Betöltés

Mekkora hitelt vehet fel az átlagember 2015-től?

szerző: Bankmonitor.hu
2014-08-29

Jövő év elejétől megváltozik hazánkban a hitelnyújtás szabályozása. 2015-től az igazolt jövedelmünk határozza meg, hogy mekkora hitelhez juthatunk. Miként érinti ez a hitelfelvevőket és mennyiben lesz más januártól a bankok gyakorlata? Mennyi hitelt kaphatunk átlagos jövedelemmel? Milyen esetben korlátozza az átlagember hitelfelvételét az új szabályozás? Milyen jövedelem lesz elfogadható a bankok számára?

A 2015. január elsejétől életbe lépő szabályozást minden új hitel esetében kötelező lesz alkalmazni. A szabályozás két részből tevődik össze:

 • a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) az ügyfelek igazolható, legális nettó jövedelmének arányában határozza meg a vállalható összes törlesztőrészletet, 
 • a hitelfedezeti mutató (HFM) pedig a hitelhez nyújtott fedezet (jelzáloghiteleknél az ingatlanfedezet) értékének arányában határozza meg a maximálisan felvehető hitel összegét.

400 000 Ft alatti jövedelem esetén a maximális összes törlesztés forint hiteleknél a jövedelem 50, euró hiteleknél 25, egyéb devizanemű hiteleknél 10 százaléka lehet. 400 000 Ft feletti jövedelem esetén a fenti sorrendben 60, 30, illetve 15 százalékos korlátok kerültek meghatározásra.

A jövedelmeket és a maximálisan vállalható törlesztést eddig is vizsgálták a bankok belső szabályzatuk alapján. Januártól egy egységes maximális korlátot kell majd betartani, amelytől a bankok természetesen szigorúbb feltételeket is szabhatnak.

Kevesebb hitelt vehetünk fel januártól?

Attól függ… Az újonnan felvett forint hitelek esetében megengedőbb a szabályozás, míg euró, vagy egyéb devizanemű hitel estében már kevésbé terhelhető törlesztéssel az ügyfél jövedelme. A felvehető hitel számításánál minden hiteltörlesztést figyelembe kell venni, és ha meglévő deviza alapú hitelünk van, várhatóan a szigorúbb korlátoknak kell majd megfelelni.

Főként azoknak a hitelfelvételi lehetőségét fogja majd vissza a szabályozás, akik már rendelkeznek euró, svájci frank, vagy egyéb devizanemű hitellel, vagy ilyet terveznek felvenni.

Egy átlagos jövedelemmel rendelkező kétkeresős háztartás, amelyik összesen 300 000 Ft jövedelemmel rendelkezik, és nincs semmilyen hiteltörlesztése,
10 éves futamidő esetén 13,5 millió Ft, 15 éves futamidő esetén 18 millió Ft, 20 éves futamidő esetén pedig 21 millió Ft hitelt vehet fel.

nincshitel20140828.jpg

Ha viszont a fenti háztartás már rendelkezik egy havi 50 000 Ft-os euró alapú hiteltörlesztéssel,
10 évre 2,2 millió Ft, 15 évre 3 millió Ft, 20 évre pedig 3,5 millió Ft új kölcsönt kaphat a szigorúbb korlátok szerint.

vaneurohitel20140828.jpg

Ha a példa szerinti meglévő hiteltörlesztésük svájci frank alapú, vagy egyéb devizában fennálló tartozásból ered, és a szigorúbb szabályoknak kell megfelelni, akkor új hitel felvételére nincs lehetőség.

A
hitelfedezet terheltségét illetően eddig is volt egységes szabályozás, amely a jegybank által előirányzott új szabályoknak köszönhetően valamelyest módosulni fog. A forint alapú hiteleket illetően nem történik változás,
ingatlanfedezetű hitelek esetében a fedezet értékének maximum 80%-a, gépjármű hitelek esetében pedig maximum 75%-a a felvehető hitelösszeg. A deviza hitelekre vonatkozóan azonban a szabályozás következtében ingatlanfedezetű hitelek esetében 10%-kal, gépjármű hitelek esetében 15%-kal csökkennek a jelenleg érvényben lévő terhelési korlátok.

Miben hoz még változást az új szabályozás?

