Betöltés
loading

Milyen ingatlanberuházásra vehetek fel Növekedési Hitelt?

Sok vállalkozónak csillan fel a szeme amikor kiderül, hogy beruházások finanszírozására még mindig elérhető a fix 2,5%-os kamaton igényelhető Növekedési Hitel. Mielőtt azonban ezen felbuzdulva belevágnánk bármilyen projektbe, érdemes közelebbről is megvizsgálnunk, hogy tervezett beruházásunk belefér-e a Program kereteibe. Nem csak a beruházás tárgya, hanem annak hasznosítási célja sem mindegy ugyanis! Nézzük, mi a helyzet az ingatlanberuházásokkal.

A Növekedési Hitelprogram (NHP) fő célja azon beruházások finanszírozása, melyek közvetlenül a működést szolgálják, így a beruházás tárgyának későbbi hasznosítása, használata nagyban befolyásolja azt, hogy beleférünk-e a Program feltételrendszerébe.

Nem minden ingatlanberuházáshoz vehető igénybe? Tessék???

Egy ingatlanvásárlásnak, -beruházásnak többféle célja lehet. Összeszedtünk néhány olyan példát, amikor a beruházási cél bár ingatlan, az mégsem finanszírozható Növekedési Hitelből.

 • Megvásároljuk, felépítjük vagy felújítjuk az ingatlant, hogy ezt követően szép haszonnal értékesítsük azt. (Ez lehet olyan üzletszerű tevékenység, mint az ingatlanfejlesztés, de lehet spekulatív célú adásvétel is.)
 • Azzal a céllal vásároljuk meg az ingatlant, hogy majd bérbe adjuk, így passzív módon termelje nekünk a pénzt. (Kivéve cégcsoporton belüli bérbeadás.)
 • Befektetési céllal vásárolunk ingatlant abban a reményben, hogy az értéke nőni fog. Az értékesítését későbbre tervezzük, vagyis a konstrukciót kvázi befektetésként értelmezzük.

Gyorsan tegyük is fel a kérdést, hogy „Miért nem?” A válasz egyszerű, a fenti példák olyan ingatlanberuházások, melyek önmagukban is jövedelemtermelő képességgel bírnak, nem pedig egy független üzleti tevékenységet szolgálnak.

A Növekedési Hitel tehát abban az esetben vehető igénybe ingatlanberuházás finanszírozásához, ha az közvetlenül céged tevékenységét szolgálja – akár vásárolod, akár te magad építed azt.

Mi az, ami biztosan belefér az NHP kereteibe

Legyen szó gyártásról vagy kereskedelmi szolgáltatásról, a telephely, a raktár, de akár az iroda vagy egy egy szép bemutatóterem is mindenképp cégünk működésének elengedhetetlen alapköve.

Előfordulhat azonban, hogy egy-egy nagyobb beruházáshoz még hitellel együtt sincs meg az elegendő forrásunk, hogy azt teljes egészében azonnal kivitelezzük. Adja magát a lehetőség, hogy használjuk ki a Növekedési Hitelprogramot – amíg van szabadon felhasználható keretünk -, és ebből vásároljuk meg a raktárunk, telephelyünk helyszínéül szolgáló telket most, majd amikor összegyűlik a szükséges pénz, később megépíthetjük rá a raktárat, irodát.

A több ütemben történő beruházás megvalósítása nem kizárt Növekedési Hitelből, a határidőkre azonban nem árt odafigyelni. Fő szabály, hogy a teljes beruházást egy projekt keretén belül kell kivitelezni.  Tehát megvehetjük most a telket NHP hitelből, egyben vállaljuk, hogy két éven belül felépítjük rá az üzleti célú ingatlanunkat. Ebben az esetben azonban nagy valószínűséggel az építkezést nem tudjuk majd Növekedési Hitelből finanszírozni. … hacsak nincs akkora mázlink, hogy még akkor is rendelkezésre fog állni az NHP.

