Betöltés

Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?

szerző: Singer Zoltán
2018-10-04

A mobilalkalmazások a banki ügyfelek körében is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. A fiataloknál a bankválasztásnál már sokszor döntő tényező a mobilapp minősége. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen bankot választanod, összegyűjtöttük a felhasználók értékítéletét: íme, a legjobb és legkevésbé jó banki applikációk listája!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Ha sorba rendezzük a versenyzőket, akkor láthatjuk, hogy már mindegyik nagy szereplőnek van okostelefonra tervezett mobilappja. Ez meglehetősen racionális döntés a bankok részéről, főleg annak tükrében, ha a manapság divatos trendeket vesszük figyelembe. Arról nem is beszélve, hogy a kevés bankfiókkal rendelkező bankok, mint amilyen például a MagNet Bank és a Gránit Bank is, jobbára az online felületek meglétével tudják magukhoz csalogatni és megtartani az ügyfeleiket.

A Google Playről (Android) és az AppStoreról (Apple, iOS) letöltött számadatokat az alábbi táblázatban találhatod:

Az OTP Bank legpopulárisabb appjának letisztult a felülete, a használata kényelmes, és a folyószámlás funkciók nagy része megtalálható benne. Az OTP SmartBankot egyértelműen a kategória győztesének tekinthetjük. A CIB Bank appja a kategória 2. helyéért versenyzett, melyet a Budapest Bankkal szoros versenyben végül sikerült megszereznie. Az UniCredit alkalmazásán nemrég sokat fejlesztettek, és ez meg is látszik a végeredményen: befutott a kategória 4. helyére.

A K&H Bank és a Raiffeisen Bank appja körülbelül átlagosnak mondható, míg a SberBank, a MagNet Bank és a Gránit Bank alkalmazásai átlag alatti értékeléseket kaptak. Ez annak ellenére van így, hogy utóbbi kettőnek nagy szüksége lenne arra, hogy a felhasználók elégedettek legyenek az online felületükkel. A Takarék és az Erste Bank appjaira adott felhasználói reakciók pedig azt mutatják, hogy ennek a 2 banknak bőven van mit behoznia a versenytársakhoz képest.

Azt azért jegyezzük meg, hogy a felhasználók értékelései erősen szubjektívek, nem feltétlenül tükrözik pontosan az appok képességeit.

A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával számítsd ki, hogy a számodra szimpatikus bankszámlának mennyi lenne a számlavezetési költsége! Keresd a nulla forintos bankszámlákat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Tények, amiket talán nem tudtál a bankkártyákról!

2018. 11. 14.

Kényelmes fizetési mód a bankkártya. Azonban vannak veszélyei is! Konkrét eshetőségeket mutatunk be, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járhat a kártyás vásárlás. A bankkártyás vásárlást arra találták ki, hogy készpénz...

Közös tulajdonú bankszámlát keresel? Van rá megoldás!

2018. 10. 30.

Számlanyitáskor sok ügyfélben felmerül a kérdés: vajon nyithatok-e párommal közös bankszámlát? Erre a kérdésre a legtöbb banknál nemleges választ adnak, ugyanis ekkor az adott számlának kettő tulajdonosa lenne, melyet a...

Blogajánló

  • alapblog

    Brexit mesterterv

    Az tuti, hogy 2020 végéig nem történik semmi, aztán meglátjuk. Átmeneti állapot lesz, mintha a britek az EU-tagjai lennének, fizetik a tagdíjat is, de már...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.