Mennyi idő alatt kaphatod meg reálisan a hitelt?

 • 2015.03.20.
 • szerző: bankmonitor

A hitelfelvétel mindig egy meghatározott célhoz kötött, ezért nem elhanyagolható kérdés a hitel átfutási ideje. Átfutási idő tekintetében is sokat változott a világ. Sokszor azonos banknál is eltérő lehet egy-egy hitel bírálati ideje. Van, aki 2 hét alatt a pénzhez jut, mások pedig 2 hónapot is várnak. Mitől függ, hogy ki mennyi idő alatt kapja meg a hitelt? Az alábbiakban a személyi kölcsönök és a jelzáloghitelek átfutási idejét tekintjük át átfutási idő tekintetében.

Mi a helyzet személyi kölcsönök esetén?

A hitelek átfutási idejét az határozza meg, hogy ingatlanfedezet bevonása nélküli személyi hitelről, vagy jelzáloghitelről van-e szó.
A személyi kölcsönök átfutási ideje a hitelkérelem benyújtásától a folyósításig körülbelül 3-4 napot, legfeljebb egy hetet vesz igénybe. Amennyiben számlavezető bankunkhoz fordulunk, akár néhány órán belül is a számlánkon lehet a pénz. A munkabér ellenőrzés, KHR lekérdezés ebben az esetben sem elkerülhető. Az aláírt dokumentumok és egyéb szükséges nyomtatványok bankba juttatását követőn ellenőrzik azokat.

Kalkulátorunkból nem csak az átlagos átfutási időről, de a számodra legmegfelelőbb személyi kölcsönről is tájékozódhatsz.

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?

Ft
év
A megadott adatok alapján 6 bank, 7 ajánlata közül választhatsz.

A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

Nagy Ildikó hitelszakértő

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Mi újság a lakáshitelekkel?

Ha minden, hiteligényléshez szükséges dokumentumot precízen összeállítottunk, akár két hét alatt is megkaphatjuk a hitelt. Az átlagos átfutási idő azonban egy hónap. Mégis az a tapasztalat, hogy esetenként ennél jóval hosszabb idővel kell számolnunk. A legtöbb esetben a késlekedést az okozhatja, hogy a hiteligénylés dokumentumai nem teljesek, esetleg lemaradt egy aláírás, nem pipáltunk be egy nagyítóval is alig látható rubrikát, stb.

Sokszor teszik fel a kérdést az ügyfelek, hogy ha a lakás lesz a fedezet, miért kell mégis minden körülményt ilyen hosszasan vizsgálni? Fontos tudni, hogy a bank nem gyűjti az ingatlanokat, a célja, hogy az ügyfelei a felvett hitelt pontosan fizessék. Nagyon nehéz vizsgálni a hitelfelvevők jövedelemi helyzetét, azt még inkább, hogy néhány év múlva mennyire lesznek fizető képesek. A hitelbírálat lakáshitel esetén 3-5 napot vesz igénybe, bár igaz, hogy néha hetekig is eltarthat, míg az eredmény megszületik.

Amikor minden szükséges dokumentum, igénylő lap rendelkezésünkre áll, beadjuk a hitelkérelmet a bankba. Ha minden rendben van, a bank befogadja a kérelmünket és már indul is a móka!

Leellenőrzik a munkáltatói igazolást, átböngészik a bankszámlakivonatainkat, lekérdezik a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) az adatainkat, ellenőrzik az okmányainkat.

Itt álljunk meg egy pillanatra! Ha több bankszámlánk is van, melyek között utalni szoktunk, de csak azt a számlakivonatot adtuk be, amelyikre a munkabérünk érkezik, ne csodálkozzunk, ha hiánypótlásként bekérik a másik számlánk hitelesített kivonatait is. Ezzel rögtön napokat is veszíthetünk, hiszen nem mindig elegendő a netbankos felületről kinyomtatott példány. A bank által kiküldött eredeti, vagy a bankfiókban kinyomtatott és hitelesített másolatra lesz szükség.

