.

 • sanyó 2016-12-08 11:11:39 - Válasz

  Már e sok mellé beszédeket el kellene hagyni! Ha Kormány komolyan gondolta akkor minden vele járó következményeket vállalja be.Ne a mézes madzagot huzigálja

 • Lia Fehér 2016-12-08 16:29:40 - Válasz

  Nyugdíjasok figyelmébe! Szemben a mi 1,6%-os emelésünkkel – ami nem éri el az MNB által jelzett 2,3 százalékos inflációt – az MNB vezetőinek 110-275%-os béremelést indítványoz a Fidesz. Így alakul

  Matolcsy György elnök: 5 millió,
  Nagy Márton alelnök: 4,5 millió,
  Gerhardt Ferenc alelnök: 4,5 millió,
  Windisch László alelnök: 4,5 millió,
  Montetáris Tanács tagjai: 3 millió,
  Papcsák Ferenc, FB-elnök: 3,5 millió,
  FB-tagok: 3 millió fizetése.

  Matolcsy György éves bére így 60 millió forintra emelkedik. Különösen érdekes az MNB-vezetők béremelése, ha emlékeztethetek arra, hogy milyen cirkuszt rendezett Orbán a korábbi elnök Simor András 2 milliós fizetése miatt. Orbán akkor így nyikatkozott:

  “A magyar jegybankelnök fizetését a magyar emberek adják. A mi adónkból fizetjük.” Na és most?

 • Ásvány Attila 2016-12-13 20:05:55 - Válasz

  Annak az idióta , szakértelem nélküli Matolcsy-nak az éves bére — 60 MILLIÓ —forint , plusz a különjutattások–egyenlő évi 75 MILLIÓ !! Ez azt jelenti hogy – egy hónap alatt 50 embernek , aki dolgozik is- az egyévi fizetését veszi fel pofátlanul, egy évben —600 ember fizetését veszi fel ! Ennyi pénzt ad a Fidesz annak aki teljesiti a Fidesz nagyon ocsmány feltételeit és segit az ország lerablásában, az emberek megnyomoritásában !! DE–JŐN 2018 és remélem gondolkodtok a szavazásnál! Soha többet Fideszt , soha többet nyomort nem akartok !!
  egy nyugdijas

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hétvégi cikkajánló

  Aktív-passzív, Dropbox, autók és meteoritok világa is az e heti ajánlónkban. Jó szórakozást! Hogy tűnnek el a könnyű választások egyre gyorsabban? Ben Graham módszere még...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.