Betöltés

Milyen jövedelemmel kaphatsz személyi kölcsönt és milyennel nem?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-02-26

Személyi kölcsön érdeklődőknél egyre többször látunk a Bankmonitornál olyan típusú és összegű jövedelmekkel, amik finoman szólva sem hitelezhetőek. Ezért összegyűjtöttük Nektek, hogy milyen típusú és mekkora minimális összegű jövedelemmel kaphatsz jó eséllyel személyi kölcsönt.

Mivel a személyi kölcsönök mögött nincs ingatlanfedezet, az adható hitelösszeget csakis a jövedelmed határozza meg. Ez ugyanis a hitel visszafizetésének legfőbb és ebben az esetben egyetlen biztosítéka. Nem csak az nem mindegy, hogy mennyi, de az is nagyon fontos, hogy honnan kapod a jövedelmedet.

Ami biztos, hogy jövedelmet minden hiteligénylésnél igazolnod kell, legyen az egy egyszerű folyószámla hitelkeret, személyi kölcsön, vagy lakáshitel.  A mindenkori nettó minimálbér (jelenleg 73.815 Ft) igazolása alapfeltétel, de többnyire nem elegendő több százezer forintos hitelösszeg felvételéhez. Bár van olyan bank is, ahol ennél kevesebb a minimálisan elvárt igazolt jövedelem. A realitás azonban az, hogy sokszor még minimálbérrel is elég nehéz hitelt felvenni, nemhogy ennél alacsonyabb jövedelemmel.

Megnéznéd, mekkora személyi kölcsönt vehetsz fel? Kalkulátorunk megadja a választ.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Nézzük, milyen jövedelemmel van esélyed személyi kölcsönt felvenni?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy milyen jövedelmeket fogadnak el a bankok hiteligénylésnél.

Elsődleges jövedelmek

 • Munkabér
 • Öregségi, vagy korkedvezményes nyugdíj
 • Véglegesített rokkantsági ellátás/nyugdíj
 • Bányászjáradék
 • Életjáradék
 • Megbízási díj

Kiegészítésként elfogadható jövedelmek

Ez az a kategória, mai ugyan elfogadható, de mellette feltétlenül szükség van a fentebb már felsorolt jövedelmek valamelyikére.

 • GYES
 • GYED
 • GYET
 • Családi pótlék
 • Házastársi tartásdíj
 • Bármilyen családtámogatási ellátás
 • Bónusz
 • Bérleti díj
 • Cafetéria
 • Ingatlan bérbeadásból származó jövedelem (amennyiben bankszámlára érkezik)

 Nem elfogadható jövedelmek

Sajnos ez a kategória is létezik és sok hiteligénylés már itt meg is bukik.

 • Bármilyen típusú NEM véglegesített ellátás, vagy nyugdíj
 • Segély
 • Rehabilitációs ellátás
 • Közfoglalkoztatási bér (magyarul: közmunkából származó jövedelem)

A fenti kategóriák között átfedés lehetséges, hiszen minden banknak saját szabályzata van. Van olyan bank, ahol például a GYES-t, GYED-et egyáltalán nem lehet elfogadni, máshol pedig kiegészítő jövedelemként figyelembe tudják venni.

Az egyik legfontosabb követelmény, hogy a jelenlegi munkahelyeden legalább három hónapos munkaviszonyod legyen. További kikötés, hogy próbaidő, vagy felmondási idő alatt senki nem hitelezhető.

Vállalkozó vagy? Nem gond!

A vállalkozói jövedelmek esetében bonyolultabb a kérdés, ugyanis sok múlik azon milyen adózási kategóriába esik a vállalkozásod. Amit feltétlenül be kell szerezned, az NAV jövedelemigazolás ás NAV köztartozás mentes igazolás.

Készpénzben kapod a fizetésedet?

Ez sem akkora probléma. Igaz, hogy a bankok sokkal jobban szeretik, ha bankszámlával is alá tudod támasztani a munkabéredet. Ráadásul személyi kölcsönök esetében igénylési feltétel a bankszámla megléte, függetlenül attól, hogy érkezik-e rá jövedelem, vagy nem.

Ha a jövedelmedet egyik fenti kategóriába se tudnád besorolni, írj nekünk és segítünk!


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Miért jobbak nálunk a portugálok?

2018. 08. 11.

Magyarország és Portugália területe és népessége hasonló nagyságú. A nemzeti jövedelem tekintetében a portugálok, míg államadósság alapján mi állunk jobban. A fizetések terén a portugálok nyernek, míg az utóbbi 3...

Blogajánló

 • alapblog

  Theresa vakhite

  Tegnap este élő közvetítésben lehetett követni a brit parlament ülését a BREXIT szavazásról. Gondolom, más is a szokásosnál közelebbről figyelte a szavazást, de az nem...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.