A személyi feltételek ellenőrzése és az előminősítés után az értékbecslés megrendelése a következő fontos állomás. Az értékbecslők jellemzően 3 munkanapon belül jelentkeznek, bár azoknál a bankoknál, ahol igen kedvező kondíciókkal, minimális induló költséggel vehetünk fel hitelt, némi csúszásra fel kell készülnünk. Hiszen mindenki a legjobbat és a legolcsóbbat keresi. Az ingatlanszakértő által készített értékbecslés ellenőrzés után érkezik vissza a bankba. Összességében elmondható, hogy az értékbecsléssel legalább egy hetünk megy el.

A hitelbírálat és az értékbecslés eredménye alapján következik a végleges döntés. Itt még izgulhatunk egy kicsit, hiszen azt is megnézik, hogy az ingatlan értéke illetve a jövedelmünk elbírja-e a kívánt hitelösszeget. Ráadásul a döntéshozó ismét átnézi az adásvételi szerződést, a hitelkérelmi dokumentációt, a bankszámlánkat, stb. Ez átlagosan egy hét alatt lezajlik. Soha ne felejtsük el azonban, hogy a döntnök az előírtakon túl még egyéb dokumentumokat is bekérhet. Ezeknek a beszerzésével szintén időt veszthetünk!

Ha minden szerződéskötési feltételt teljesítettünk, jöhet a kölcsönszerződés és a közjegyzői okirat aláírása.
Itt plusz 7 nappal számolhatunk, mire aláírhatjuk a szerződést, mivel a Fair banki törvény értelmében az ügylet szereplőinek legalább ennyi idővel a szerződés megkötése előtt át kell venni a szerződéstervezetet, hogy elegendő idejük legyen azt áttanulmányozni.

A kölcsönszerződés és a közjegyzői okirat aláírása után következik a Földhivatalnál történő jelzálogbejegyzés. A jelzálog bejegyzése az illetékes földhivatalnál történik, ami újabb napot vesz igénybe. Ezt követően már a pénzintézeteknél is lekérhető a TAKARNET rendszerből a hitel folyósításához szükséges tulajdoni lap. Nem szabad megfeledkezni a vagyonbiztosítás megkötéséről és bankra történő engedményezéséről sem.

A folyósítás minden feltétel teljesítése után általában 2-5 napon belül megtörténik.

Az elérhető legkedvezőbb jelzáloghitelt szeretnéd megtalálni? Hitelkalkulátorunk segítségével megtalálhatod a megfelelő konstrukciót!

Lakáshitel kalkulátor

Ft
év
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján 14 bank, 89 ajánlata közül választhatsz.

A várhatóan legkedvezőbb hitelek:


havi törlesztő

THM

A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.
Tudd meg az összes részletet!

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Mikor számíthatunk hosszabb átfutási időre?

Hitelkiváltás esetén a visszafizetett hitel Földhivatal által érkeztetett törlési engedély után kerül sor a szabadon felhasználható kölcsönösszeg folyósítására, ezért ez néhány nappal akár 1-2 héttel is meghosszabbíthatja az átfutási időt.

Építési konstrukció esetén szintén növelheti a hitel átfutási idejét az, hogy mennyi időt vesz igénybe a saját erő beépítése. A hitel folyósítására ugyanis csak akkor kerülhet sor, ha az önerő beépítésre került. Az így elért készültségi fokot az értékbecslő állapítja meg egy helyszíni szemle során. Ahány szakaszban folyósít a bank, annyiszor kell helyszíni szemlét rendelnünk.

Ugyancsak a hitel átfutási idejét növeli, ha az ingatlanon a hitel felvételekor olyan bejegyzés szerepel, amely elidegenítési és terhelési tilalmat is tartalmaz. Ilyen lehet a lakásépítési kedvezmény, vagy önkormányzati jelzálogjog.

Hogyan gyorsíthatjuk meg a folyamatot? Néhány egyszerű tippel próbálunk segíteni

 • Kérjünk előzetes bírálatot, amennyiben még nincs meg a kiválasztott ingatlan. Ezzel időt nyerünk, hiszen előbb végzi el a bank a személyi feltételek bírálatát, közben pedig van időnk lakást keresni.
 • Szerezzük be a teljeskörű dokumentációs listát
 • Készítsünk házi feladat listát magunknak

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókban. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

33 Hozzászólás

 • Kölesné B. Szilvia 2016-06-13 10:37:06 - Válasz

  JOnapot kivànok!
  Az oneröt mikor kell kiutalni a vevönek az eladó szamlaszamara ha a bank azt mondta június 24 ig megtörténik a kölcsön szerzödése

  • bankmonitor.hu 2016-06-14 07:19:59 - Válasz

   Az önerőt még a hitel folyósítása előtt meg kell fizetni az eladó részére. Erről ügyvéd által ellenjegyzett igazolást is be kell mutatni a banknak. Amíg ez nem történik meg, a bank nem fog folyósítani.

