loading

Milyen feltételekkel kapunk most 3 millió Ft-os személyi kölcsönt?

Kiszámoltuk, hogy jelenleg mekkora havi törlesztővel kínálják a bankok a legkedvezőbb 3 millió Ft összegű személyi kölcsönöket eltérő jövedelmi szint esetén. Érdemes részletesen áttekintenünk az egyes bankok ajánlatait, ugyanis akár 7 500 Ft is lehet a különbség a legjobb hitelajánlatok havi törlesztőrészletei között. Egy jó választással így teljes visszafizetésben akár több mint 400 ezer Ft pénzügyi előnyre tehetünk szert.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsönök a járványhelyzet ellenére sem vesztették el népszerűségeket, amihez az is hozzájárulhat, hogy a bankok egyre nagyobb mértékben teszik elérhetővé az elektronikus felületeken történő hiteligénylést. Ennek köszönhetően akár teljes egészében, kényelmesen és biztonságosan juthatunk szabad felhasználású hitelhez, a pénz pedig jó esetben 3-7 napon belül megérkezhet a számlánkra.

Személyi kölcsön felvételéhez nincs szükség önerőre és fedezetre, a felvehető összeg nagysága kizárólag az igazolt jövedelem nagyságától függ. A jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (JTM) alapján havi nettó 500 ezer Ft-os jövedelem alatt a keresetünk maximum 50%-a fordítható hiteltörlesztésre, míg ennél magasabb bevételnél 60% a plafon. Ez azt jelenti, hogy 200 ezer Ft jövedelem mellett a havi törlesztőrészlet nagysága nem haladhatja meg a 100 ezer Ft-ot, míg egy 500 ezer Ft-os havi kereset akár 300 ezer Ft-ot is “elbír”.

Fontos megemlíteni, hogy ez csak egy jogszabályi korlát, az egyes bankok kockázatviselési hajlamuktól függően eltérő gyakorlatot folytatnak, így akár az is előfordulhat, hogy egy hitelintézet az igazolt jövedelmünk csupán 35-40%-áig hitelez. Lényeges még az is, hogy a bankok mindegyike meghatározza a hitelfelvételhez szükséges minimális jövedelmet, ami általában a minimálbér, de valahol ennél magasabb.

Hitelkamatok nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett

A 12 bank ajánlatait összehasonlító Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátor szerint a legkedvezőbb 3 millió Ft összegű, 5 éves futamidejű személyi kölcsönt nettó 200 ezer Ft jövedelem mellett a Cetelem Bank kínálatában érjük el. A Cetelem Szabad Felhasználású Személyi Kölcsönhöz 6,96%-os THM mellett juthatunk hozzá, ami 3 542 778 Ft-ot jelent teljes visszafizetésben. Ugyanilyen paraméterek mellett az UniCredit Bank 9,88%-os, míg a CIB Bank és az MKB Bank 11,34%-os THM-mel kínálja a második és a harmadik legkedvezőbb személyi kölcsönt.

 

Alacsonyabb jövedelem esetén különösen fontos a hitelajánlatok összehasonlítása, ugyanis már a legjobb ajánlatok között is hatalmas eltéréseket tapasztalhatunk. Az 5. legkedvezőbb személyi kölcsön 2021.01.01-jét követően havi 7 500 Ft-tal magasabb törlesztőrészlet mellett érhető el a legjobb ajánlathoz képest, ami 5 év alatt összesen 442 ezer Ft-tal jelent többet teljes visszafizetésben.

Magasabb jövedelem, alacsonyabb kamatok

Mivel a személyi kölcsönök esetén a bankok hitelbírálata kizárólag a jövedelmi helyzetre terjed ki, ezért az ügyfélminősítés szempontjából kiemelten fontos, hogy mekkora igazolt jövedelmet tudunk felmutatni. A magasabb jövedelem a bankok számára nagyobb biztonságot jelent, melynek köszönhetően alacsonyabb kamatszint mellett juthatunk hitelhez.

A jelenleg elérhető legjobb öt 3 millió Ft összegű, 5 éves futamidejű személyi kölcsön ajánlat nettó 300 ezer és 500 ezer Ft jövedelem mellett teljes mértékben megegyezik. A legjobb ajánlat magasabb jövedelem esetén is a Cetelem Banknál érhető el hasonlóan 6,96%-os THM mellett. A Sberbank Fair Plusz Személyi Kölcsön a jelenlegi második legkedvezőbb ajánlat, ami 7,16%-os THM mellett érhető el. Nem sokkal marad el az UniCredit Bank Stabil Kamat Személyi Kölcsön terméke, melyet 7,23%-os THM-mel kínálnak.

 

A legjobb 5 ajánlatot megfigyelve jól látható, hogy a magasabb jövedelem ugyanazon hitelintézetnél akár 3-4%-kal alacsonyabb kamatot eredményezhet. Ebben az esetben az egyes hitelajánlatok közötti eltérés mértéke is jóval alacsonyabb, ugyanakkor nem is elhanyagolható, hiszen a legkedvezőbb személyi kölcsön 81 ezer Ft-tal jelent kevesebbet teljes visszafizetésben, mint az 5. legjobb ajánlat.

Mit tehetek a kedvezőbb kamatért?

A jövedelem természetesen nem növelhető tetszőlegesen, de van szerencsére más megoldás is. Adóstárs bevonásával ugyanis a bank által figyelembe vett jövedelem növelhető, ezzel pedig a kamat lefaragható lehet. Házaspárokat persze szinte mindig bevon adóstársként a bank, de élettársaknál is ragaszkodhatnak ehhez, hiszen abból indulnak ki, hogy a pár közös kasszán van, így a bevételek és a kiadások is közösek. A másik fontos dolog a gondos bankválasztás, ugyanis a bankok más-más jövedelemhez kötik a kamatkedvezményeket.

Mindezek alapján Te is láthatod, hogy nagyon sok múlik a megfelelő személyi kölcsön kiválasztásán. Versenyeztesd meg a banki ajánlatokat a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorával, és találd meg a számodra legkedvezőbb ajánlatot!

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Volatilitás, a tőkepiacok új mozgatórugója

  A biztosítási piacok több évezredes történelme során a biztosítótársaságok folyamatosan kockázatot adtak el az ügyfeleiknek, mégsem hallunk nagyon olyan történetről, hogy egy biztosító tönkrement csupán...

 • KonyhaKontrolling Így (ne) gazdagodj meg az interneten!

  Már régóta érdekel az internetes pénzkeresés témaköre, ezért rengeteg időt töltöttem el ennek a piacnak a tanulmányozásával. Minél mélyebbre ástam, annál több fantasztikus lehetőséget találtam és annál többen akarták megtanítani az internetes gazdagság titkát. Ez a piac azért nagyon kényes, mert a gazdagság (és egészség) akármennyi pénzt megér. Tehát ha 10 milliót kérnek a biztos Tovább olvasom "Így (ne) gazdagodj...

 • Haszon.hu Ha megvan a 3,5 millió beoltott, a jövő hét közepén nyithatnak a teraszok

  Orván Viktor a közösségi oldalán ismertette a tervezett nyitási intézkedéseket. A vendéglősökre vonatkozó részt kiemeltük. Az újranyitás következő lépéseként, amikor 3,5 millió ember megkapja az első oltását a koronavírus ellen, ki lehet nyitni a vendéglátóhelyek teraszait– mondta a kormányfő. A miniszterelnök úgy számol, hogy a 3,5 milliós számig jövő szerdára vagy csütörtökre juthatunk el.A vendéglátósok teraszdíját eltörlik – tette hozzá....