Betöltés

Megtudtuk, hogy konkrétan mikortól kaphatod meg a 10 + 10 millió Ft-ot!

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-04

Ömlenek az e-mailek és égnek a telefonvonalak: mindenki az új 10+10 millió Ft-os, 3 gyerekes családoknak szóló kedvezmény részleteit szeretné megtudni. Az egyik leggyakoribb kérdés: mikor igényelhetem és mikor kapom meg? Megkérdeztük a legnagyobb bankokat.

Átlagos ügyfélként érdeklődtünk a bankok ügyfélszolgálatain arról, hogy benyújthatjuk-e igényünket a 10 millió Ft CSOK-ra és 10 millió Ft kedvezményes hitelre, melyet a kormány december végén jelentett be.

A legnagyobb bankoktól a következő választ kaptuk:

Az igénylések befogadására fel kell készíteni a banki rendszereket, így várhatóan január végén, vagy február elején tudják befogadni az első igényléseket. Nem mellesleg érdemes megjegyezni, hogy még a szabályozó részéről sem került definiálásra minden olyan dokumentum, mellyel a bank az állam felé rendezni tudja a 10+10 millió Ft-ok kezelését.

A magyar bankpiacon eddig egy kisbankot találtunk, aki már ma hajlandó befogadni a 10+10 millió Ft-os igényléseket, de itt sem történik érdemben túl sok minden. Az igénylést befogadják, de a kedvezményes hitel vonatkozásában érdemi kalkulációt az ügyfelek részére nem tudnak adni.

Piacfelmérésünk eredménye: egy kis türelemre most szükség lesz a felfokozott várakozások ellenére is…

Azoknak, akiknek nagyos sűrgős, vagy nem 3 gyermekben gondolkodnak érdemes a bankok piaci lakáshiteleit áttekinteni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Olcsó bankszámla megoldás egyéni vállalkozóknak

2018. 07. 17.

Amikor egyéni vállalkozóvá válunk, fontos dolgoknak kell utánajárnunk. Sokan azt hiszik, hogy kötelező vállalkozói számlát nyitniuk, pedig ez sok esetben nincs így. Számos esetben elegendő a már meglévő lakossági számlánk...

Elemző munkatársat keresünk!

Elemzőt keresünk, aki napi szinten a pénzügyi összefüggéseket kutatja és tárja közérthető nyelven (lebontva a felesleges misztikumot a pénzügyekről) a nagyközönség elé. A munka elsődleges célja, hogy a piaci változásokat...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

  • alapblog

    FANG: az évtized sztárbefektetései

    Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.