 • Horvát Brigitta 2016-06-16 14:25:49 - Válasz

  Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni hogy már az adásvételi alá lett írva a földhivataltól is jött papír hogy kezdeményezte a vásárló hogy a nevére kerüljön a ház! Az a kérdésem hogy az adásvételiben az aláírástól számított két hónapon belül a kifizetés. Megvárja a bank azt a két hónapot vagy lehet elöbb is számítani a pénzre? Köszönöm!

  • bankmonitor.hu 2016-06-16 14:37:11 - Válasz

   Kedves Brigitta!
   Bevett gyakorlat, hogy az adásvételi szerződésben 2 hónap a fizetési határidő. Amennyiben a vevője teljesíti a hitel folyósításának feltételeit, a bank nem várja ki a 2 hónapot. Természetesen azt, hogy ebben a konkrét esetben mennyi lesz az átfutási idő, nem tudjuk megmondani.

 • Zsófia 2016-06-26 18:43:23 - Válasz

  Üdvözlöm!

  2016. május 16-án beadtunk egy lakáshitel kérelmet a Budapest bankoz. Június 1-én az értékbecslést is elfogadták. Azóta várunk…… Annyi infónk van, hogy verifikátor előtt vannak a papírjaink. Annyit mondanak nekünk, hogy legyünk türelmesek. Próbálunk, de se mi a vevők, se az eladók nem azok. Mindenki már lépne tovább. Ön szerint ez nem rendhagyó, nyugodtak lehetünk?

  Üdvözlettel:
  Zsófia

  • bankmonitor.hu 2016-06-27 07:15:56 - Válasz

   Kedves Zsófia! Ez nem a leggyorsabb ügymenet, de még abszolút az elfogadható kategória. Sajnáljuk, hogy nem kérték a Bankmonitor segítségét a hitel lebonyolításában, mert akkor most tudnánk segíteni.

 • Attila 2016-07-01 02:23:32 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor!

  Ma van 5 hete, hogy elindítottuk a hiteligénylésünket. Előbírálat is volt, az értékbecslés 3 hete megtörtént. Tegnap hívott a banktól a tanácsadó, hogy amennyiben a jövő héten nem lesz szerződés kötés, már csak egy számunkra kedvezőtlenebb konstrukciót tudnak ajánlani. Mi ezt nem tudjuk és nem is akarjuk vállalni. Önök szerint mit lehet tenni ilyen esetben? Válaszukat előre is köszönöm!

  • bankmonitor.hu 2016-07-01 07:47:12 - Válasz

   Kedves Attila! Mivel a bank ezt a módosítást hivatalos módon tette közzé, ezért csak azt tudják tenni, hogy megpróbálják sürgetni a bírálatot a banki ügyintéző segítségével. Ezen a téren nekünk pozitív tapasztalatunk van. Lehetőségük van arra is,hogy egy másik bankot válasszanak amennyiben ez még belefér a fizetési határidőbe.

 • Attila 2016-07-01 07:54:39 - Válasz

  Köszönöm a választ! Sürgetem…?

 • BOGDÁN RENÁTA 2016-07-04 12:55:56 - Válasz

  2016.03.03.-án Lakásfelújítás célú, szabad felhasználású hitelkérelmet nyújtottunk be . Ezen időpontban már a Bank rendelkezésére állt az értékbecslés, tulajdoni lap. Ugyanis Január 27-én nyújtottuk be első kérelmünk ahol párom az az adós és én az adóstárs. Sajnos munkahely váltás miatt ezt el is utasították február végén. Ügyintézőnk javaslatára indítottunk új hiteligénylést 2016.03.03-án és azt mondta így is menni fog a dolog nincs semmi baj. Az ügyintézés kb. 1,5-2 hét. Ezen ígéret alapján kivettem az OTP banknál megtakarított Lakástakarékom összegét 380000ft-ot. Amiből elkezdtük a lakásfelújítás egyes fázisait.

