Megtudtuk, hogy konkrétan mikortól kaphatod meg a 10 + 10 millió Ft-ot!

 • 2016.01.04.
 • szerző: bankmonitor

Ömlenek az e-mailek és égnek a telefonvonalak: mindenki az új 10+10 millió Ft-os, 3 gyerekes családoknak szóló kedvezmény részleteit szeretné megtudni. Az egyik leggyakoribb kérdés: mikor igényelhetem és mikor kapom meg? Megkérdeztük a legnagyobb bankokat.

Átlagos ügyfélként érdeklődtünk a bankok ügyfélszolgálatain arról, hogy benyújthatjuk-e igényünket a 10 millió Ft CSOK-ra és 10 millió Ft kedvezményes hitelre, melyet a kormány december végén jelentett be.

A legnagyobb bankoktól a következő választ kaptuk:

Az igénylések befogadására fel kell készíteni a banki rendszereket, így várhatóan január végén, vagy február elején tudják befogadni az első igényléseket. Nem mellesleg érdemes megjegyezni, hogy még a szabályozó részéről sem került definiálásra minden olyan dokumentum, mellyel a bank az állam felé rendezni tudja a 10+10 millió Ft-ok kezelését.

A magyar bankpiacon eddig egy kisbankot találtunk, aki már ma hajlandó befogadni a 10+10 millió Ft-os igényléseket, de itt sem történik érdemben túl sok minden. Az igénylést befogadják, de a kedvezményes hitel vonatkozásában érdemi kalkulációt az ügyfelek részére nem tudnak adni.

Piacfelmérésünk eredménye: egy kis türelemre most szükség lesz a felfokozott várakozások ellenére is…

Azoknak, akiknek nagyos sűrgős, vagy nem 3 gyermekben gondolkodnak érdemes a bankok piaci lakáshiteleit áttekinteni.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.