Meleged van? Itt a pénzügyi megoldás!

 • 2013.08.07.
 • szerző: bankmonitor

Fülledt nyári napokon sokan gondolkodnak el, hogy milyen is lehetne az élet klímával például. Kár lenne azt hinni, hogy a megtakarítási termékeknek semmi köze a témához. A lakástakarék megtakarítással összegyűjtött pénzből, sőt akár a legrövidebb változat állami támogatásából is vehetünk egy klímát. Mivel a klíma lakással kapcsolatos kiadás ezért bőségesen belefér a lakáscélú kiadások körébe, sőt ide tartozik a napkollektor a napelem vagy akár az ajtók és ablakok cseréje is. Szükségtelen hangsúlyozni, hogy mennyire hasznosak tudnak ezek lenni, ha kinn süt a nap és közel 40 °C van árnyékban.

A lakástakarék egy havi rendszeres befizetésre alapozott megtakarítás. Ha a legrövidebb futamidőt nézzük és a maximális befizetést, akkor 4 éven keresztül fizetünk be havi 20.000 forintot. Erre a megtakarítást kezelő intézménytől kamatot, az államtól pedig támogatást kapunk. Nem is keveset.


A négy éves időszak alatt 960.000 forintot fizetünk be. A banktól kapott kamatból 80.000, míg az állami támogatásként kapott összegből közel 300.000 forintot várhatunk, így a teljes összeg 1,3 millió forintig mehet el. Ez összességében több mint háromszor akkora kamat, mint amennyit a bankbetéteken érhetünk el.


Lássuk mi a helyzet a forró időjárással


A lakástakarékpénztári megtakarításra azért jár az állami támogatás, hogy lakáscélra fordítsuk a megtakarított összeget. A legtöbben ezt úgy értelmezik, hogy tehát lehet belőle lakást venni és házat építeni. Pedig a céllehetőségek köre ennél jóval bővebb. Így lehet az, hogy a megtakarításból akár klímát, ajtókat, ablakokat, szigetelést vagy napkollektort is vásárolhatunk.


Már most érdemes elkezdeni


Bár a klíma kifejezetten a meleg napokon jut eszünkbe, ez általában minden nyáron megtörténik. Mivel valószínűleg 4 év múlva is meleg lesz a nyár, ezért közel se korai, hogy most tegyünk félre az alkalomra. Ha összeadjuk a kiadásokat, amiket évente lakásunkra vagy házunkra fordítunk, akkor pedig bőven kijön egy vastag számla – ezt akár egy lakástakarék megtakarítással is kifizethetjük ha lejárt a futamidő.


A bankmonitor kalkulátorával könnyen és gyorsan kiválaszthatod a számodra legalkalmasabb lakástakarékot:


Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.