  Március 23-án e-mailben érdeklődtem a hitelünk stádiumáról, amire azt a választ kaptuk, hogy előterjesztésen van a kérelem és egy kicsit még várni kell. Türelmesen vártunk is május 03-ig( 2 hónap) amikor ismételten emailben érdeklődtem hiszen még mindig semmilyen választ nem kaptunk . Próbáltuk többször is telefonon elérni ügyintézőnk de nem lehetett. A nem válasz is válasz de még azt sem .Ezután személyes felkeresésünk alkalmával is azt a választ kaptuk, hogy várni kell ez ilyen.

  Majd 2016 május 11-én ismételt felkeresésem alkalmával új igényléstkellet kitöltenünk más konstrukcióval, arra hivatkozva 2 hónap után végre, hogy valószínűleg párom munkahelyváltása miatt húzódik el az eljárás. Ezzel a szerződéssel gyorsabb lesz. Meg kellet várni a 3 hónapos munkaviszonyt. Most ismételten eltelt több mint 1 hónap sőt lassan 2 is és mégmindig csak várnunk kell, holott párom 3. havi fizetése is ráment a számlámra 2016.06.10-én.Ismételten eltelt több mint 2 hét. Se levelet sem telefonhívást nem kaptunk mi a probléma. Más bankoknál 1,5 hét alatt lezajlik egy hitelkérelem. 2016.06.27-én ismételten azt a választ kaptuk személyes találkozó alkalmával, hogy 1-2 nap. Azóta ismételten eltelt 1 hét és semmi. Már e-mailt is küldtem a folyószámla e-mailemre de ott sem reagáltak semmit még azt sem hogy ez nem ide tartozik.
  NEM HISZEM HOGY EZ A FAJTA BÁNÁSMÓDOT ÉS NEMTÖRŐDÖMSÉGET BÁRKI IS ELVISELNÉ ENNYI IDEIG.Remélem, hogy mielőbbi választ kapunk erre hihetetlenül idegtépő várakozásra.

  hirdetés

  • bankmonitor.hu 2016-07-04 14:04:15 - Válasz

   Kedves Renáta! Sajnos nem tudjuk megmondani, hogy mi lehet a hosszadalmas ügyintézés oka. A hitelkérelmet nem a Bankmonitor közreműködésével nyújtották be, így nincs módunk információt kérni a szóban forgó hitelről. Talán ha személesen bemenne a bankfiókba, hamarabb kiderülhet, hogy mi a gond.

 • Robi 2016-08-30 18:08:46 - Válasz

  Tisztelt Bankmonitor!
  Június 3. elkezdtük a lakáshitelt 1 hónapra rá a páromnak kellett a papírokat ismét bevinni, július közepén kaptam az sms-t hogy 9 napon belül elbírálnak rá 20napra nem kellett újra a papírokat bevinni hiánypótlás címén, külföldön dolgozom ezért minden papíromat ismét le kellett fordítani de olyan papírt is kértek tőlem ami nincs és nem is kell (munkavállalói engedély ami mögé oda is volt írva hogy EU-ban élő EU-ban dolgozó állampolgárnak nem kell) ezért nincs is .
  Beadtuk a papírokat azt mondták 5 napon belül elbírálnak ez volt 2 hete. Azt szeretném tudni hogy mennyi ideje van ilyenkor a banknak hogy válaszoljon?
  Már nagyon mérges vagyok, lényegébe ez az összeg a felújításra kellene de már úgy vagyok vele ha 7végéig nem reagálnak akkor megmondom nekik a magamét!

  • bankmonitor.hu 2016-08-30 19:12:39 - Válasz

   Kedves Robi! A hitelbírálat alkalmával vannak kötelezően előírt dokumentumok. Ezen túl a bírálónak joga van további dokumentumokat is bekérni. Arra vonatkozóan pedig nincs meghatározva, hogy mennyi ideig tarthat a bírálat. Minden eset egyedi, ezért a bírálati idő is nagyon változó.

 • Viki 2016-09-12 19:08:00 - Válasz

  Otthon szépítő hitelt igényeltem 08.31-ig az összes papíromat beadtam, azt mondták, hogy a papírjaim rendben vannak a hitelt megkaphatom 5 munkanapon belül. És még semmi. Meddig kell még várnom? Vagy a banki kirendeltségen félre tájékoztattak?

