Betöltés

Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?

szerző: Singer Zoltán
2018-10-04

A mobilalkalmazások a banki ügyfelek körében is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. A fiataloknál a bankválasztásnál már sokszor döntő tényező a mobilapp minősége. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen bankot választanod, összegyűjtöttük a felhasználók értékítéletét: íme, a legjobb és legkevésbé jó banki applikációk listája!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Ha sorba rendezzük a versenyzőket, akkor láthatjuk, hogy már mindegyik nagy szereplőnek van okostelefonra tervezett mobilappja. Ez meglehetősen racionális döntés a bankok részéről, főleg annak tükrében, ha a manapság divatos trendeket vesszük figyelembe. Arról nem is beszélve, hogy a kevés bankfiókkal rendelkező bankok, mint amilyen például a MagNet Bank és a Gránit Bank is, jobbára az online felületek meglétével tudják magukhoz csalogatni és megtartani az ügyfeleiket.

A Google Playről (Android) és az AppStoreról (Apple, iOS) letöltött számadatokat az alábbi táblázatban találhatod:

Az OTP Bank legpopulárisabb appjának letisztult a felülete, a használata kényelmes, és a folyószámlás funkciók nagy része megtalálható benne. Az OTP SmartBankot egyértelműen a kategória győztesének tekinthetjük. A CIB Bank appja a kategória 2. helyéért versenyzett, melyet a Budapest Bankkal szoros versenyben végül sikerült megszereznie. Az UniCredit alkalmazásán nemrég sokat fejlesztettek, és ez meg is látszik a végeredményen: befutott a kategória 4. helyére.

A K&H Bank és a Raiffeisen Bank appja körülbelül átlagosnak mondható, míg a SberBank, a MagNet Bank és a Gránit Bank alkalmazásai átlag alatti értékeléseket kaptak. Ez annak ellenére van így, hogy utóbbi kettőnek nagy szüksége lenne arra, hogy a felhasználók elégedettek legyenek az online felületükkel. A Takarék és az Erste Bank appjaira adott felhasználói reakciók pedig azt mutatják, hogy ennek a 2 banknak bőven van mit behoznia a versenytársakhoz képest.

Azt azért jegyezzük meg, hogy a felhasználók értékelései erősen szubjektívek, nem feltétlenül tükrözik pontosan az appok képességeit.

A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával számítsd ki, hogy a számodra szimpatikus bankszámlának mennyi lenne a számlavezetési költsége! Keresd a nulla forintos bankszámlákat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Hogyan használd a hitelkártyádat?

2019. 02. 19.

A fejlett Nyugaton, mind Amerikában, mind Nyugat-Európában elterjedt a hitelkártyák használata. Vajon valaha idehaza is utolérjük őket ebben? Mégis mire lehet jó, ha lesz hitelkártyád? Kinek lehet érdemes használnia? Mik...

Céges megbeszélés laptoppal

Mitől ingyenes egy bankszámla?

2019. 02. 15.

A bankszámlák Magyarországon számos költségelemet tartalmazhatnak. Néha nem is olyan könnyű eligazodni az információk tengerében, ezért most bemutatjuk, milyen költségeket spórolhatsz meg, ha egy ingyenes folyószámla mellett teszed le a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.