Alapvetően eddig is az igazolható bevételek jelentették a bankok által elfogadható jövedelmeket, mint például a
munkaviszonyból származó munkabér, nyugdíj, vállalkozásból vagy ingatlan bérbeadásából származó jövedelem. Egy-egy ilyen jövedelemtípus igazolását követően további, úgynevezett kiegészítő jövedelmek is figyelembe vehetők jelenleg, és ez a jövőben sem változik majd. Például
gyes, gyed, családi pótlék, gyermektartás, vagy cafeteria. Az elfogadást illetően valamelyest adódnak eltérések bank és bank között, például csak bizonyos százalékával kalkulálnak egyik és másik esetén, vagy az egyik pénzintézet elfogadja, a másik viszont nem.

Eltűnik azonban majd a banki gyakorlatból, hogy egyéb típusú, nem igazolható bevétellel, vagy megtakarítással kalkuláljanak a terhelhetőségnél. Erre jelenleg abban az esetben van lehetőség, ha előbb a fentieknek megfelelő, igazolható és bank által elsődlegesen elfogadható jövedelmet produkál a háztartás, de a kért hitelösszeghez még egy kicsi hiányzik. Ekkor megoldást jelenthet egy
felhalmozott lakástakarék megtakarítás, bankbetét, ingatlan tulajdon, bankszámlaforgalom, de még az önerő is feltornászhatja a kapható hitelösszeget egy ingatlan vásárlásakor.

Ezen kívül a jövedelem igazolásának módja is szigorodhat, és minden esetben szükséges lesz a megfelelő dokumentációval alátámasztani a felmutatott bevételeket. Ahogyan eddig is, jövőre is figyelemmel kell lenni egy-egy jövedelem elfogadásának feltételeire:

 • munkaviszony esetén legalább három hónap szükséges a jelenlegi munkahelyen,
 • ha határozott idejű a munkaviszony, vizsgálják, hogy meddig szól a szerződésünk, és került-e már meghosszabbításra,
 • készpénzes bérfizetés esetén NAV jövedelemigazolással kell alátámasztani a bevételt,
 • vállalkozásból igazolt jövedelem esetén legalább egy teljes lezárt pénzügyi évvel rendelkezzünk, ne legyen NAV tartozásunk,
 • nyugdíjak esetében a végleges járandóság fogadható el, 
 • ingatlan bérbeadásából származó jövedelmet NAV igazolással, adóbevallással vagy bankszámlakivonattal kell alátámasztani, esetenként további megkötésekkel fogadják csak el jövedelemként. 

Ha hitelfelvétel előtt állsz és szeretnéd megtudni, mennyi hitelt kaphatsz, töltsd ki az alábbi adatlapot és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor


Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Címkék:

28 Hozzászólás

 1. mhnoemi

  Tisztelt szerkesztő! Én csak egy dolgot nem értek… Ha adósságot szeretnék rendezni, aminek eredményeképpen a keresetek kevesebb, mint 50%-a lenne terhelve, akkor azt miért nem kaphatjuk meg. Miért eleve negatív az elbírálás már a banki ügyintéző részéről, már el sem indítja a folyamatot. Mindenhol ezt hallani: “váltsa ki hitelét egyetlen kedvezőbb havi törlesztőrészletű hitelre.” Besétálok a bankba, hogy na, akkor ezt szeretném, mert az életünk kezd kilátástalanná válni és amikor bediktálok mindent, kinyomtatja a KHR-t és közli, hogy jaaa, egyébkánt nem jár. De mondom: értse már meg! Jóval kevesebb lehetne a havi összeg, sőt kevesebb, mint 50% lenne terhelve. akkor sem. Ez megint a nesze semmi, fogd meg jól? Mit lehet tenni? Egyáltalán a bankok ezt jól értelmezik? Miért adják össze a meglévő hiteltörlesztéseket, amikor épp azokat készülök kiváltani? Hiszen akkor azok eltűnnek. Nem is látom majd a nyújtott hitelt, hiszen ő azonnal beforgatja a kiváltásba. Ezt komolyan így kell kezelni? Van egyáltalán az ingatlanfedezetes hitelt kivéve, bármilyen lehetőségünk? Tényleg elfogyott a lehetőség? Kérem válaszoljanak. Köszönettel, Noémi (email: horvathnster@gmail.com)

 2. bankmonitor.hu

  mhnoemi@ A leírtak alapján a meglévő hiteleik törlesztésével késedelembe estek és aktív státusszal felkerültek a KHR-be. Sajnos a jelenlegi szabályozások értelmében, aki aktív KHR-es sem új hitelt nem vehet fel, sem a meglévőket nem tudja kiváltani. Azt,hogy ez helyes eljárás-e a bankok részéről, nem tisztünk megítélni.