  • bankmonitor.hu 2016-09-12 19:34:03 - Válasz

   Kedves Viki! Egy már a bankba leadott hiteligénylésről csak és kizárólag a bankfiókban tudnak felvilágosítást adni. Menjen be és kérdezzen rá, hogy esetleg valami hiánypótlásra várnak-e.

 • Tóthné 2016-10-07 12:44:21 - Válasz

  Ha Erste lakáskassza áthidaló kölcsönt igényeltünk (az első szűrésen át is mentünk) akkor is több ütemű a folyósítás? Vagy náluk egyben utalják majd az összeget?

  • bankmonitor.hu 2016-10-07 14:11:43 - Válasz

   Tisztelt Tóthné! Az ERSTE LTP-nél sem az áthidaló, sem az azonnali áthidaló kölcsön nem elérhető egyelőre.

 • Tóthné 2016-10-07 15:52:48 - Válasz

  Tehát akkor nem lesz belőle semmi? Csak ígérgetés?

 • Sándor 2016-10-19 20:39:15 - Válasz

  Sajnos ahogyan olvasom nem csak az én idegeimet húzzák a bankok. Ertste, beadom ahitel igénylést. Jobban mondva megbíztam egy hitel ügyintézőt, aki úgy gondoltam jobban tisztában van a dolgokkal. Előbírálat meg is van. Kétszer jóváhagyják a hitel kérelmet. Azt tudni kell, a lakás 75% készpénzben lenne fizetve. Tehát nem nagy összegre lenne szükségem. A bírálatok alapján elkészül a szerződés az eladóval. Egy hétre rá a bank közli, nem adja meg mégsem a hitelt. Képbe jön az OTP. Minden itt is rendben. Értékbecslés stb. Pénzt mindenre kérnek, ki is fizetve. Több mint három hete az értékbecslést sem csinálták meg. Érdeklődünk, de a válasz várjunk türelemmel.
  Na bezzeg ha én tartoznék nekik.

 • Nagy Bernadett 2016-10-21 09:11:09 - Válasz

  Jó napot !
  Egy olyan kérdésem lenne hogy az Erst banknál kértük jelzálog hitelt szabad felhasználásra (Ház felújításra) El telt lassan 2 hónap minden papírt be nyújtottunk már .Mennyi idő alatt kapjuk meg ? Köszönöm szépen

  • bankmonitor.hu 2016-10-21 09:42:27 - Válasz

   Kedves Bernadett! Abban a bankfiókban kell érdeklődi, ahova a hitelkérelmet benyújtotta. A hitelbírálat ügyletenként teljesen eltérő lehet.

 • Nagy Bernadett 2016-10-24 17:54:21 - Válasz

  Lassan 2 hónapja adtuk be kérelmünket lakáshitelre már az első héten kint volt az értékbecslő és a előzetes bírálat is megtörtént.az utolsó állomáson van már a Papirunk és 2 hete kért 2 igazolást pótlásra azóta semmi és már a 2. hónapban vagyunk
  Rendjén van ez így?
  Üdvözlettel Bernadett

 • Majer Krisztina 2016-12-22 19:55:49 - Válasz

  Jó napot!December 10-én volt kint a becsüs amit megveszünk lakást!Érdeklődni szeretnék hogy kb mikor szólnak mehetünk közjegyzőhöz?

 • gb 2017-01-03 18:12:18 - Válasz

  Én is leírnám az éppen folyamatban lévő hiteligénylésünket, hogy mások is lássák mire számítsanak. A tárgy egy családi ház fele tulajdonrészének kivásárlása, CIB UNO jelzáloghitellel:
  – Hitelkérelem beadása, minden szükséges papírral (készültünk): 2016 szept. közepe.
  – Értékbecslés (banki értékbecslő): 2016. okt. eleje.
  – 2-3 beadott dokumentum “valahogy elkeveredett a belső banki postán”: 2016. okt. közepe
  – ezek pótlása: 2 napon belül.
  – hitelszerződés, közjegyzővel: 2016. december közepe (2 hónap után!)
  – hitelfolyósítás: egyelőre sehol, állítólag a földhivatali ügyintézésre várunk, lekért tulajdoni lapon még semmi.

