Betöltés

Milliókat spórolhatsz lakásvásárláskor, ha ezt az egyszerű dolgot fejben tartod!

szerző: Bankmonitor
2017-04-06

Sokan járnak abban a cipőben, hogy lakást vásárolnának, de hitelre lenne szükségük. Ha nyugodtan akarunk aludni éjszaka, akkor a legjobb számunkra az lenne, ha a futamidő végéig a havi törlesztő nem emelkedne. Erre nyújt megoldást a végig fix lakáshitel, de a Bankmonitor talált ennél is jobb ajánlatot. Lakástakarékkal kombinálva milliókat nyerhetünk és a banknak fizetett összeg ötödét megspórolhatjuk.

A lakáshitelek legnagyobb kockázata, hogy a futamidő alatt többször is megemelkedhet a hitel kamata és ezzel együtt a törlesztőrészlete. A kamatperiódus lehet 3 hónap, de akár 20 év is, azaz ilyen gyakorisággal változhat előre nem látható módon a lakáshitel törlesztőrészlete.

Az elmúlt évben a hitelfelvevők többsége (58%-a) az éven túl változó, azaz kiszámíthatóbb kamatozású lakáshitelek mellett tette le a voksát. Emiatt nem meglepő, hogy a bankok hónapról hónapra rukkolnak elő az újabb hosszú távon kiszámítható törlesztést biztosító ajánlataikkal. Természetesen a legnagyobb biztonságot az jelentené, ha a teljes futamidőre rögzíthetnénk a lakáshitel kamatozását.

Ki gondolná, de a legjobban akkor járunk el, ha nem szimplán egy egyszerű lakáshitelt veszünk fel, hanem akár több lakástakarék szerződést is kötve, az úgynevezett azonnali áthidaló kölcsönt részesítjük előnyben. A következőkben be is mutatjuk, hogy ez utóbbi megoldással miként érhetünk el több millió forintos pénzügyi előnyt.

Lakáshitel kamatkockázat nélkül? Lehetséges!

Ma Magyarországon egy átlagos kétkeresős család (fejenként nettó 175 ezer forintos jövedelem, azaz havi 350 ezer forintos összbevétel) egy 14 millió forintos ingatlan megvásárlásához 8 millió forint lakáshitelt, végig fix kamatozással, 20 éves futamidő választásával már 58 ezer forintos törlesztővel, míg 10 éves törlesztési idő esetén 82 ezer forintos részlettel vehet fel. Utóbbi esetben is mindössze a rendelkezésre álló büdzsé kevesebb mint 25%-át emészti fel a hitel visszafizetése, tehát az atombiztos hitel havi kiadása egyáltalán nem tekinthető megterhelőnek.

A legkedvezőbb, végig fix kamatozású ajánlatot 10, 15 és 20 éves futamidő mellett is egyaránt az Erste Lakástakarék nyújtja a banki lakáshitel ajánlatokkal szemben, legyen szó teljes visszafizetésről vagy a lakáshitelek összehasonlítását biztosító THM mutatóról. Egy jó döntéssel a drágább lakáshitel ajánlatokhoz képest 0,7-2,9 millió forintot is meg lehet takarítani.

Lakáshitel felvétel során kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu lakáshitel kalkulátorát, ahol 13 bank több mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen.

Lakáshitel kalkulátor

step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

Hogyan működik az Azonnali Áthidaló Kölcsön?

Az azonnali áthidaló kölcsön nem más, mint egy lakástakarékkal kombinált lakáshitel. A lakástakarék szerződés megkötését követően nem kell kivárni a megtakarítási időszak végét (minimum 4 év), hogy pénzhez jussunk, hanem már rögtön az aláírást követően felvehetjük akár a teljes szerződéses összeget (= saját befizetés + betéti kamat + állami támogatás + lakáskölcsön).

Például egy 20 évre felvett 7,6 millió forintos azonnali áthidaló kölcsön visszafizetése a következőképpen alakul:

 1. Az áthidaló időszak (10 év megtakarítási idő + 3 hónap kiutalási idő) során a lakástakarékba befizetett havi 20 ezer forintos megtakarítás mellett a felvett kölcsönre csak kamatot, havi 35 ezer forintot kell fizetni.
 2. A megtakarítási időszak lejártakor a lakástakarékban összegyűlt 3,2 millió forint automatikusan a hitel tőketartozását csökkenti. Ezt követi a lakáskölcsön szakasz, amely alatt a hitel 48 ezer forintos törlesztőrészlete már kamatot és tőkét egyaránt tartalmaz.

Mire kell figyelni?

Egy 10 millió forintos kölcsönhöz megtakarítási időtől függően 2-4 lakástakarék szerződés szükséges. Fontos, hogy ha egynél több lakástakarék szerződést kötünk, akkor a 30%-os állami támogatás csak olyan további szerződésre jár, amelyen a kedvezményezett egyrészt közeli hozzátartozónk, másrészt még nem foglalt az adószáma (azaz nem kedvezményezett egy másik lakástakarék szerződésen).

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Szakértőnk mindenben segít az ÚJ LAKÁSTAKARÉK termékeket illetően is!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre

2 Hozzászólás

 1. Árpád

  Elég objetív cikk. Csak pozitívumokat említ.
  Valószínüleg az Erste fizetett a megjelenésért.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Árpád! Ahogy mondja, objektív lett a cikk, hiszen a valós helyzetet és a hatályos hirdetmények szerinti állapotot mutatja be. A pozitívumokat azért mutatjuk be, mert ezek ténylegesen elérhetők és jelentősen olcsóbban vehető fel így hitel, mint egy hagyományos jelzáloghitel formájában. Egyáltalán nincs szó fizetős tartalomról, azt viszont korábban, most is és a jövőben is be fogjuk mutatni, hogy a piacon elérhető lehetőségek közül ki adja a legjobb kondíciót. Gondoljunk csak egy maratoni futásra, ahol lesz olyan futó, aki kiemelkedik a többiek közül. Miért is ne emelhetnék őt ki, ha ő volt a leggyorsabb…

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Hollandiában megtörtént a lehetetlen

  2019-ben a legnagyobb mennyiségben eladott autó a Tesla Model 3 volt majd 30 000 darabbal. Nem az elektromosok között, az összes között. Ez a változás... The post Hollandiában megtörtént a lehetetlen appeared first on alapblog.

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.