 3. mhnoemi

  Köszönöm a válaszát, de sem a KHR-ben nem vagyunk, sem pedig elmaradásunk nincs. Ezt minden bankban ellenőrizték. Erre lehetőségünk sincs, hiszen a bank automatikusan levonja a törlesztéseket, a többit pedig kínosan odafigyelek, hogy fizetve legyen. A hangsúly a hitelkártyánkon van, amit tegnap közölt végre az egyik bank részéről egy értelmes ügyintéző. Hitelkeret csökkentésre van szükség, amit meg is tehetek, úgyhogy ez lesz az első dolgom, amit elintézek.
  Ez a másik dolog, ami zavar. Ha bemegyek egy bankba jól lehet utánanézek az esetleges lehetőségnek, de az hogy egy ügyintéző megmondja, hogy konkrétan még mit lehet tenni, mire figyeljek, az ki van zárva. Csak azt hajtja: nem tudok segíteni. Akkor ebben a bizonyos bankban miért tudták megmondani, hogy mit tegyek? Tényleg bankárnak kell lennem, hogy a szájába adjam a megoldást? Akkor én ülnék ott és nem ő. Tényleg a bankfiók vezetőjét kell megkeresnem? Ugyanis ezt ő árulta el. Egyetlen “sima” ügyintéző sem tudta, vagy nem akarta tudni a megoldást. Ezek szakképzett emberek? Nem hiszem, hogy ezt kell válaszolniuk. Vagy ki van adva, hogy hány ügyféllel foglalkozzanak egy nap alatt és hozni kell a statisztikát? De biztos számít a sikeres ügyintézés aránya is. Mindegy is. Valamerre már elindulhatok.
  Mégegyszer köszönöm a választ.
  Köszönöm

 4. Gömöri László

  Tisztelt Szerkesztő!

  Új motorkerékpár vásárlásnál mire számíthatok ebben az esetben:
  Már van egy lakáshitelem aminek a havi törlesztője: 79.000Ft, egy áruhitelem ami 16.600Ft ( 5ónap múlva lejár). 3-an vagyunk, egy 2 éves kisfiú, és a feleségem aki gyes-en van. A havi nettó átlagos fizetésem (elmúlt 3 hónap átlaga): 430.000 Ft. A motorkerékpár ára 2 048 000Ft amibe belefizetek 410 000Ft önerőt.
  Milyen havi maximális törlesztést választhatok majd zártvégű pénzügyi lízing esetén?

  Köszönettel

  1. bankmonitor.hu

   Kedves László! Főszabály szerint a rövid kamatperiódusú hitelek esetében a nettó jövedelem 60%-át (400 ezer/hó feletti jövedelem esetén) nem haladhatja meg az összes törlesztője. Bele kell számítani a meglévő és a most felvenni kívánt hitel törlesztőjét is.

 5. Viktor

  Tiszteletem.
  Nekem is van egy különleges kérdésem, ami valójában a saját hitelajánlatom.
  Egy 4milliós autót akarok venni. Van 750e forintom matracbetétben. Ez másfél hónap mulva lejár. Van még kp itthon kb 350e. Van 2millió forintom àllampapírban, amit kb 2 hónapja raktam be 1 évre. Vagyis 10 hónap mulva kivehetem. Addig nem akarom megbójgatni. Én 4 órában dolgozom 41e forintot keresek. Már 5 éve dolgozom a jelenlegi helyemen. Ezen felül ápolàsi díjat kapok havi 65e forintot. A szüleimnèl lakok, ök nyugdíjasok. Kb 200e az össz nyugdíjuk. A testvérem is velünk lakik, 80e körül keres. Kb 40-45e a rezsi + amit èlelemre költünk.
  Szóval a 4 milliós kocsira 3 millió hitelt szeretnèk felvenni. Ha lejár 10 hónap mulva a betétem akkor 2milliót vissza is tudnék fizetni. Vagyis 10hónap után márcsak 1 milliós hitelem lenne, minusz amit addig már tötlesztettem. Az hogy 40et keresek ami valójában ugye 105 a segèllyel együtt, meg ugye a családtagok is besegítenének. Számomra így az 50e havi törlesztő sem lenne lehetetlen ajánlat. A kérdésem tehàt, kaphatok-e hitelt?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Viktor! A jövedelemnek (munkabérből) el kell érnie legalább a 8 órás minimálbér összegét. A leírtak alapján hitelt sajnos nem kaphat.