  Ez lassan kerek 4 hónap és legutóbb, a múlt héten annyi volt a tájékoztatás: “türelem, minden sinen van, nincs semmi probléma”. Egyetlen problémánk van: az adásvételi szerződésbe foglalt 120 napból lassan kifutunk. A hitelszerződés aláírásának napján persze kb. 10x elmondták, hogy a “kétünnepközött” folyosítanak, egészen tutibiztosan. Ehhez képest úgy tűnik, még a földhivatalt sem intézték, nemhogy a folyósítást. A szerződés szerint persze február elején már esedékes az első törlesztő – úgy, hogy még talán a folyósítás sem történik meg addig. Szuper!

  Namost ha kifutunk az időből, akkor az eladó elállhat a szerződéstől miközbe mi már közjegyző jelenlétében aláírtuk a hitelszerződést ami ráadásul úgy működik, hogy az eladónak utalják az összeget.

  Még egy szépség: a hitelösszeget előbb a saját számlánkra rakják, ahol zárolják, majd innen utalják az eladónak. Ez azért csodás, mert így több tízezer forint átutalási díjat is meg kell fizetnünk. A hitel maga amúgy most is “induló költségek nélkül” szlogennel szerepel a honlapjukon. Ehhez képest 30-40e közjegyzői díj + 8-10% átutalási díj.

 • P. 2017-01-19 10:27:03 - Válasz

  Az előttem szólóhoz hasonlóan én is megosztanám a mi esetünket. Tanulságos sajnos.
  A tárgy egy meglévő családi ház bővítése
  2016.08.31 – hitelkérelem benyújtása – minden dokumentum rendben leadva
  2016.09.08 – műszaki szakértői látogatás 3,5 percben. Eddigre a bontási munkák elkészültek.
  2016.09. vége – vályog falazat javítása a valóságra (tégla) a banki rendszerben
  2016.11.04 – panasztétel a bank központi ügyfélszolgálatánál
  2016.11.08 – kiderült, hogy mi a baj (egy hónapja tudják, csak nekünk nem szóltak)
  2016.11.14 – módosítani kell a költségvetést
  2016.11.17 – módosított költségvetés leadása
  2016.12.12 – levélben értesültünk a költségvetés elfogadásáról. Már csak egy kattintás van
  hátra a szerződésig, amennyiben az ingatlan és a fizetésünk elbírja a hitelt
  (Elbírja bőven, különben elbuktunk volna az előminősítésen is)
  2017.01.19 – továbbra is a kattintást várjuk. Információ nincs, türelem épphogy.

 • Sári Nikolett 2017-03-15 14:53:45 - Válasz

  Jó napot! Abban szeretném a segítségét kérni, hogy van e mód arra, hogy a bank által megszabott vételi szándék összegét a lakáshitelemből fizessem?

 • Molnár Anna 2017-06-27 11:44:32 - Válasz

  Lakáshitellel kapcsolatban van egy érdekes esetem, amire nem látom a megoldást:

  Szerződés aláírása, közjegyzői okiratba foglalása és a földhivatali bejegyzés után kérhet még mindig hiánypótlást a bank? Nem akarnak folyósítani az alábbiak miatt: a 03.27-én földhivatalban érkeztetett szerződés eredeti példányát leadtuk a banknak, a széljegyen ott az érkeztetés, de érkeztetett példányunk nincs. Postán adta fel az ügyvéd. Lehet iratmásolatot kérni, de az is idő.
  Van egy májusi (!) szerződés módosítás, földhivatali érkeztetéssel a, banknak leadtuk. (Erste Bank!). Mit lehet tenni? Június 30. a végső határidőnk a fizetésre.
  Az ügyünk 03.25-től tart, mi mindig mindent időben vittünk, két-három hetek teltek el “eseménytelenül”.
  A lényeg, hogy már szerződtünk, a lakásra bejegyezték a hitelt…….

 • Gecse alexandra 2017-07-10 19:44:31 - Válasz

  Jo napot kivanok!kerdezni szeretnek juni 30-an beadtuk a hitel kerelmet vagyis a szemelyi kolcsonre amit a bank ajanlaraval tedtunk mert a budapest vanktol kaptunk egy ojan papirt hogy egy x osszeget igenybe vehetunk a bankba azt mondtak ot munkanapon belul ertesitenek demar eltelt lassan ketto het es semmit nemtudunk mert van ez?

