Betöltés

Melyik a legjobb hazai mobilbanki alkalmazás? OTP, CIB, esetleg valami más?

szerző: Singer Zoltán
2018-10-04

A mobilalkalmazások a banki ügyfelek körében is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak. A fiataloknál a bankválasztásnál már sokszor döntő tényező a mobilapp minősége. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen bankot választanod, összegyűjtöttük a felhasználók értékítéletét: íme, a legjobb és legkevésbé jó banki applikációk listája!

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a bankszámla kalkulátorunk.

Ha sorba rendezzük a versenyzőket, akkor láthatjuk, hogy már mindegyik nagy szereplőnek van okostelefonra tervezett mobilappja. Ez meglehetősen racionális döntés a bankok részéről, főleg annak tükrében, ha a manapság divatos trendeket vesszük figyelembe. Arról nem is beszélve, hogy a kevés bankfiókkal rendelkező bankok, mint amilyen például a MagNet Bank és a Gránit Bank is, jobbára az online felületek meglétével tudják magukhoz csalogatni és megtartani az ügyfeleiket.

A Google Playről (Android) és az AppStoreról (Apple, iOS) letöltött számadatokat az alábbi táblázatban találhatod:

Az OTP Bank legpopulárisabb appjának letisztult a felülete, a használata kényelmes, és a folyószámlás funkciók nagy része megtalálható benne. Az OTP SmartBankot egyértelműen a kategória győztesének tekinthetjük. A CIB Bank appja a kategória 2. helyéért versenyzett, melyet a Budapest Bankkal szoros versenyben végül sikerült megszereznie. Az UniCredit alkalmazásán nemrég sokat fejlesztettek, és ez meg is látszik a végeredményen: befutott a kategória 4. helyére.

A K&H Bank és a Raiffeisen Bank appja körülbelül átlagosnak mondható, míg a SberBank, a MagNet Bank és a Gránit Bank alkalmazásai átlag alatti értékeléseket kaptak. Ez annak ellenére van így, hogy utóbbi kettőnek nagy szüksége lenne arra, hogy a felhasználók elégedettek legyenek az online felületükkel. A Takarék és az Erste Bank appjaira adott felhasználói reakciók pedig azt mutatják, hogy ennek a 2 banknak bőven van mit behoznia a versenytársakhoz képest.

Azt azért jegyezzük meg, hogy a felhasználók értékelései erősen szubjektívek, nem feltétlenül tükrözik pontosan az appok képességeit.

A Bankmonitor bankszámla kalkulátorával számítsd ki, hogy a számodra szimpatikus bankszámlának mennyi lenne a számlavezetési költsége! Keresd a nulla forintos bankszámlákat!

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Rossz helyre tetted a pénzedet? Ki védhet meg?

2019. 01. 04.

Kis Hazánkban már sokszor előfordult, hogy a befektetők simliseknek és csalóknak adták a pénzüket. Mégis mit tehetsz, ha ez Veled is megtörténik? Ki mentheti meg a pénzedet? Mi jelenthet számodra...

dollár

Csökkent a tranzakciós illeték mértéke!

2019. 01. 03.

Az országgyűlés 2019 elejétől csökkentette a tranzakciós illeték mértékét. Mostantól a 20 ezer forint alatti átutalásokra a lakossági számlák esetén nem kell megfizetnünk a 0,3%-os tranzakciós illetéket. Ennek ellenére mégis...

Blogajánló

  • alapblog

    Theresa vakhite

    Tegnap este élő közvetítésben lehetett követni a brit parlament ülését a BREXIT szavazásról. Gondolom, más is a szokásosnál közelebbről figyelte a szavazást, de az nem...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.