 6. Viktor

  És az a 65e forintos rendszeres támogatás amit kapok azt miért nem lehet beleszámolni? Ennek töredékét se költöm el. Szinte összetudom sporolni a hiányzó pénzt 1, másfél éven belül. Meg ugye ott lenne biztosítéknak az autó is.
  Most várnom kéne hogy összejöjjön a kkészpén, vagy adjam fel az ápolási díjat és dolgozzak 8 órában. Fizessek külön ápolót ami mellett már nembiztos hogy havi 50et félre tudnék rakni, vagy várjam meg míg az ápolt személy esetleg meghal hogy tudjak 8órában dolgozni? Sajnálom hogy mindenhez csak a fizetést veszik alapul.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Viktor! Azért nem lehet vele számolni, mert ez a bankok számára nem elfogadható. Azt,hogy milyen típusú jövedelmeket fogadnak el, a bankok maguk határozzák meg.

 7. Róbert

  A Noéminek teljesen igaza van a hitelkiváltással kapcsolatban!!!

 8. Gábor

  Tisztelt Szerkesztő!
  Az lenne a kérdésem, hogy havi 225000Ft fizetéssel + 16000ft cafetériával kapok-e 10millio ft lakáshitelt 15 évre(fix 15 év, 80ezer/hó),ha a feleségem nem dolgozik és van egy gyermekünk?
  Köszönöm a válaszát.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Gábor! A leírtak alapján hitelképes a kért összegre. Oldalunkon adja le érdeklődését és kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy átbeszéljék a lehetőségeket.

 9. Gábor

  Ezzel a konstrukcióval is?(cib bank)

 10. Bence Seres

  Kedves bankmonitor:)
  ház vételár 6.3 mill ,
  CSOKot igénylünk 2 gyermekre ami 1.430.000
  Önerő: 600.000
  4.270.000 .- hitelre lenne szügségünk !!!!
  igazolható jövedelmünk 83.000.- 81.000.-
  CSp 41.000
  gyerek t : 20.000
  hitelünk nincs, teljesen tiszták vagyunk 🙂 !
  van esélyem hitelt kapjak valamilyen bankbál is ?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Bence! A leírtak alapján hitelképesek. Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot és át tudják beszélni a részleteket.

 11. Imre

  Tisztelt Szerkesztő!
  Elváltam és lakást szeretnék vásárolni. Van 4 millió Ft önerőm, 280 000 Ft havi nettó jövedelmem és egy gépjármű-hitelem, amelynek törlesztőrészlete havi 26 000 Ft. Gyrmektartást nem fizetek, mivel váltva gondozzuk a fiamat, folyószámla-hitelkeretem sincs. 7 éve dolgozom a munkahelyemen. A megvásárolandó lakás Mosonmagyaróváron található és 12 millió Ft a vételára. Mekkora esélyem van arra, hogy megkapjam a hitelt? Válaszát köszönöm.

 12. Csizmadiáné Füstös Zsuzsi

  Tisztelt szerkesztő.
  Szeretném kérdezni ,hogy
  lakás vásárlásra kaphatunk úgy hitelt,hogy az én netto keresetem
  165ezer ft.8órában a férjem 4 órába van bejelentve de nem fix a bére mert taxis.Minimum 100 ezer ft-ot keres,és lakás elötakarékosságot is fizetünk két éve.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Zsuzsi! A leírtak alapján hitelképesek, a kérdés csak az, hogy mekkora hitelt szeretnének.

 13. Tímea

  Tisztelt Szerkesztő!

  Érdeklődni szeretnék, hogy minimálbérrel felvehető-e 1 millió Ft hitelösszeg kb 10 évre. Önerő sajnos csak 300 ezer Ft. Használt házra szeretném költeni, ami 1,2 millió forintba kerül. Több éves munkaviszony megvan. Esetleg mit lehet tudni az adóstársról? A férjem leszázalékolt rokkant nyugdíjasként bevonható?

 14. Krisztián

  Tisztelt szerkesztő!

  Érdeklődnék,hogy kaphatnék lakásvásárlásra 4-5 millió ft hitelt,20 évre?

  Van 1000000 ft önerőm,havi nettó 165 ezer ft-ot keresek 8 órában.