 • TÓTH ISTVÁN 2017-09-08 12:54:07 - Válasz

  HA A VÁLLALKOZÓK ÍGY SZÓRAKOZNÁNAK AZ EMBEREKKEL,NEM LENNE MUNKÁJUK !
  ILYENT CSAK A BANKOK TEHETNEK MEG,MERT AZ EMBEREK RÁJUK VANNAK SZORULVA.
  MEGLEHETNE A FOLYÓSÍTÁS 30-NAP ALATT,CSAK EMBERSÉG KELLENE. A MEGOLDÁS
  TÖRVÉNYI SZABÁLYOZÁS! KEZDEMÉNYEZNI KELL ANNAK AKINEK VAN SZAVA.
  SZERINTEM,HITELBEFOGADÁSTÓL-30-NAP FOLYÓSÍTÁS.( HA A PAPIROK RENDBEN.)
  NEM SZABAD MEGENGEDNI A TÖRVÉNYALKOTÓKNAK,HOGY BÁRKI ÍGY SZÓRAKOZZON AZ EMBEREKKEL.EZ TISZTESSÉGTELEN ÉS MEGALÁZÓ!
  TÓTH ISTVÁN

 • tóth istván 2017-10-03 19:44:25 - Válasz

  SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI. HA A KÖLCSÖN IGÉNY BENYUJTÁSAKOR MÁR MEGVOLT AZ ELŐZETES HITELBÍRÁLAT ÉS MEGVOLT AZ INGATLAN ÉRTÉKBECSLÉSI DOKUMENTÁCIÓ,AKKOR MIÉRT TART A HITELBÍRÁLAT IMMÁR ÖTVEN NAPJA.
  A SAJÁT VÉLEMÉNYEMET INKÁBB NEM ÍRNÁM LE. INKÁBB KIVÁNCSI LENNÉK AZ ÖNÖK VÉLEMÉNYÉRE.REMÉLEM MEG TUDNAK NYUGTATNI. AZON GONDOLKODOM,HOGY NAGY SZERENCSÉNK VAN,HOGY A BANKI ALKALMAZOTTAK,NEM TŰZOLTÓK!!!

 • Kittus 2017-11-11 22:30:50 - Válasz

  Kedves Bankmonitor!
  Szeretnem megkerdezni,hogy mire szamithatunk lakashitellel kapcsolatban!!!
  Beleszerettunk egy lakasba..
  Rogton megneztuk,megegyeztunk az arban,irany az otp ahol mondta a holgy a lehetosegeinket..
  12,5 M ban egyeztunk meg…
  2,5 M az oneronk,amit ügyved előtt at is adtunk!
  A parom jövedelmet veszik igenybe,mert allami ceg es 215-220 e az atlag nettoja..elviekben egy emberke 50%ig terhelhető!
  Ettől meg nem is tartok..de mi van akkor ha az ertekbecslő alacsonyabbra ertékeli fel az ingatlant?
  Az összes penzunket odaadtuk szinte…
  Es ha nem megy a dolog akkor a 2,5 M amit évekig gyüjtögettünk annak bukta van!!!
  Mire szamithat egy olyan egyszerű , átlag ember aki nem büntetett előéletű,pozitiv a khr-en…es sosem volt semmi elmaradasa?
  Elnezest a regenyert…de par nap telt el..es sem dolgozni sem aludni nemtudok ettől a kattogástól…
  Köszönöm

 • Tibor 2017-11-27 12:00:20 - Válasz

  Harom honapja varok hitelre az ERSTE banknal, es kezdek elkeseredni.
  Igaz, nem egyszeru az esetem, de akkor is …
  Egy csaladi hazrol van szo, ami nagypapam halala utan anyamra es nagynenemre szallt. Mivel anyukam nyugdijas, es nem tudna kifizetni nagynenemet, hitelt pedig nem kapna, igy azt talaltuk ki, hogy o ajandekozassal nekem adja az o hazfelet, en pedig megveszem nagynenemet. A haz ertekbecslo szerint 20.8 milliot er, ebbol csak a felet kellene kifizetni. Oneronek 400ezret adtam, tizmillio pedig hitelre lenne.
  Azt hinne az ember, hogy tiszta sor, a banknak biztos uzlet, a fele haz vegulis onero. De!

