Betöltés

Itt a kivezetett NHP forgóeszközhitel alternatívája, akár 2,5%-nál alacsonyabb kamatozással

szerző: Bankmonitor.hu
2016-01-14

A Magyar Nemzeti Bank által 2016-ra meghirdetett Növekedési Hitelprogram egyik fájdalmas módosítása a tavalyi évhez képest az, hogy a támogatott terméktípusok közül a forgóeszköz hitel, azaz a vevő és készlet finanszírozás kivezetésre került. Nagy érvágás ez a KKV szektor számára, ami abból is jól látszik, hogy a 2015-ben kihelyezett kedvezményesen szerződött hitelek 30%-át a forgóeszköz hitelek tették ki.

Aggodalomra azonban semmi ok, van „kedvezményes élet” a növekedési hitelen túl is a forgóeszköz hitelt igénylők számára, akár a 2,5%-os NHP-nál alacsonyabb kamatozás mellett is! Mutatjuk a lehetőségeket!

Szinte köztudott, hogy az EXIMbank export tevékenységet támogató kedvezményes hitelkonstrukciókkal rendelkezik. Sokkal kevésbé ismert azonban az, hogy belföldi tevékenység finanszírozására is nyújt kedvezményes kamatozású hitelt, ami alkalmas a Növekedési Hitelprogramból kivezetett forgóeszközhitel (vevő és készlet finanszírozás) helyettesítésére.

Az EXIMbank támogatott hitelkonstrukciói 50 millió forint feletti hiteligény esetén akár 2- 2,2%-os fix kamatozás mellett is elérhetők. A pontos kamatnagyság a hitelfelvevő minősítésétől függ. Ha cégünk makulátlan és kiváló profitot realizál, ez a mérték akár alacsonyabb is lehet … bár ez inkább a nagyobb cégek számára érhető el ténylegesen, 300 millió forint fölötti hiteligény esetén.

Kattints az ábrára, ha nagyobb formában szeretnéd a táblázatot áttanulmányozni!

Mennyit spórolhatunk meg?

A kedvező kamatkondíció mellett másik nagy előnye az EXIM támogatott hiteleinek az NHP-val szemben az, hogy akár rulírozó formában is igénybe vehetőek. Ez annyit jelent, hogy a felvett hitelt bármikor tetszőlegesen törleszthetjük, majd újra lehívhatjuk a futamidő alatt. A rulírozással kamatköltséget takaríthatunk meg cégünknek, hiszen az igénybe nem vett hitel után csupán a 0,5%-os rendelkezésre tartási díjat kell megfizetnünk.

Vegyünk egy 50 millió forint nagyságú, futamidő alatt bármikor visszafizethető, majd újból lehívható lehetőséggel bíró hitelkeretet (rulírozó forma). Feltételezzük, hogy társaságunk a szerződéskötéskor azonnal egy összegben le is hívja a teljes 50 millió forintot, a 3. hónap végén azonban visszafizetjük. Ezt követően az 5. hónapban hívjuk le az egyszerűség kedvéért megint a teljes 50 millió forintot. Egy hónapot „pihentettük” tehát a hitelt.

Mekkora a finanszírozási költségünk 1 évre? … és mekkora egy átlagos piaci hitel esetén, ahol nincs lehetőségünk a rulírozásra?

Az EXIM támogatott hitelkonstrukció igénybevétele egy 50 millió forintos hitelnél az első évben közel 2 millió forint megtakarítást eredményezhet vállalkozásunknál. (S ez a költség előny csak nő, ha a rulírozást intenzívebben használjuk). Érdemes tehát a kedvezményes forrásnak utána járni!

Ha érdekelnek a részletek, illetve szeretnéd előre megtudni, hogy céged mekkora forgóeszközhitel felvételre alkalmas, használd hitelkalkulátorunkat! Kollégáink személyesen is felveszik veled a kapcsolatot, hogy segítsenek eligazodni.


Kedvezményes vállalati hitel kereső Széchenyi hitelek
Mely kedvezményes hitelek felvételére alkalmas cégem?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Alkalmazottaid száma kevesebb mint 250 fő?
Céged árbevétele kevesebb mint 15 mrd Ft?
Mérlegfőösszeged kevesebb mint 13 mrd Ft?
Alábbi hitelekre alkalmas a céged:
Hogyan, mennyi idő alatt, melyik banktól, milyen feltételekkel?
Milyen céllal szeretnél hitelt felvenni?
Hitelcélod pontos meghatározásával megtudhatod, hogy a céged által elérhető kedvezményes hitel az üzleti terveidhez megkapható-e.
A megadott információk alapján az alábbi kedvezményes hitelek felvételére alkalmas céged:
  • Hogyan és mennyi idő alatt?
  • Melyik banktól és milyen feltételekkel?
Céged egyik kedvezményes hitel feltétel rendszerének sem felel meg az alábbi okok miatt:
Tájékoztatást kérek, hogy:
  • Milyen piaci alapú hiteleket kaphat a cégem.
  • Milyen esetben lenne alkalmas a cégem kedvezményes hitelekre.
Kérd szakértőnk segítségét!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor


Az EXIMbank rövid távú támogatott hitelei mellett, számos más támogatott hitelkonstrukcióval is rendelkezik, ezek között kiemelnénk a hosszú távú beruházási hiteleket, melyek szintén elérhetőek a hazai és az export piacon működő vállalkozósok számára egyaránt.

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Vállalati hitel vonatkozásában:
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Mennyit fizetünk az államnak?

    A gazdasági válságból valló kilábalás óta kedvezően alakult a magyar költségvetés bevételi oldala, az erős munkaerőpiacnak, magas fogyasztásnak és a dinamikus béremelkedésnek köszönhetően. A 2008-2009-es... The post Mennyit fizetünk az államnak? appeared first on alapblog.

  • Lakásfókusz Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.