Hiba lenne azt hinni, hogy minden bank azonos módon bírálja el ugyanazt a beruházási hiteligényt, a bankok gyakorlata több vonatkozásban is eltér. Előfordulhat, hogy „A” bank egyáltalán nem ad hitel az adott cégnek, míg „B” bank versenyez érte.  Jelentősen eltérhetnek a fedezeti követelmények és a szerződés egyéb feltételei is. A Bankmonitor segít, hogy megtaláld a céged számára legmegfelelőbb NHP megoldást!

Növekedési Hitel kalkulátorunkkal könnyedén megnézheted, hogy vállalkozásod alkalmas-e NHP felvételére és hitelcélod – nem csak ingatlanberuházás, hanem bármi más – finanszírozható-e NHP-ból.

NHP HAJRÁ Kalkulátor
NHP HAJRÁ NÉZD MEG, HOGY CÉGED MEGKAPHATJA-E!
Ft
Ft
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
Utolsó lezárt pénzügyi év üzemi/adózott eredménye negatív?
Utolsó lezárt pénzügyi év saját tőkéje negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Van a céged kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők/magánszemély készfizető kezesek szerepelnek a KHR/BAR listán?
Tulajdonosi és ügyvezető körben van cégvezetéstől eltiltott személy?
Van 50%-nál nagyobb részben tulajdonos változás az elmúlt 6 hónapban?
Céged kevesebb gazdasági múlttal rendelkezik, mint 1 teljes lezárt pénzügyi év?
A vállalkozás adózás utáni jövedelme negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Mint magánszemély, illetve a készfizető kezes szerepel a KHR/BAR listán?
result-ko
Nincs jó hírünk
Volt inkasszó a vállalkozás számláján az elmúlt 36 hónapban?
Az inkasszók gyakorisága a hiteldöntést negatívan befolyásolthatja, így szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Van a cégednek átütemezett köztartozása? (pl. NAV részletfizetés)
A NAV átütemezett köztartozás megléte kizáró tényező lehet, szakértőnkkel további egyeztetés szükséges.
Válassz hitelcélt!
Jó hírünk van, a tervezett beruházási célra (az eddig megadott adatok alapján) növekedési hitel igényelhető!
Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:
 • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
 • Milyen futamidő mellett?
 • Mi a különbség a bankok között?
 • Hogyan kerüld el a buktatókat?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Az NHP keretében ezen hitelcélok nem finaszírozhatóak, de Neked is tudunk segíteni:
 1. Átalakítható-e a hiteligény úgy, hogy Növekedési Hitel kaphass hozzá?
 2. Milyen támogatott (akár 2,5% kamatozásnál kedvezőbb) egyéb hitellehetőségek érhetők el cégednek?

Részletes tájékoztatást küldünk
számodra e-mailben!

A megjelölt hitelcélra bizonyos feltételek teljesülése esetén érhető el a Növekedési Hitel.

A megjelölt hitelcélhoz tartozó feltételek részletes leírását megküldjük számodra e-mailben!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Mennyiért vehetünk fel most lakáshitelt?

A kijárási korlátozások feloldása után ismét erőre kapott az ingatlanpiac: szakértők szerint most megjelentek a keresleti oldalon mindazok, akik eddig kivártak a lakásvásárlással. Ennek apropóján megnéztük, hogy jelenleg milyen feltételekkel...

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz....

kislány

Falusi csok: ezek a leggyakoribb félreértések

Népszerű a falusi csok, ám még mindig sok ezzel kapcsolatban a félreértés. A Bankmonitor.hu összegyűjtötte ezek közül a leggyakoribbakat. A falusi csok remek lehetőséget jelent azoknak a gyermekes vagy gyermekvállalást...

Blogajánló
 • alapblog Újra múzeumban

  A mai nyugati értelmiség civilizációkritikája és jövőpesszimizmusa is ősrégi, ezt bizonyítja Max Peintner képe 1970-ből – nincs új a nap alatt. Azért a világ döcögve,... The post Újra múzeumban appeared first on alapblog.