Betöltés

Miért fizetne céged 1 millióval több kamatot, ha nem muszáj?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-21

A vevő- és készletfinanszírozásban gondolkodó cégeknek komoly fejtörést okoz, hogy a Növekedési Hitelprogram keretében már nem vehető igénybe forgóeszközhitel. Érthető, hiszen 2,5%-os kamat mellett szinte lehetetlen jelenleg ilyen célra hitelt találni. A sztenderd banki forgóeszközhitelek átlagos 6-6,5%-os kamatszintjét szemügyre véve pedig nem meglepő, hogy mindenki igyekszik kedvezőbb kamatozású megoldást találni. Soron következő cikkünkben egy újabb lehetőség, amivel százezreket spórolhat céged a hitelén.

Korábbi írásunkban már bemutattunk egy olyan alternatívát, ami még az NHP-nál is kedvezőbb megoldást jelenthet forgóeszköz finanszírozás esetén. Nevezetesen az Eximbank támogatott hitelét, ami 50 millió forint feletti hiteligény esetén akár 2-2,2%-os fix kamatozás mellett is elérhető. Most egy másik lehetőséget vettünk górcső alá, ami főként azoknak a vállalkozásoknak jelenthet valós alternatívát, amelyek inkább kisebb összegben, 25 m Ft alatt vennének fel forgóeszközhitelt.

A Széchenyi Kártya Program keretében elérhető Széchenyi forgóeszközhitel már 1 millió Ft-tól igénybe vehető akár 25 millió Ft-ig. Kamatozását tekintve az NHP 2,5%-ával ugyan nem veszi fel a versenyt, de a sztenderd banki hiteleknél lényegesen kedvezőbb lehetőséget kínál. Az állami kamattámogatásnak köszönhetően ugyanis a vállalkozás által fizetendő kamat jelenleg 3,35% (1 havi BUBOR+5%, amelyből 3%pont a kamattámogatás). Így egy 10 millió forintos hitelnél nagyságrendileg 460 ezer forint megtakarítást jelent 3 éves futamidő alatt a piaci hitelekkel szemben.

Kamaton túli költségek

További költség a Széchenyi forgóeszközhitelnél a 0,8%-os kezelési költség, amit kamat módjára kell megfizetni. Azaz a 3,35%, így tulajdonképpen 4,15%, de még így is lényegesen jobban jár a cég, mint a sztenderd banki hitelekkel. Nem beszélve arról, hogy általában ezeknél is jelentkezik kezelési költség (jellemzően 1,5-2%).

A rendszeres költségeken túl szerződéskötési díjjal (1,5%), folyósítási jutalékkal (folyósításonként 10.000 Ft), valamint a Garantiqa kezességvállalás díjával kell még számolni. Természetesen nincs ez másként a banki hitelek zöménél sem, amelyeknél legfeljebb más néven jelentkeznek ezek a díjak.

Kíváncsi vagy, hogy mennyi hitelt kaphat céged? Akkor használd alábbi hitelkalkulátorunkat! Kollégáink, ha szeretnéd, személyesen is felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítsenek eligazodni a vállalkozói hitelekben.

Mennyi finanszírozást kaphatok vevőimre?

Hitelkeret megállapítása a kibocsátott számlákra
millió Ft
nap
nap
Elérhető finanszírozás *
Várható költség **
1-3%
* A becsülhető faktorkeret összege, mely minden esetben függ a vevő(k) minősítésétől. A feltüntetett összeg nem tekinthető ajánlatnak.
** A faktorált számlára vetített jellemző költség, melynek konkrét mértékét a vevők minősítése határozza meg.
Igényeld szakértőnk segítségét, hogy könnyen hozzájuss a hitelhez

Azonnali tájékoztatás a hitel(ek) feltételeiről.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:

millió Ft
millió Ft
millió Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Számot adunk a legjobb lakáshitelekről!

2018. 07. 22.

A kalkulátoraink jóvoltából a banki termékek friss kondícióit nagyon könnyedén le tudjuk kérni, mostani írásunkban a körképünk a lakáshitelekről szól. Az összkép nem olyan rossz, mint gondolnánk, az áprilisi körképünkkel...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.