  Bonyolitja a helyzetet, hogy en kulfoldon elek es dolgozom (Franciaorszag, de letesitettem egy magyarorszagi lakcimet hogy a kerelmet be tudjam adni). Fizetes 2750 euro netto (plusz kafeteria).
  A masik bonyolito korulmeny, hogy kulfoldi allampolgar hazastars miatt (aki orosz allampolgar leven nem letesithet magyarorszagi lakcimet mivel akkor tartozkodasi engedelyt is kerni kene), igy vagyonmegosztasi szerzodest is kellett kotni a hazrol…
  Igy mar jopar bank kiesett, egyreszt sok bank nem finansziroz csaladon beluli tranzakciot, masreszt nem mindegyik fogadja el a vagyonmegosztasi megallapodast.

  Szeptember elejen beadtuk a hitelkerelmet.
  szeptember kozepere kikuldtek az ertekbecslot
  Szeptember vegen kozolte a biralo, hogy
  szukseg lesz hiteles forditasra a francia szamlakivonatokrol… Itt a hajamat teptem, hogy mi a banatot tudnak szamlakivonaton fordittatni ami csupa szam… Most komolyan, azt forditsak le, hogy LIDL … 26 euro? Agyrem… (De rendben, beadtuk, megcsinaltuk, az OFFI elkert erte egy vagyont pedig nem is kellett csinalniuk semmit. )
  A vagyonmegosztasit is modositanunk kellett, bele kell tenni egy mondatot hogy kulonvagyonnak szamit a torleszto.
  Illetve 10 helyett 9-et tudnak adni a hitelbiztositeki ertek miatt, mert a banki ertekbecslo alabb becsulte a hazat mint a masik. (ez meg nem gond, ebbe beleegyeztem, igy egymilliot meg bele kell tenni sajateronek, de ezt meg ossze tudtam valahogy kaparni)

  En itt rakerdeztem, hogy ha ennyi penzt kiadunk hiteles forditasra (200ezer forint kb OFFInal, mert egy szamlakivonat 7 oldal es kettot kellett forditani, mert hat kell osszesen de negy magyar mar volt, mert halistennek atkertem a fizetesemet magyar szamlara meg a hagyatekikor), akkor biztos-e hogy meglesz. Erre a szakerto rendelt egy elominositest a banktol, amire az jott valasznak harom nap mulva, hogy mehet.

  Kozben en megrendeltem a francia banktol a szamlakivonatok hitelesitett peldanyait (ezt egy het volt mire kikuldtek), es alairtuk a konzulatuson a modositast (konzuli alairas felulhitelesitessel), ezeket elkuldtem postan, egy het mire hazaertek es kozben megrendeltuk a hiteles forditasokat az OFFInal, ami ket hetbe telt meg surgossegivel is, mert a magas oldalszam miatt nem vallaltak gyorsabban. Itt vesztettunk egy egesz honapot.

  Igy oktober vegen megkaptak a papirokat amiket kertek
  Ekkor megint ult rajta a biralo kb masfel hetet, es reszerol a dolog rendben van, felment november kozepen a donteshozohoz az ertekbecsles is es a hitelbiralat is
  A donteshozo kert egy jogaszi allasfoglalast hogy rendben van e a konzuli hitelesitessel alairt modositas, erre megint varni kellett par napot, az allasfoglalas megjott, hogy rendben van
  A donteshozo most meg megkerte a biralot, hogy nehany adatot javitson ki a rendszerben amit rosszul rogzitett es kuldje vissza neki, vagyis tovabbi papirokat mar nem kert
  Es jelenleg ismet a donteshozo elott van az egesz dosszie, most varjuk a vegso jovahagyast, amirol kovetkezetesen minden heten azt mondjak hogy a heten mar meg kell lennie…

  Komolyan mondom ez mar allatkinzas, miert kell ennyi ideig huzni?

 • Tibor 2017-12-20 14:18:02 - Válasz

  Megadtak vegre 🙂 de nem volt egyszeru 🙂 most mar csak a folyositast varom..

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

Szakértői cikkek

Vállalatfinanszírozási hírek

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.