  Több éves munkaviszonyom van.
  25 éves egyedülálló fiatalember vagyok.Fenn álló tartozásom nincs.

 15. Eszter

  Tisztelt Szerkesztő!
  Érdeklődni szeretnék hogy van -e esély 1millió ft-os személyi kölcsön felvételére 110000 ft-os nettó fizetéssel-amin van egy 16000ft,os autótörlesztés ami augusztusban lejár valamint egy havi 6000ft.-os áruhitel hitelkártyán.Valamint az érdekelne még hogy esetleges adóstársként kizáró ok-e a határozott idejű szerződés?Már 3,5 éve dplgozom az adott munkahelyen ,de csak havi szerződésben vagyok ,mert nálunk 5 év munkaviszony után adják meg a határozatlan idejű szerződést .

 16. Páll László

  Üdvözlöm! Lakáshitelt szeretnénk felvenni. Nettó jövedelmem 260.000.- páromé 185.000.- Van 3 millió ft személyi kölcsönöm.(egyéb tartozásunk hitelünk nincs) Az lenne az önerő. Van mindkettőnknek lakáskaszza megtakarítása, de az még 1 év mulva jár le. Van egy ingatlanom ami eladás alatt van, ezért azt nem tudom jelzálogként bevonni csak a vásárolni kivántat. Kaphatunk-e így 7-8 millió ft lakáshitelt 20 évre?

 17. David

  Jo napot . Tegyuk fel , hogy adott evben van legalabb 6 honapos munkaviszonyom , de keszpenzben kapom a fizetesem . Mi koze ennek a tavalyi jovedelemigazolasnak ? Attol mert pl tavaly nem dolgoztam attol a mostani felteleknek megfelelek , azaz van munkaviszonyom .

 18. Renáta

  Üdvözlöm!
  Eddigi átlag keresetem netto 170.000 volt de emelést kaptam és 230.000 nettó lett.. van egy áruhitelem ami havi 17.000 és egy személyi kölcsön ami 25.000 /hó.. amit idén áprilisban igényeltem.. renszeresen fizetek nem vagyok BARos.. úgy alakúlt hogy 800.000 forintra lenne szükségem, van ennek esélye hogy megkaphatom? Esetleg nagyobb öszegre amiből az előzöket ki tisztáznám… (OTP)

 19. Varga Andrea

  Tisztelt szerkesztő!
  Én abban szeretném a tanácsát kérni hogy havi nettó 94 ezer ftos
  keresettel milyen hitelt tudnék fölvenni hogy egy 2-3 milliós külterületi nyaralót
  vehessek? Van némi megtakarításom és nem vagyok BARlistás! Válaszát előre
  is köszönöm!

 20. Fecó

  Üdvözlöm!

  Van egy biztosítással kombinált hitelünk ami 2023-ban járna le, de 2018-ban belefordul a hitelbe az eddig összegyűjtött összeg. A fennmaradó hitel kb. 3.000.000Ft lenne de ezt is szeretném egyben kifizetni és egy másik hitellel kiváltani, hogy ne svájci frankba kelljen fizetnem a biztosítást továbbra is.
  Viszont nekem és a feleségemnek is van egy 300.000Ft-os hitelkeretünk kihasználva a számlánkon. A fizetésünk 170+115e. Ft. Milyen rövidtávú lehetőség van erre? Jelenleg 86e Ft a havi törlesztőn átlagban tehát ennyit tudunk vállalni továbbra is. Válaszát köszönöm.

 21. Bea

  Kedves Bank!
  Tartozásunk van, nagyon fiatalon beleugrottunk nem egy hitelbe. És a rengeteg törlesztőt ami nagyon magas lett nem bírtuk. Albérlet mellett.
  Khr listára kerültünk ez által. Az lenne a kérdésem hogy ezt ki tudnánk úgy váltani hogy egy lakást is tudjunk venni?!
  Lett egy kislányunk. A havi igazolható bevétel 320000 körül van. Örülnénk ha lenne valami megoldás.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Bea,

   A KHR tartozás sajnos kizáró feltétel a hitelfelvétel során. Csak a tartozás rendezését követő 1 év után válhat ismét hitelképessé.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Egészséges paranoia

  A Walmart főnökének mobilháttérképe az elmúlt évtizedek legnagyobb kiskereskedő cégeinek listájával. Egészséges paranoia, mert a cégek-jönnek mennek a versenyben, aki pár évtizede a topon volt,...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.