Betöltés
loading

Mekkora a havi törlesztője most egy 10, egy 40 és egy 60 millió forintos lakáshitelnek?

Bár a koronavírus járvány kitörése óta némileg csökkent a bankok által kihelyezett lakáshitelek összértéke, még mindig sokan vásárolnak ingatlant banki finanszírozással. Számukra fontos kérdés, hogy vajon milyen kamatokkal tehetik ezt meg, illetve mekkora jövedelemre van szükségük ahhoz, hogy megkapják a szükséges összeget.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Lakáshitelt felvenni mindig rendkívül felelősségteljes döntés, hiszen jellemzően tízmillió forint feletti hitelösszegekről beszélhetünk, a havi törlesztőket pedig évtizedekig kell majd tudni határidőre teljesíteni. A jelenlegi bizonytalan helyzetben azonban még fontosabb körültekintően eljárni, aminek fontos eleme a megfelelő lakáshitel termék kiválasztása. A lakáshitelek ára – akár csak más piaci termékek esetében – a kereslet-kínálat alakulásától függ, a szolgáltatók pedig – jelen esetben a bankok – maguk határozzák meg, hogy piaci termékeiket milyen áron kínálják. (Kivételt képeznek természetesen az állami támogatású csok-hitelek és Babaváró hitelek, amelyek maximális kamatszintjét jogszabály szabja meg.)

lakáshitelek közötti különbség

A nem támogatott lakáshitelek árai között éppen ezért jelentős különbségeket találunk, ami akkor érzékelhető leginkább, ha egymás mellé állítjuk a bankok ajánlatait. Erre a célra remek eszköz lehet a 12 hazai bank lakáskölcsöneit összehasonlító Bankmonitor lakáshitel kalkulátor, amellyel pillanatok alatt számszerűsíthető, hogy egy meghatározott értékű ingatlanra a jövedelmünk alapján milyen feltételekkel kaphatunk jelzáloghitelt. Láthatjuk majd, hogy néhány százalékos különbség több tízezer forint eltérést jelenthet a törlesztőkben, ami teljes visszafizetésben végül milliós tételre rúghat. A különbség természetesen annál komolyabb, minél magasabb a hitelösszeg, ám ahogy a táblázatunkban is látszik, nem minden esetben van ez így. Ennek az az oka, hogy a bankok különböző jövedelmi szintek esetén más-más kedvezményeket kínálnak, így a magasabb jövedelem sokszor jelentős kamatkedvezményt érhet. (Ennek elérésében egy jövedelmet igazolni tudó adóstárs bevonása például sokat segíthet.)

Ennek ellenére látható, hogy bizony nagyon sok múlik azon, valaki mennyire gondosan választ hitelt, hiszen egy 40 millió Ft-os kölcsönnél több mint 36 ezer Ft lehet a különbség a havi fizetnivalóban, ez pedig 20 év alatt csaknem 9 millió Ft-ot ér, amennyiért vidéken sok helyütt már akár házat is kapni.

Nem csak a költségek miatt érdemes azonban összehasonlítani a bankok ajánlatait, ugyanis a jelenlegi helyzetben akár az is múlhat az okos választáson, hogy egyáltalán kapunk-e kölcsönt. A bankok ugyanis nagyon különbözőképpen hitelezik például a külföldről és az ingatlan kiadásból származó jövedelmet, vagy azt, ha valaki készpénzben kapja a fizetését. Ezen kívül még számos olyan különbség adódhat, amin a hitelbírálat sikere múlhat, ezért érdemes olyan hitelszakértő segítségét kérni, aki jól ismeri az aktuális banki kondíciókat és gyakorlatokat. Az “aktuális” itt azért nagyon fontos, mert a bankok üzletpolitikája folyamatosan változik, így előfordulhat, hogy egy bank például februárban még a legkedvezőbb ajánlatot adta számunkra, ám most kifejezetten drágának számít a piacon.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

10 nyitott kérdés a kamatmentes MNB lakáshitellel kapcsolatban

A múlt hét elején a jegybank felvetette egy kamatmentes lakáshitel lehetőségét. Jó pár feltételt már megismerhettünk a tervezett konstrukcióval kapcsolatban, ugyanakkor számos részletről még nincs információnk. A Bankmonitor szakértői összeszedtek...

Blogajánló
  • alapblog Továbbra is fényes maradhat az arany?

    The post Továbbra is fényes maradhat az arany? appeared first on alapblog.

  • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

    Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.